Eveniment așteptat la Galați de 78 de zile: a câștigat Oțelul! GALERIE FOTO

FC Oțelul Galați a învins, scor 3-0, formația Rapid CFR Suceava, într-o partidă disputată sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a 18-a din Liga 2, ultima din acest an. Golurile au fost marcate de Cârjan (”44), Robert Ciurea (”79) și Ionuț Constantinescu (”90+2).

A fost un duel al echipelor aflate într-o prelungită perioadă de impotență, Oțelul venea după 12 partide la rând fără victorie, iar Rapid CFR Suceava după o serie de șapte jocuri fără să câștige. Totodată, a fost o confruntare între două formații cu mari probleme de efectiv. La Oțelul au lipsit Avram, C. Miron, Stănescu, Chipirliu, Diarra și Murgoci, în timp ce oaspeții au venit fără șase jucători: Daniel Bălan, Ciprian Sumanariu, Sorin Ciobanu, Marius Onciu și Dănilă – accidentați, plus Golofca suspendat. De altfel, formația suceveană a avut pe foaia de joc un jucător mai puțin la rezerve față de numărul maxim permis, iar necazurile acestei s-au amplificat serios încă din prima prima repriză, când alți doi jucători s-au accidentat și a fost nevoie să fie înlocuiți: Șvichi în minutul 6 și Sava în minutul 28.

Absențele, mai numeroase în tabăra oaspeților, s-au simțit din plin în joc, unul dominat de Oțelul. Gălățenii au avut trei mari ocazii de a înscrie prin Cârjan (”26) – singur cu portarul, dar a tras în acesta, Tătar (”28) – șut puternic din afara careului scos greu de portar și Stoian (”40), Oțelul reușind în cele din urmă să marcheze înainte da pauză prin Cârjan (”44), care a reluat cu capul în plasă o centrare din corner a lui Ed. Dumitru.

Sucevenii au avut în această parte a meciului o singură mare ocazie de a înscrie, prin Semeghin, șutul înșelător de la 25 de metri al fostului jucător de la Oțelul fiind scos de Grecu, de la vinclu.

Oțelul a înscris încă o dată, pe când juca în inferioritate numerică

La două minute de la reluare, Enciu a avut o bună oportunitate de a egala, dar din șase metri, fără niciun adversar în preajmă, a reluat cu capul slab, mult peste poartă. Oțelul a continuat să domine, dar fără periculozitate în fața porții, pentru ca din minutul 65 aspectul jocului să se schimbe radical și echipa gălățeană să treacă prin mari emoții în urma unui gest stupid al mijlocașului Ionuț Codreanu. Acesta a făcut un fault de „galben”, imediat și-a bruscat adversarul, iar arbitrul l-a pedepsit arătându-i câte un cartonaș galben pentru fiecare din cele două „infracțiuni” și, implicit, pe cel roșu.

În superioritate numerică, oaspeții au forțat egalarea, au pus o presiune din ce în ce mai puternică pe defensiva Oțelului. Însă, Semeghin n-a fructificat două lovituri libere de la marginea careului, iar apoi gălățenii au închis soarta meciului chiar de la prima oportunitate de contraatac avută: Ciurea a scăpat singur cu portarul de la 30 de metri, Hânțescu a ezitat în primă fază să iasă, iar gălățeanul a trecut de el și a marcat pentru 2-0.

În minutul 82 s-a restabilitat egalitatea numerică a forțelor din teren, Vrabie fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben pentru proteste la o fază în care a reproșat neacordarea unui penalty la un duel cu Asanache.

În al doilea minut de prelungiri, Oțelul a mai înscris încă o dată, cu un șut superb al lui Ionuț Constantinescu de la marginea careului și astfel și-a închis seria neagră chiar la ultimul meci din acest an, obținând prima victorie după 78 de zile. Totodată, echipa gălățeană a marcat în acest meci de trei ori mai multe goluri decât reușise în precedentele opt meciuri la un loc!

OȚELUL GALAȚI         3
RAPID CFR SUCEAVA       0

Cârjan ”44, Ciurea ”79, Constantinescu ”90+2

Grecu – Marus, Cojoc (cpt), Asanache, R. Ciurea – R. Tătar, I. Codreanu – C. Stoian (M. Adăscăliței ”46), Sefer (Dajbog ”70), Ed. Dumitru (I. Constantinescu ”63) – Cârjan
Rezerve neutilizate: Vicol – Iorguș, Rz. Codreanu, Blănaru
Antrenor: Daniel Florea
Eliminat: I. Codreanu ”65 (cumul de galbene)

Hânțescu – Sfrijan, Sava (Velescu ”28, Gheorghiciuc ”59), Ferariu, Semeghin (cpt.) – Aeroaei, G. Apostol – Vrabie, Șvichi (Jitariuc ”6), Ed. Sandu, M. Enciu
Rezerve neutilizate: Niga – Strugariu, I. Mihai
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminări: Vrabie ”82 (cumul de galbene)

Stadion: Oțelul (Galați); Spectatori: 500; Arbitru: Arbitru: Dan Grigore Botescu 3 (București); Asistenți: George Bogdan Duță 3 și Alexandra Theodora Apostu 3 (ambii din Bacău); Jucătorul meciului: Samoel Cojoc 3.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă