Evoluție INCREDIBILĂ‚ de scor la Pojorâta. La pauză Gloria Buzău avea 1-0, iar la final s-a terminat 8-1 pentru Bucovina. Cum au jucat buzoienii după sancțiunile primite de la FRF

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 14:53 Campionat
Evoluție INCREDIBILĂ‚ de scor la Pojorâta. La pauză Gloria Buzău avea 1-0, iar la final s-a terminat 8-1 pentru Bucovina.** Cum au jucat buzoienii după sancțiunile primite de la FRF

Măcinată de probleme după ce FRF i-a suspendat aproape tot lotul, inclusiv antrenorii, din cauza meciurilor aranjate în sezonul trecut pentru pariuri, Gloria Buzău n-a repetat fapta din etapa trecută de pe teren propriu, atunci când a protestat și n-a jucat cu CS Balotești, și s-a prezentat la meciul de la Pojorâta, ultimul din acest sezon al Ligii 2. O a doua neprezentare ar fi dus la excluderea din campionat și retrogradarea în ultima ligă a județului Buzău, astfel că s-a merg pe varianta de a trimite pe teren puținii jucători rămași nesancționați, cât și juniori din cadrul clubului. O victorie cu Bucovina ar fi salvat matematic Gloria de la retrogradare, însă cum s-a pierdut cu 1-8, se va merge la barajul de menținere, acolo undeva va da peste Olimpia Satu Mare.

Deplasați la Pojorâta alături de Constantin Stan, antrenorul de la juniori, jucătorii Gloriei trimiși pe teren au sperat într-o minune timp de o repriză. La pauză conduceau, spre surprinderea tuturor, cu 1-0, după reușita din minutul 27 a lui Robert Gheorghe, însă ce avea să urmeze în partea secundă va putea fi povestit nepoților. Retrogradata Bucovina a întors scorul în doar zece minute (Nuțescu 50, Buhăcianu 55) și apoi a făcut prăpăd printre niște jucători ai Gloriei demoralizați și care n-au mai contat. Gazdele au înscris de alte șase ori (Buhăcianu 59, Căinari 63, Juncănaru 65, Coman 87, Stănescu 90 și Răuță 90+3) și au câștigat cu un neverosimil 8-1.

Cum ACS Berceni a câștigat la „masa verde” meciul cu Ceahlăul, ilfovenii au depășit Gloria în clasament și s-au salvat matematic de la retrogradare. Astfel, buzoienii au încheiat play-out-ul pe locul 3 și vor juca barajul de menținere în Liga 2 cu Olimpia Satu Mare, echipă care a remizat pe teren propriu cu Șoimii Pâncota. Programul barajului, când se joacă și cine o să fie prima gazdă nu se știe, deoarece pe FRF n-a interesat-o până acum să decidă și să publice acest lucru.

Bunică: „Probabil s-a vrut să ajungem la baraj și să nu putem alinia un prim 11 competitiv. Cred că totul a fost premeditat”

„După evenimentele din ultima perioadă, cu suspedările, am avut posibilitatea de a disputa acest joc folosind jucătorii nesancționați și o mare parte dintre jucătorii din echipa de juniori a clubului. Ieri au făcut deplasarea la Pojorâta cu domnul Stan, antrenor al echipei de juniori, și cu domnul Cristian Teodorescu, delegatul nostru. Pe juniorii inclusi în lot i-am avut în vizor de mai mult timp, au fost și la antrenamentele echipei mari.

Sunt niște sancțiuni aberante. Nu există dovezi palpabile în dosarul Comisiei de Disciplină. Sancțiunile date sunt exagerate. Noi nu avem voie să participăm la nicio acțiune oficială a echipei. Noi o să urmăm legea din România. Dacă nu ni se dă dreptate aici, ne vom căuta dreptatea la TAS. Sancțiunea dată de FRF nu este definitivă. În această perioadă ar fi trebuit ca noi să ne continuăm activitatea până la o decizie definitivă. În motivația Federației sunt niște mari aberații scrise acolo. Despre asta o să afle toată lumea interesată la momentul potrivit. Va ieși adevărul la iveală. După, cei care au dat aceste acțiuni vor răspunde. Probabil s-a vrut să ajungem la baraj și să nu putem alinia un prim 11 competitiv. Cred că totul a fost premeditat”, a spus la Sport Total FM antrenorul secund suspendat al Gloriei Buzău, Romeo Bunică.

Supernat: „Nu ne-am făcut de rușine. Sunt orașe sau județe fără echipe în Liga 2”

Micuța Bucovina Pojorâta a retrogradat în Liga 3 după un singur sezon petrecut în Liga 2, însă părăsește acest eșalon cu amintiri frumoase: 2-1 cu Rapid București, 4-0 cu Oțelul, 3-1 cu Farul sau 0-0, 3-3 și 4-0 cu Ceahlăul.

„Unii jucători s-au trezit deja în vacanță. Echipa fiind retrogradată de două etape, unii au intrat puțin mai timorați în prima repriză, dar în a doua au intrat mai motivați și s-a văzut asta. Eu spun că nu ne-am făcut de rușine (n.r. – în acest sezon). Sunt orașe sau județe fără echipe în Liga 2. Noi am încercat, am făcut tot ce am putut și eu zic că am ieșit cu capul sus. Mergem la nivelul următor sau cine știe ce se va întâmpla în continuare. Ne vom pune la masă să vedem ce putem face pentru sezonul următor. La noi, bugetul a fost limitat și am mers mai departe cu ceea ce aveam. Noi vom face o analiză pentru a vedea unde mergem la începutul lunii iulie. Vom vedea ce se întâmplă în Liga 2, ce decizii se vor lua. Oricum, Federația a zis că două serii nu vor mai fi”, a declarat și Ilie Supernat, la Sport Total FM, președintele Bucovinei.

BUCOVINA POJORÂTA – GLORIA BUZĂ‚U   8-1
Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Cosmin Vătămanu (București).

â–ºBucovina: R. Pop – D. Cristescu, Țârțârău, Jarda (cpt.), Duțică, V. Stănescu, Jugaru, Acostăchioaie, Juncănaru, M. Coman, Buhăcianu
Rezerve: Puianu – Vitu, Răuță, Nuțescu, Căinari, R. Martin, Moisii
Antrenor: Dănuț Mândrilă

â–ºGloria: A. Preda (cpt.) – Răduca, C. Marcu, M. Voicu, Botă, Koprindzhiyski, M. Șerban, Cristian Tatu, R. Gheorghe, Florin Radu, Seb. Cojanu
Rezerve: C. Andrieș – Sileanu, S. Dragomir, Bulete
Antrenor: Constantin Stan


 

Clasament final play-out Seria I, Liga 2:

1.     CS Balotești     10     6     3     1     20-8     32 pct.
2.     ACS Berceni     10     5     1     4     21-12     30

3.     Gloria Buzău*     10     5     1     4     17-20     29
4.     Rapid CFR Suceava     10     5     2     3     21-16     28
5.     Bucovina Pojorâta     10     5     1     4     23-16     23
6.     Ceahlăul Piatra Neamț**     10     0     0     10     0-30     5

Clasament final play-out Seria II, Liga 2:

1.     CSM Râmnicu Vâlcea*     10     5     2     3     15-9     35 pct.
2.     Șoimii Pâncota     10     6     1     3     12-12     32

3.     Olimpia Satu Mare*     10     6     3     1     17-9     32
4.     Universitatea Cluj     10     3     3     4     11-13     28
5.     Unirea Tărlungeni*     10     4     2     4     20-12     23
6.     Metalul Reșița     10     0     1     9     3-23     -10

*echipe care au beneficiat de rotunjire;
** echipă exclusă din competiție din cauza a doua neprezentări;
***locurile 1 și 2 se salvează de la retrogradare, locurile 3 vor juca un baraj de menținere în Liga 2, iar locurile 4, 5 și 6 retrogradează direct.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă