Eroul dintre buturi! Măstăcan, trei penalty-uri apărate în tot atâtea meciuri

Marius ANGHEL 29 Mar. 2014, 14:59 Campionat

Apărarea loviturilor de la 11 metri tinde să devină specialitatea casei pentru portarul Nicușor Măstăcan, legitimat în iarnă de Unirea Slobozia drept a treia opțiune de portar. În numai trei meciuri Măstăcan a devenit erou local, cu trei penalty-uri apărate pe finalul partidelor. Totuși, în partida de astăzi a reușit să respingă lovitura de pedeapsă executată de Elek, însă n-a mai putut interveni și în fața lui Marcăș.

Prima ispravă a fost în întâlnirea cu Gloria Buzău, când, cu un sfert de oră înaintea finalului, la scorul de 1 – 0 pentru Unirea Slobozia, titularul Dobre a fost eliminat și Unirea a fost sancționată cu lovitură de la 11 metri. Măstăcan a intrat pentru prima dată în poartă într-un meci oficial, a reușit să apere penalty-ul și să păstreze avantajul minim de pe tabela de marcaj.

Isprava portarului de 24 ani care a mai jucat în liga a doua la Dunărea Galați și în liga a treia la Sporting Liești a fost și mai tare în meciul din Giulești. Intervențiile sale sigure au făcut ca Unirea să nu primească gol, chiar dacă în minutul 85 Rapid a primit o lovitură de la 11 metri. Măstăcan s-a aruncat pe același colț ca și în meciul cu Gloria și a apărat șutul lui Daniel Niculae!

„Mă bucur că am apărat și cu Rapid cum am făcut-o cu Gloria Buzău. Este extraordinar să aperi în fața lui Daniel Niculae, este un jucător de mare valoare pe care până acum l-am văzut doar la televizor, este o mândrie pentru mine. Am mers pe același colț, în stânga mea au dat și jucătorul de la Buzău și Niculae, am mers pe intuiție.”, a spus fericit portarul Nicușor Măstăcan.

Ultimul său penalty a fost apărat chiar astăzi în fața Unirii Tărlungeni, scor 1-2, însă a respins lovitura bătută de Elek până la Marcăk, care a și marcat golul victorie în minutul 83. La primul gol, cel din minutul 43, n-a putut interveni în fața lui Liviu Nicolae.

Forma foarte bună a lui Măstăcan l-a pus în încurcătură pe antrenorul Adrian Mihacea înaintea partidei de astăzi cu Unirea Tărlungeni, tehnicianul alelegându-l în cele din urmă pe el în fața lui Leo Dobre, portarul care în turul de campionat a bifat un record impresionant: 481 de minute consecutive în poarta Unirii Slobozia fără gol primit.

Articol scris de Petronel Tudor

Marius ANGHEL 29 Mar. 2014, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă