EXCLUSIV | Situație tensionată la Energeticianul! George Zima nu mai vrea să fie antrenorul echipei. Ce s-a întâmplat înainte, la pauza și după meciul de la Brăila

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 23:57 Campionat
EXCLUSIV | Situație tensionată la Energeticianul!** George Zima nu mai vrea să fie antrenorul echipei. Ce s-a întâmplat înainte, la pauza și după meciul de la Brăila

Fără victorie în cele opt meciuri desfășurate în 2019 și cu doar patru puncte obținute în acest interval, Energeticianul și-a complicat parcursul în Liga 2, unde, după 29 de etape, se află pe locul 13, la doar trei puncte peste ultima poziție retrogradabilă. Rezultatele sub așteptări i-au făcut pe conducători să blocheze ultimul salariu, jucătorii sunt revoltați, iar antrenorul nu mai vrea să continue pe banca tehnică, însă nici nu-i este acceptată demisia.

Înfrângerea suferită pe final în ultimul meci de pe teren propriu, 0-1 cu SSC Farul, a alimentat tensiunile din vestiar, iar jucătorii au pus la cale un protest. Chiar înainte de deplasarea către Brăila, marți, Daniel Lung și compania au refuzat să urce în autocar, nemulțumiți că nu și-au primit salariul de trei săptămâni. După îndelungi parlamentări, s-a plecat către orașul de la Dunăre, iar sosirea a avut loc la două ore după miezul nopții. Răzmerița a ținut și a doua zi, în meciul cu ultima clasată din Liga 2, unde jucătorii nu s-au omorât cu firea pe teren. S-a văzut și pe tabelă, acolo unde, la pauză, rezultatul era deja în favoarea Daciei Unirea, 2-0, dar diferența putea fi și mai mare, fiindcă gazdele au irosit un penalty. Discursul dur avut în vestiar de conducătorii Emil Dică și Dănuț Perjă n-a schimbat mai nimic, fiindcă brăilenii au făcut 3-0 în debutul părții secunde, iar jocul s-a terminat cu scorul de 3-1, după ce Cosmin Ionică a redus din diferență în ultimele minute.

Potrivit surselor Liga2.ro, la finalul meciului de la Brăila, nemulțumit în primul rând de înfrângerile cu Farul și Dacia Unirea, dar și de revolta de a nu face deplasarea, antrenorul George Zima (foto) le-a urat succes mai departe jucătorilor și l-a anunțat pe finanțatorul Nicolae Sarcină că nu mai vrea să continue la echipă. Ruptura se produsese încă de la pauză, fiindcă în partea secundă a meciului, acesta nu s-a mai ridicat de pe bancă, iar indicațiile au fost date de Szolomajer.

Chiar dacă în acte e antrenor secund, Zima a fost cel care a gândit și aplicat strategia la meciurile din acest an, după plecarea în iarnă a lui Bogdan Andone. În schimb, antrenorul principal în tot acest timp a fost Emil Szolomajer, în practică antrenor cu portarii.

Zima s-a ținut de promisiune și nu s-a mai prezentat în fața jucătorilor la antrenamentul de joi, pentru ca seara să se întâlnească la Târgu Jiu cu Nicolae Sarcină să vorbească despre reziliere. Nu s-a ajuns la un acord, astfel că antrenorul rămâne la dispoziția clubului, după cum spun sursele din cadrul grupării care își desfășoară antrenamentele și meciurile la Petroșani. Cert este că antrenamente sunt conduse de două zile de Emil Szolomajer, cel care va ghida vocal echipa și la meciul de duminică, de pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Ripensia.

În acest sezon, Energeticianul a fost condusă de pe bancă de Cristian Dulca, George Zima, Marin Tudorache, Bogdan Andone, din nou George Zima, iar acum cel care va da indicații cel puțin la următorul meci este Emil Szolomajer.

  • De la reluarea returului, în acest an, trei echipe din Liga 2 și-au schimbat antrenorii. Prima a fost Petrolul, cu Gheorghe Mulțescu în locul lui Mugurel Cornățeanu, apoi FC Argeș, cu Augustin Eduard în locul lui Emil Săndoi, iar la începutul acestei săptămâni, CS Balotești l-a schimbat pe Gheorghe Mihali cu necunoscutul Ciprian Niță.

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 23:57 Campionat
Pe aceeași temă