Eugen Trică vrea Snagovul pe primul loc până la finalul sezonului. Planul șoc dacă se va promova în Liga 1: „E posibil să jucăm și pe Arena Națională”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 12:21 Campionat

Sportul Snagov e liderul nescontat al ligii secunde și rezistă pe prima poziție după 25 de etape, deși multe voci credeau că va pierde din cadență după ce în iarnă a traversat o perioadă de criză, și-a pierdut antrenorul și câțiva jucători importanți și a fost ultima echipă din campionat care și-a reluat pregătirea. Eugen Trică a precizat că obiectivul echipei e promovarea, și chiar de pe primul loc. Cât despre unde va juca echipa de anul viitor, antrenorul ilfovenilor a surprins, deoarece a spus că va fi vorba fie de alt oraș, fie de Arena Națională.

La finalul meciului câștigat duminică la Timișoara, 2-1 cu Ripensia, din vestiarul Snagovului se auzeau chiuituri de bucurie. „Avem un ritual după fiecare victorie, când cânt cu băieții: >. Toate meciurile așa sunt, lei! Sunt foarte bucuros că antrenez acești băieți. Au luptat azi, au pasat, am avut inițiativă. În prima repriză puteam să ne mărim avantajul. Dar, să nu-l mâniem pe Dumnezeu, am luat toate cele trei puncte. De asta am venit la Timișoara, că câștigăm acest meci. De fapt acesta e obiectivul nostru, până la final să rămânem pe prima poziție. Spun asta, pentru că am jucători cu calitate, foarte buni și își doresc foarte mult acest lucru”, a precizat Eugen Trică.

Antrenorul Snagovului spune că era pregătit să anihileze tactica cu mingi lungi a Ripensiei. Schimbările făcute pe final au făcut parte din strategie. „Alex, într-adevăr, a făcut un efort considerabil (n.r. – Alexandru Ioniță, marcatorul celor două goluri ale ilfovenilor). Îi mulțumesc pentru această evoluție. Eu tot timpul le zic să dea totul și când nu mai pot, să ridice mâna. A ridicat mâna, am făcut schimbare. Și am și închis jocul. Pentru că ei, de la început până la sfârșit, au jucat numai minge lungă. Am și antrenat lucrurile acestea. Dar acesta este stilul lor. Îl respect pe Alex (n.r. – Alexandru Pelici, antrenorul Ripensiei), este prietenul meu. E un antrenor foarte bun, dar mai mult mă gândesc la mine și la jucătorii noștri”, a explicat antrenorul Snagovului.

Trică, suspicios cu unele decizii de arbitraj

La acest meci, antrenorul cu portarii al ilfovenilor, Martin Tudor, a fost trimis de arbitru în tribună, pentru proteste. Trică a recunoscut că 2-0 a fost, ca de cele mai multe ori, un scor periculos, dar a fost suspicios și cu privire la două decizii de arbitraj.

„Tot timpul 2-0 este un scor periculos. Am avut ceva emoții, pentru că tot timpul, prima repriză, de când am început returul de campionat, puteam să facem 3-0, 4-0, 5-0. N-am făcut și pe final am luat gol. Stau să mă gândesc la acel penalty. Și la acea fază când a scăpat Ioniță singur spre poarta adversă, când a fost oprit de ultimul apărător. Nu vreau să spun mai multe, vreau să văd un pic faza, după care să vorbesc”, a mai spus Trică despre meci.

Exclude varianta mutării la Timișoara

Întrebat dacă zvonurile cu privire la mutarea Snagovului la Timișoara au vreo substanță, Trică a spus că nu, pentru ca apoi tot el să pomenească varianta mutării în alt oraș.

„Nu există așa ceva. Noi jucăm pentru Snagov, jucăm pentru Snagov. Toate meciurile oficiale le vom juca la Snagov. În Liga 1 vom vedea dacă promovăm. E posibil și Național Arena. Posibil și alt oraș, dar cel mai important lucru este să jucăm la fel și să promovăm de pe prima poziție. Noi ne facem planul să câștigăm fiecare meci”, a spus antrenorul Sportului.

Pentru cei care îi așteaptă să se împiedice etapă de etapă, Trică spune că nu le acordă atenție. „Noi vedem lucrurile acestea. Auzim și comentarii. Pot să vorbească orice. Pe noi ne interesează ce facem în teren. Noi avem țelul nostru, drumul nostru”, a mai precizat antrenorul Snagovului.

După 25 de etape, Sportul Snagov e lider în campionatul Ligii 2, cu 58 de puncte, fiind la două lungimi de Universitatea Cluj și la trei de Academica Clinceni. Duminică, de la ora 13:00, Snagovul joacă pe teren propriu cu ACS Poli Timișoara, ultima clasată.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă