Euro-golul lui Sorescu a salvat ziua la Timișoara. ASU Politehnica a scos o victorie la limită cu Știința Miroslava

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 18:50 Campionat

ASU Politehnica a câștigat cu 1-0 cu ieșenii de la Știința Miroslava, cu un gol superb marcat în minutul 8 de Deian Sorescu. Altfel, partida desfășurată sâmbătă după-amiază, la Timișoara, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2, nu a fost foarte strălucită, cu același Marius Staicu cu ratări exasperante, dar și cu două ocazii foarte bune pentru moldoveni. Pe stadionul Știința a fost cea mai redusă asistență din această toamnă, iar alb-violeții au avut și momente când au tras de timp deloc onorabil. Până la urmă, victoria la limită duce echipa suporterilor pe locul 6.

Timișorenii au deschis scorul la prima fază importantă a meciului cu Miroslava. După ce Marius Staicu a fost faultat, s-a lăsat avantaj, iar Predescu a continuat bine faza. Balonul a ajuns la Deian Sorescu, care a reușit un gol de toată frumusețea, la vinclu, din 14 metri, lateral dreapta. Știința nu a avut minute bune nicio acțiune, ci doar s-a apărat la faze periculoase ale lui Sorescu, Taub sau Predescu. Prima minge periculoasă a oaspeților a fost centrarea lui Taciuc din minutul 32, respinsă foarte bine de Raul Krasuz, reprofilat în fundaș central.

Marius Staicu, din nou campionul ratărilor

Marius Staicu a avut din nou o prestație mult sub așteptări. În minutul 36, Taub i-a centrat foarte bine, iar Staicu a reluat cu capul pe lângă poartă, dintr-o poziție din care, la 30 de ani, e nepermis să nu marchezi. Peste două minute, jucătorul a tras direct în portarul Turiță, din postură de unu la unu, spre exasperarea lui Andone. În minutul 40, Taub a trimis foarte bine un balon la Poparadu, a cărui reluare cu călcâiul a fost reținută de același Turiță. Pe finalul reprizei, ieșenii puteau egala. Taciuc a avut un șut-centrare respins de o nouă intervenție sigură a lui Krausz, în față, iar de acolo, Corban a reluat din poziție excelentă, dar peste poartă.

A doua repriză, ștearsă, jucată mai mult la trecerea timpului

Repriza a doua a fost una foarte săracă în faze de fotbal. Știința Miroslava a avut o ocazie mare în minutul 50. Alexandru Corban a scăpar singur spre poarta adversară și ar fi putut marca, dar a trimis în bara laterală. Meciul s-a scurs ulterior fără prea multe faze de poartă. Pe final, timișorenii au și tras de timp. În prelungiri, Ghinescu a venit la schimbare într-un ritm de pensionar, iar secundul Gabi Vochin flutura cronometrul în fața arbitrului de rezervă.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ȘTIINȚA MIROSLAVA 1-0
Deian Sorescu 8′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Krausz, Taub – Poparadu, A Ignea, C. Predescu (Coadă 85′) – Sorescu, M. Staicu (Bădăuță 59′), Ghinescu (I. Plămadă 90+2′)
Rezerve neutilizate: Fișteag – Giuricici, Măd. Stancu, Țugui
Antrenor: Bogdan Andone

Turiță – Ambrosie, Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei – H. Crișan, Cărăuș (Săvoaia 62′), Corban – Izmană (Viorică 56′), Al. Marin (cpt.)(Nemțanu 76′), Taciuc
Rezerve neutilizate: Țintea – Cerneuțanu, Ed. Sandu, Căruță
Antrenor: Adrian Kerezsy

Stadion: Știința (Timișoara); Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

ASU Politehnica a urcat pe locul 6 cu 23 de puncte, în timp ce Știința a căzut pe locul 19, cu 12 puncte. Miercuri, timișorenii joacă la Foresta Suceava, iar Miroslava se deplasează la Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă