Evoluție penibilă a brăilenilor, rezultat pe măsură

Evoluție penibilă a brăilenilor,** rezultat pe măsură

Chiar dacă nu a mai fost la concurență cu handbalul, doar vreo 3-400 de spectatori au venit sâmbătă la stadionul „Municipal” pentru a asista la meciul de fotbal dintre CF Brăila și Rapid Suceava! Dar jocul prestat de elevii antrenați de Alin Pânzaru a fost unul dezamăgitor, iar rezultatul final este pe măsura evoluției brăilenilor: 0-0

Chiar dacă și-a pus mari speranțe într-o eventuală victorie care ar fi crescut șansele brăilenor de a mai prinde play-off-ul, noul patron al brăilenilor, omul de afaceri Florin Cârligea a fost profund dezamăgit de ceea ce a văzul în acest joc. Nu de alta dar brăilenii au jucat haotic, fără absolut nicio luciditate în faza de atac, iar sucevenii au fost destul de curajoși până la faza din min. 38, când Vițu a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault asupra lui Ndigwe la mijlocul terenului, și a fost eliminat pe bună dreptate de „centralul” Teodor Crăciunescu!

Până atunci, oaspeții au beneficiat de 4-5 lovituri de colț, rămase fără rezultat, în timp ce brăilenii nu și-au creat absolut nicio fază mai periculoasă la poarta apărată de Pascal! Au fost doar câteva șuturi care au pus în pericol doar becurile de la tabela de marcaj, dar nici moldovenii nu au „rupt gura târgului”. Singurul care a periclitat poarta apărată de Leu a fost Velescu (min. 24 și 28), dar acesta a reluat în afara cadrului porții două lovituri de colț executate de Semeghin și Bălan. Cam la asta s-a rezumat prima repriză, în rest nimic. Ba a mai fost un șut anemic expediat de Cazan de la vreo 16 metri, reținut fără probleme de portarul advers.

Ca o concluzie a primei părți, trebuie spus doar faptul că „feroviarii” au fost mai combinativi, în timp ce brăilenii au jucat haotic, trimițând multe mingi la adversari!

După pauză, sucevenii au făcut (normal) „pasul înapoi” dar nici în această situație CF Brăila nu a reușit să găsească drumul spre golul izbăvitor! Cazan a șutat în plasa laterală (51), iar Câmpeanu a cerut zadarnic un penalty la intervenția în careu a lui Velescu. Neagoe a trimis puțin pe lângă vinclu (min. 70), iar apoi șutul lui Frunză s-a mult peste poartă (73). Nici Ochia nu l-a putut „bate” pe Pascal după ce a reluat cu capul centrarea lui Frunză și nici Neagoe nu a nimerit ținta de la 16 metri, iar șutul lui s-a dus la o palmă de vinclu (84)

Cam asta a fost istoria unui meci de județ, în care sucevenii au venit la Brăila să nu piardă, iar pentru play-out-ul care va urma, moldovenii au un mare avantaj: rezultatele din meciurile directe (victorie la Suceava, și egal la Brăila). În încheiere, trebuie să precizăm faptul că CF Brăila apropie cu pași înceți, dar sigur spre liga a treia dacă vor avea aceleași evoluții penibile în partidele viitoare și mai ales în play-out!

CF Brăila: Leu – Petean, D. Ignat, V. Ivan, Necoară – Frunză (cpt.), Ochia, R. Neagoe, G. Iordache (Dima ”50) – D. Cazan, Ndigwe (Ad. Câmpeanu ”63)
Antrenor: Alin Pânzaru

Rapid Suceava: C. Pascal – D. Bălan (cpt.), Vițu, Velescu, Semeghin – Bîgu (Arotăriței ”60), Ferariu, Vl. Stănescu, Golofca (Cerlinca ”83) – Ionesi (M. Negru ”75), I. Plămadă
Antrenor: Florin Cristescu.

Cartonașe galbene: Ignat, Frunză; Bălan, Vițu (2), Negru.
Eliminat Vițu (min. 38)
Au arbitrat destul de bine Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea), Andrei Simionaș (București) și Florin Pucheanu (Dâmbovița)

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă