EXCLUSIV | Portarul lui ASU Poli care la doar 15 ani a debutat cu gol în echipa națională: „Nu mi-a venit să cred”. VIDEO | Execuția care a surprins pe toată lumea

Marius ANGHEL 08 Feb. 2019, 11:30 Campionat
EXCLUSIV | Portarul lui ASU Poli care la doar 15 ani a debutat cu gol în echipa națională:

La doar 15 ani, Alexandru Borbei a reușit să devină celebru în cadrul loturilor naționale. La debutul în selecționata U16, portarul legitimat la ASU Politehnica Timișoara a reușit să înscrie cu o degajare din propriul careu, în amicalul cu reprezentativa similară a Ciprului. S-a terminat 1-1, dar reușita lui Borbei a uimit pe toată lumea. ProSport a stat de vorbă cu puștiul născut în orașul Petrila, pentru a afla ce simte un portar care debutează în acest mod.

La scurt timp după amicalul cu Cipru, încheiat la egalitate, scor 1-1, Alexandru Borbei a vorbit pentru ProSport despre prima sa experiență la U16: „M-am simțit foarte bine la primul meci la U16. N-am avut emoții. Sincer, prima dată nu mi-a venit să cred că am reușit să marchez. Am fost foarte bucuros după ce mi-am dat seama ce am reușit să fac. Am reușit astfel de execuții la antrenament, dar niciodată într-un meci. În primă fază, nici colegilor nu le-a venit să creadă că am marcat. Nici selecționerului. Mai apoi m-au felicitat cu toții.”

Selecționata condusă de Adrian Vâsăi a susținut două jocuri de pregătire contra Ciprului, în această perioadă. Ambele s-au încheiat la egalitate. În toamnă, tricolorii vor lua startul în campania de calificare pentru EURO U17. Estonia este gazda turneului final. România va da piept cu Elveția, Rusia și San Marino, în luna octombrie. Jocurile vor avea loc în țara noastră, iar primele două clasate se califică automat la Turul de Elită. În vederea campaniei de calificare, Alexandru Borbei e încrezător că va fi titular în poarta naționalei U16.

Borbei nu a apucat să debuteze la echipa de seniori a clubului ASU Politehnica Timișoara, care activează în Liga 2, ci a fost doar rezervă.

Articol scris de Octavian VASILESCU

Marius ANGHEL 08 Feb. 2019, 11:30 Campionat
Pe aceeași temă