Explicația lui Popovici după ce Metaloglobus a fost spulberată de Aerostar, fosta sa echipă. „Noi am făcut patinaj artistic, ei s-au încălțat neregulamentar. Am atras atenția și arbitrilor”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 14:49 Campionat

Meciul dintre Aerostar și Metaloglobus, adică dintre fosta, respectiv actuala echipă a lui Cristian Popovici s-a terminat urât de tot pentru antrenorul băcăuan. Bucureștenii au pierdut cu un neverosimil 9-1 și au suferit cea mai drastică înfrângere din acest sezon, în chiar ultima etapă a Ligii 2 programată în 2018. A fost, totodată, și meciul cu cele mai multe goluri înscrise în această ediție de campionat, din care s-au scurs 21 de etape.

Pe un teren înghețat, jucătorii lui Florin Bratu s-au adaptat mai bine și au dat recital, spre bucuria celor maxim 100 de spectatori prezenți pe stadionul de lângă aeroport. Pe lângă cele nouă goluri, băcăuanii au nimerit de două ori și bara. Cătălin Vraciu (8′, 35′), Valentin Buhăcianu (29′, 31′, 64′), Horia Ilie (37′), Alin Mutu (60′, 63′) și Andrei Pavel (88′ – pen.) au înscris pentru Aerostar, în timp ce golul de onoare al Metaloglobusului a fost reușit de ex internaționalul Ovidiu Herea (70′).

La final, antrenorul Cristian Popovici a pus această înfrângere pe seama stării terenului de joc, una înghețată în prima repriză, și a utilizării de către jucătorii săi a unor ghete nepotrivite pentru această suprafață. „N-am foarte multe de comentat după acest meci. Din punctul meu de vedere, a fost o singură echipă care s-a aflat pe teren, Aerostar, care ne-a dat nouă goluri și putea să ne mai dea. Noi am făcut patinaj artistic. Ei s-au pregătit pentru meciul ăsta cu încălțări cu crampoane, din punctul meu de vedere, neregulamentare. Am atras atenția și arbitrilor. În timp ce jucătorii mei au venit complet nepregătiți în ceea ce privește echipamentul. I-am avertizat încă de luni despre treaba asta”, a comentat, după joc, Popovici, care a antrenat-o pe Aerostar până în etapa a 12-a, iar din a 14-a a stat pe banca Metaloglobusului.

Bratu spunea că Popovici trebuie respectat

Ambele echipe erau, înaintea acestui joc, disperate să obțină victoria, având în vedere poziția lor din clasament și faptul că sunt contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării. Aerostar începuse perfect cu Florin Bratu antrenor. În primele trei meciuri a obținut tot atâtea succese, iar echipa băcăuană părăsea pozițiile retrogradabile. Ulterior, în următoarele patru jocuri avea să mai obțină un singur punct, după un egal la Balotești (1-1), căzând din nou în zona roșie a clasamentului. De partea cealaltă, trupa bucureșteană ara aproape într-o situație asemănătoare. A început cu două victorii cu Popovici pe bancă, iar în ultimele cinci jocuri a luat doar un punct, cu liderul Chindia (0-0).

Înaintea jocului, Bratu avea cuvinte de laudă pentru Popovici și, totodată, spune că acest avantaj al actualului tehnician al Metaloglobusului poate avea două fețe. „Cristi Popovici este un antrenor care trebuie respectat pentru ceea ce a făcut în fotbalul băcăuan, în general, și la Aerostar, în mod special. Faptul că el îi cunoaște bine pe jucătorii Aerostarului e cu dus-întors. Teoretic, este un avantaj, care se poate transforma însă într-un dezavantaj, deoarece, în astfel de condiții, riști să-ți încarci proprii jucători cu prea multe informații despre adversar. Metaloglobus are jucători cu experiență, dar, repet, noi avem mare nevoie de puncte”, a vorbea Bratu.

Acum, după acest rezultat și celelalte ale etapei a 21-a, Aerostar scapă de locul retrogradabil și urcă pe poziția a 15-a, cu 22 de puncte, în timp ce Metaloglobus cade pe 16, ultima poziție care duce în Liga 3, cu 21 de puncte. Urmează pauza de iarnă și campionatul se va relua la mijlocul lunii februarie.

În meciul tur, desfășurat la București, Metaloglobus și Aerostar au remizat, scor 1-1, după golurile lui Adrian Hurdubei (22), respectiv Valentin Ghenovici (39), băcăuanii conducând și fiind egalați înainte de pauză în Capitală.

Cele mai drastice rezultate înregistrate în acest sezon în Liga 2:

Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 7-0 (etapa 4)
Academica Clinceni – Daco Getica București 5-0 (etapa 2)
CS Mioveni – Metaloglobus 5-0 (etapa 5)
Petrolul – Aerostar Bacău 5-0 (etapa 9)
Petrolul – Luceafărul Oradea 6-2 (etapa 11)
UTA Arad – Metaloglobus 6-1 (etapa 11)
Universitatea Cluj – Dacia Unirea Brăila 6-1 (etapa 12)
FC Argeș – ACS Poli Timișoara 5-0 (etapa 16)
SSC Farul – Luceafărul Oradea 5-0 (etapa 17)
Aerostar Bacău – Metaloglobus București 9-1 (etapa 21)

AEROSTAR BACĂ‚U – METALOGLOBUS BUCUREȘTI    9-1
Cătălin Vraciu 8′, 35′, Valentin Buhăcianu 29′, 31′, 64′, Horia Ilie 37′, Alin Mutu 60′, 63′, Andrei Pavel 88′ – pen. / Ovidiu Herea 70′

Potcoavă – Ardei, Al. Ichim, Alin Mutu (Mihăeș 67′), Mihălăchioae – Căinari, Rz. Adăscăliței (S. Ichim 56′), I. Chirilă, H. Ilie – Vraciu (cpt.)(Andr. Pavel 71′), Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – Alin Florescu, Andr. Gavrilă, Sahru
Antrenor: Florin Bratu

Rob. Geantă – Buzea, Caramalău (cpt.), Bg. Panait (Vl. Vlad 41′) – C-tin. Costache, Mino Sota (Riza 41′), Val. Andrei, Sava – Șt. Niculae (Culda 85′), Ov. Herea, Potecea
Rezerve neutilizate: Anca Trip – Pham Huy, Sane, M. Albert
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Aerostar (Bacău); Spectatori: Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Articol scris de Marius ANGHEL și Dan SION
Foto: Aerostar Bacău

Marius ANGHEL 08 Dec. 2018, 14:49 Campionat
Pe aceeași temă