„Exod de fotbaliști de la Tulcea la Năvodari? Exclus”

Mihai Andries 28 Jan. 2013, 19:30 Campionat

După tulceanul Virgil Munteanu, fostul Guvernator al ARBDD, ajuns președinte la o echipă de Liga a III-a ca și promovată în al doilea eșalon (Fortuna Brazi), un alt tulcean, Florentin Manolache (foto dreapta), este de la sfârșitul săptămânii trecute președintele unui club de fotbal din Liga a II-a, Săgeata Năvodari.

Reporter: Domnule Manolache, cum a fost posibilă această numire?
Florentin Manolache: De la bun început trebuie să spun că am fost flatat la sfârșitul anului trecut când am avut primele discuții preliminare cu noii finanțatori ai clubului din Năvodari. A fost nevoie de aproape o lună de discuții până în momentul în care am fost convins să accept această provocare. Faptul că am găsit la acest club o construcție financiară solidă, un obiectiv mai mult decât îndrăzneț și anume promovarea la vară și, peste toate, i-am regăsit pe oamenii cu care am mai colaborat în trecut, Constantin Gache și Mihai Guliu, m-a făcut să accept această poziție în club.

Reporter: Ați avut în ultimii ani vreo propunere concretă de colaborare cu Delta Tulcea?
Florentin Manolache: Nu a existat nicio astfel de propunere în ultimii ani. Am fost un apropiat colaborator al clubului Delta Tulcea, doar pe mandatul președintelui Petre Marinescu, când antrenorul echipei a fost Constantin Gache, perioadă în care clubul a obținut cele mai mari performanțe din istoria orașului Tulcea. Cred că tocmai această colaborare a condus la o greșită interpretare a vorbelor mele. Declarația mea „am fost alături de Constantin Gache în anul promovării cu Delta Tulcea” a fost interpretată că aș fi fost președintele clubului ceea ce este total neadevărat. Țin să fac această precizare atât pentru a respecta adevărul cât și datorită unei considerații deosebite pe care încă o port președintelui de la acea vreme, domnul Petre Marinescu.

Reporter: Să ne așteptăm la un masiv exod al unor fotbaliști tulceni la Săgeata?
Florentin Manolache: Exod de fotbaliști de la Tulcea la Năvodari? Exclus, chiar dacă așa ne-ar fi mai ușor să atingem obiectivul fixat de finanțatorii Săgeții Năvodari și anume promovarea. Ar însemna să vreau răul clubului Delta Tulcea și nu doresc asta în niciun caz! Îi cunosc foarte bine pe unii dintre fotbaliștii Deltei, le știu și le apreciez valoarea, însă va asigur că nu va fi niciun exod. O excepție, maxim două pot fi.

Reporter: La final, ca tulcean, dacă ar fi să alegeți între promovarea Săgeții și cea a Deltei …
Florentin Manolache: Dacă este loc pentru două echipe să promoveze în Liga I de ce trebuie să alegem?

„Manolache-Gache-Guliu, o echipă redutabilă”

Fostul președinte al Deltei Tulcea, Petre Marinescu, l-a felicitat pentru numire pe noul șef de la Săgeata Năvodari duminică la sediul Asociației Județene de Fotbal Tulcea unde a avut loc o întrevedere în trei la care a participat, ca gazdă, și președintele fotbalului tulcean, Petre Badea.

„Manolache-Gache-Guliu este o echipă redutabilă, sudată în timp și bazată pe unele afinități personale. Am reținut că este un proiect serios la Năvodari cu un obiectiv clar și cred în profesionalismul celor trei.”, declarat actualul director al Administratiei Porturilor Dunărene și maritime Tulcea, Petre Marinescu

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

Mihai Andries 28 Jan. 2013, 19:30 Campionat
Pe aceeași temă