EXCLUSIV | Florentin Petre preia Foresta ca antrenor principal. „O să fac tot posibilul să îi învăț pe copiii ăștia tot ce am învățat eu ca fotbalist”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 18:16 Campionat

Rămasă fără antrenorii portughezi Nuno Pedro și Sergio Silva, primul plecat după meciul cu Afumați și al doilea la mijlocul săptămânii trecute, Foresta Suceava căută în această perioadă un înlocuitor și l-a și găsit . Antrenorul care preia echipa suceveană începând de astăzi, 23 octombrie, este Florentin Petre (41 de ani), cel care a și asistat sâmbătă, din tribună, la meciul cu Olimpia, pierdut cu 0-2.

Fost secund în primele patru etape la Luceafărul Oradea, acolo unde a făcut echipă cu Cornel Țălnar, alături de care a colaborat și sezonul trecut la FC Brașov, Florentin Petre se află acum la a doua experiență în cariera sa ca antrenor principal. Înainte de Foresta, fostul internațional a mai pregătit-o în Liga 3 și pe Dinamo II.

„Am semnat pe un an cu Foresta și totul e în regulă. Am ca obiectiv scăparea de la retrogradare. Sunt antrenor principal. Am venit să ajut, să încerc tot posibilul să îi învăț pe copiii ăștia tot ce am învățat eu ca fotbalist. Îmi doresc din toată inima să reușesc, să formez o echipă, un grup de jucători care să mă ajute să facem performanța pe care ne-o dorim”, a declarat, pentru Liga2.ro, Florentin Petre, care îi va avea în stafful tehnic pe secunzii Khalil Chakroun și Bogdan Tudoreanu și pe Marius Lup ca antrenor cu portarii.

„Mi-au lăsat o impresie bună, au calitate, dar le trebuie timp de acomodare”

Până la finalul primei părți a sezonului Ligii 2, Petre se va baza la Foresta pe jucătorii pe care îi are acum în lot, mulți tineri localnici, câțiva cu experiența Ligii 2, dar și foarte mulți stranieri. Noul antrenor al echipei sucevene crede că are jucători de calitate sub comanda sa.

„Deocamdată mă bazez pe ce avem acum, iar probabil că din iarnă vom mai aduce ce mai avem nevoie, să completăm posturile pe care le avem deficitare. Am fost la un meci de juniori, la meciul de la Satu Mare al primei echipe, deoarece trebuie să văd jucători de calitate care mă pot ajuta. Mi-au lăsat o impresie bună, dar, ținând cont că sunt foarte mulți jucători noi, cărora le trebuie un timp de acomodare, avem de muncă. Dar e bine că au calitate, s-a văzut, sunt jucători profesioniști pe care mă pot baza”, a mai spus Petre, care astăzi a condus primul antrenament la Suceava.

Pe Florentin Petre nu îl deranjează că are mulți jucători stranieri în lot, 16 la număr și nu poate trece pe foaia de joc mai mulți de opt la fiecare meci. „Nu este nicio problemă. Asta nu înseamnă că o să joace toți. La mine o să joace jucătorii care au calitate, care pot să facă diferența, restul nu mă interesează”, a încheiat fostul dinamovist.

La partida din weekendul trecut de la Satu Mare, din cadrul etapei a 13-a a Ligii 2, pe banca Forestei au stat principalul Marius Lup, secundul Bogdan Tudoreanu și preparatorul fizic tunisian Khalil Chakroun, cei care și în mandatul portughezilor erau trecuți pe foaia de arbitraj și dădeau indicații în timpul meciurilor. Nuno Pedro și Sergio Silva au stat doar în tribună în toate meciurile desfășurate în mandatul lor la Suceava.

În privința lui Florentin Petre, fostul mijlocaș dinamovist a mers duminică la Suceava, acolo unde a asistat, pe stadionul Areni, la repriza a doua a meciului din Liga a 4-a dintre Foresta II Omnia Suceava și Juniorul Suceava (scor 4-2). Asta după ce sâmbătă urmărise jocul primei echipa a Forestei, alături de Dumitru Moldovan și Farid Khallaf (foto), acesta din urmă fiind unul dintre finanțatorii clubului sucevea și un prieten de-ai săi.

După 13 etape desfășurate în Liga 2, Foresta Suceava se află pe locul 19, cu 8 puncte, cu unul mai mult decât ultima clasată Luceafărul Oradea. Prima echipă deasupra liniei retrogradării este Metaloglobus București, care are 15 puncte, tot atâtea având și Dacia Unirea Brăila și Pandurii Târgu Jiu. În cele 13 jocuri desfășurate până acum, Foresta a înregistrat două victorii, două egaluri și nouă înfrângeri, având un golaveraj dezastruos: 8-51.


 

UPDATE: La puține minute după ce Liga2.ro a anunțat numirea lui Florentin Petre la Foresta Suceava, clubul din Liga 2 l-a prezentat pe pagina oficială de facebook ca antrenor principal pe fostul dinamovist.

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Forestei, Farid Khallaf, a dezvăluit că Florentin Petre a semnat un contract pe un an cu gruparea suceveană. „Înțelegerea cu Florentin Petre expiră la finalul sezonului, însă este prinsă în contract și o opțiune de prelungire. Avem mare încredere în el, pentru că este un antrenor tânăr, ambițios, care dorește să-și construiască în antrenorat o carieră la fel de prolifică cum a fost cea de fotbalist. După ce a lucrat cu mai mulți antrenori cu experiență, acum se află în fața primului examen ca principal, și este deosebit de motivat să facă treabă bună. Va avea un sprijin total în noi și vom încerca să-i creăm toate condițiile ca să reușească”, a precizat conducătorul Forestei, potrivit paginii de facebook a clubului sucevean.

În descrierea noului antrenor, Foresta spune că Florentin Petre a plecat pe calea antrenoratului în urmă cu cinci, activând ca secund pentru Ion Marin, Cornel Țălnar, Flavius Stoican, Mihai Teja sau Mircea Rednic, la formațiile Dinamo București, FC Brașov și Luceafărul Oradea.

„Sunt încântat că am ajuns pe banca Forestei și sper ca împreună cu jucătorii și cu ceilalți membri din stafful cubului să reușim să punem bazele unei echipe puternice, competitive, constantă în rezultate, pe gustul publicului sucevean. Știu încă din perioada în care activam ca jucător că oamenii de aici iubesc fotbalul, vin în număr mare la stadion și sunt devotați culorilor clubului. Am avut o discuție și cu jucătorii, suntem hotărâți să muncim cu toții pentru a realiza ceea ce ne-am propus, și cu ajutorul sucevenilor sper să reușim”, a declarat noul antrenor al Forestei.

Prezentarea oficială a antrenorului Florentin Petre va avea loc joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 18:16 Campionat
Pe aceeași temă