Farul e sigură că scapă de retrogradare după meciul de la Brăila: „Toți se așteaptă să înscriem de la cinci în sus”. Grigoraș: „Sunt convins că vom câștiga”

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 14:06 Campionat
Farul e sigură că scapă de retrogradare după meciul de la Brăila:

SSC Farul a încasat-o urât weekendul trecut, 0-5 la Luceafărul Oradea, și a ratat șansa de a se salva matematic de la retrogradare. Echipa constănțeană are posibilitatea să o facă în această etapă, penultima a sezonului. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă în deplasare la Brăila, ultima clasată din Liga 2, în fața unei formații pentru care are în loc foarte mulți juniori. Trupa lui Petre Grigoraș se va impune mai mult ca sigur la scor și își va asigura menținerea în acest eșalon.

Grigoraș acuză multe absențe din lot, însă, în ciuda acestui lucru, e convins că Farul se va impune cu Dacia Unirea.

„Nu-mi fac probleme în ce privește salvarea de la retrogradare, obiectivul e ca și îndeplinit. Totuși, trebuie să fim concentrați și să tratăm foarte serios meciul, întrucât, chiar dacă e retrogradată și evoluează acum cu mulți juniori, echipa gazdă nu se va da la o parte. Avem probleme destul de mari de lot, dar sunt convins că, în ciuda acestora, vom câștiga. Doumbia și Ispas sunt suspendați, iar alți șapte – opt jucători nu sunt în plenitudinea forțelor, cinci dintre ei fiind exclus să joace. Sperăm să avem 14-15 apți pentru meci. Venim după un eșec drastic la Oradea, în care echipa a jucat total diferit față de alte partide. Lucrurile nu au mers deloc, dar se întâmplă și la case mai mari. Nu trebuie să ne afecteze pentru meciurile rămase”, a declarat, citat de Ziua de Constanța, Petre Grigoraș, în conferința de presă premergătoare penultimei etape a acestui sezon.

Farul are, în acest moment, patru puncte peste Energeticianul, ultima clasată pe locurile retrogradabile, iar o victorie cu Brăila i-ar asigura menținerea în Liga 2. Apoi, constănțenii mai au un meci de disputat, acasă, cu Ripensia. Petre Grigoraș își dorește maxim de puncte din aceste două jocuri. „Vrem să câștigăm în ultimele două etape. Și eu aș vrea să învingem cu 10-0 în toate meciurile, dar nu se poate. Obiectivul meciului de la Brăila e să batem și să nu ne alegem cu noi accidentați, astfel încât să facem un meci bun și ne impunem și la următoarea întâlnire, de la Constanța, ultima din acest sezon. 100 la sută vom evita retrogradarea”, a mai precizat antrenorul „marinarilor”.

Avram: „Vom obține cele trei puncte și ne vom salva și matematic”

Și portarul Farului, Raul Avram, căpitanul echipei, e convins că echipa nu are cum să nu se întoarcă cu toate punctele de la Brăila, ba chiar după o victorie la cel puțin cinci goluri diferență. Avram a evoluat în prima parte a sezonului chiar la Dacia Unirea.

„Suntem încrezători pentru meciul de la Brăila. Avem în gând doar victoria și suntem pregătiți bine. Toți se așteaptă să înscriem de la cinci în sus, totuși, nu vom avea un meci ușor. Cunosc colectivul de acolo și nu au nimic de pierdut. Nu ne va fi ușor, dar cred că vom obține cele trei puncte și ne vom salva și matematic. La Oradea, n-am fost noi, n-am jucat ce trebuia, dar am șters cu buretele ce s-a întâmplat. Avem meciul de la Brăila, ca să recuperăm ce am pierduit etapa trecută. Partida cu Dacia Unirea e oarecum specială pentru mine, ținând cont că am jucat acolo. Mi-am făcut datoria, dar acum sunt la Farul și jucăm să ne salvăm de la retrogradare. Terenul este prost, dar ambele echipe vor evolua pe el. Trebuie să fim pregătiți de orice”, a spus și portarul Raul Avram.

Înaintea desfășurării penultimei etape a sezonului, SSC Farul se află pe locul 14, cu 43 de puncte, iar Dacia Unirea Brăila e pe poziția a 20-a, cu 19 puncte.

În tur, constănțenii au câștigat cu 2-0 meciul cu Dacia Unirea, prin golurile marcate de Georgian Păun (10) și Momodou Jallow (60). Acesta din urmă a ajuns în partea a doua a sezonului să joace pentru Brăila.

Foto și video: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă