Eșec în minutele de prelungire! Unicul gol al bihorenilor dedicat bebelușului lui Bud!

Mihai Andries 06 May. 2013, 01:45 Campionat

La capătul unui joc desfășurat sub influența incidentului nedorit din familia jucătorului Cristian Bud, căruia i-a decedat copilul la doar câteva zile de la naștere, FC Bihor a pierdut vineri după amiază, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 în fața formației FCM Tg. Mureș. Meciul a contat pentru etapa a XXIV-a a Ligii a II-a și s-a desfășurat pe un timp destul de călduros, care și-a pus amprenta asupra evoluției jucătorilor celor două echipe.

Dacă prima repriză a aparținut Bihorului, care a fost mai prezentă în joc, oaspeții replicând pe contraatac, în partea secundă orădenii au căzut inexplicabil și după ce la pauză conduceau cu 1-0, la final s-au văzut conduși cu 2-1. Golurile au fost marcate de Ionuț Târnăcop, în minutul 42, din penalty, respectiv Gugu, în minutul 50, și Hanca, în minutul 90+1.

Solidari cu Bud

În semn de solidaritate față de colegul lor Bud, jucătorii echipei FC Bihor au evoluat în acest meci în echipament negru, iar la intrarea pe teren au pătruns cu un banner mare pe care scria cu alb pe fond negru „Dormi în pace, îngeraș!”. De asemenea, copiii de mingi care au însoțit echipele la intrarea pe teren au purtat fiecare câte un balon alb, care, după momentul de reculegere de la centrul terenului, au fost înălțate spre cer.

În plus, la intrarea pe teren și mureșenii au purtat tricouri albe, pe care scria „Alături de Cristi Bud”. În ceea ce-l privește pe atacantul orădean, conform antrenorului Marian Pană, acesta a cerut să joace, numai că tehnicianul i-a sugerat să intre doar în repriza a doua, ceea ce s-a și întâmplat.

Gol cu dedicație

Prima acțiune mai periculoasă a meciului s-a petrecut în minutul 26, când Pușcaș a trimis cu capul periculos, dar portarul oaspeților, Dragoș Balauru, a fost la post. Pe final de primă repriză, în minutul 41, Florin Pop a intrat în viteză în careu și a fost faultat de Miclea, acesta primind galben. Târnăcop a executat penalti-ul în minutul următor, imparabil, în vinclu. După gol, marcatorul a luat un tricou pe care a scris: „Dormi în pace, îngeraș!”, dedicând golul copilului lui Bud.

Repriza a doua a debutat cu schimbarea prin care Cristi Bud i-a luat locul lui Zanardini. În minutul 51 oaspeții au reușit egalarea. Gugu a trimis imparabil cu capul, după un corner trimis ideal în careul de șase metri. După ce, în minutul 76 s-a consemnat o ocazie bună pentru FC Bihor, cap al lui Lazăr, dar destul de departe de țintă, pe final, chiar în prelungiri, oaspeții au dat lovitura, în minutul 91, Hanca a făcut o cursă senzațională și a înscris pe lângă Popescu aducând victoria mureșenilor, cu 2-1.

Incertitudine

„Am primit un gol nepermis pe început de repriză a doua, adversarul a prins curaj, după care puteam să desprindem, să marcăm din nou la ocaziile pe care le-am avut, la Bud, la Vasilache, Lazăr, dar n-am reușit. Vom vedea ce va fi în continuare, probabil cei care conduc echipa vor hotărî ce se va întâmpla în continuare cu echipa”, a declarat, la finalul jocului, dezamăgit, antrenorul gazdelor Marian Pană. Tehnicianul bihorean nu i-a putut folosi în acest joc pe Mărkuș și Mădălin Popa, ambii suspendați, dar nici pe Florean, accidentat.

„A fost un meci pe care noi l-am început un pic mai greu. Am avut o primă repriză nu prea reușită, în schimb, în a doua repriză au zic că am jucat un fotbal mai bun și ne-am adjudecat victoria meritat”, a declarat, la rândul său, tehnicianul mureșenilor, Cristian Coroian.

FC Bihor a evoluat în această partidă în formula: Popescu – Zanardini (min. 46 Cristi Bud), Tânc, Fl. Lazăr (cpt), Vădrariu – Sorian, Vasilache, Târnăcop, Bic – Fl. Pop, Pușcaș (min. 71 Sulea). Antrenor: Marian Pană

De partea cealaltă, echipa folosită de FCM Tg. Mureș a fost: Balauru – Peteleu, Vârtic , Gugu, Szilagyi (cpt) – Hanca, Stere, Precup (min. 62 Ilie Iordache), Miclea – Punosevac (min. 38 Cr. Cristea), Istrate (min. 85 Ganea). Antrenor: Cristian Coroian

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).
 

 

Sursa: EBihoreanul

Mihai Andries 06 May. 2013, 01:45 Campionat
Pe aceeași temă