Energeticianul reclamă patru faze litigioase din meciul cu „U” Cluj. Zima e convins: „A câștigat echipa mai experimentată și pragmatică, nicidecum cea mai bună”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2019, 17:04 Campionat

O lovitură de la 11 metri neacordată, un cartonaș roșu în prima repriză la o lovitură aeriană cu cotul, offside la golul din prelungiri și un alt offside ridicat eronat de același asistent la o incursiune a lui Vlad Rusu. Sunt fazele reclamate de Energeticianul după meciul cu „U” Cluj, pierdut sâmbătă cu 2-0, pe teren propriu, la Petroșani, în debutul în noul an.

Cel mai tânăr antrenor din Liga 2, George Zima (29 de ani), a fost felicitat de oficialii clubului Energeticianul pentru prestația echipei, chiar dacă rezultatul nu a fost cel dorit.

„În primul rând, vreau să remarc atitudinea corectă și determinarea jucătorilor mei. Au respectat ce am lucrat și ceea ce le-am cerut pentru acest joc. Dar fac un apel la conștiința lor, să înțeleagă, că avem foarte mult de muncă și astăzi nu am realizat nimic. Cu siguranță, prestația de astăzi este un punct pozitiv de pornire în reconstrucția acestei echipe”, a spus antrenorul echipei din Valea Jiului după înfrângerea cu „U” Cluj.

„Am fost echipa care a dominat, iar repriza secundă ne-a aparținut în totalitate”

Zima a punctat faptul că meciul a fost câștigat de echipa mai pragmatică, dar nu mai bună. „În opinia mea, jocul a fost câștigat de echipa mai experimentată și mai pragmatică, nicidecum de cea mai bună. Am fost echipa care a dominat, iar repriza secundă ne-a aparținut în totalitate. Am câștigat majoritatea duelurilor de unu contra unu și, chiar dacă terenul a fost greu, am avut posesia de partea noastră, o posesie pozitivă, cu o viteză bună de dezvoltare a acțiunilor. Am ajuns de multe ori cu șase-șapte jucători în ultima treime. Din păcate, nu am fost lucizi la centrări, iar în fața porții am ales procedeele greșite de a finaliza cu gol ocaziile avute.

Dincolo de lucrurile pozitive din punct de vedere tehnico-tactic, am arătat că echipa asta are suflet și că încet reușim să formăm un vestiar puternic. Față de echipa standard din tur, s-au regăsit în primul „11” doar Petre, Dragu, Lung și Vlad Rusu. Avem o echipă tânără, iar astăzi am folosit șapte jucători U21, dintre care cinci cu vârsta de 19 ani. Am mare încredere în toți și îmi doresc ca fiecare dintre ei să crească și să evolueze din ce în ce mai bine”, a mai spus Zima.

Patru faze incriminate de conducători

Gazdele au reclamat un penalty la Robert Petre, dar și un offside la cel de-al doilea gol, marcat în minutul 90+2 de Mircea Axente. „Ca antrenor, nu-mi propun deloc să comentez arbitrajul. Se pot face greșeli pro și contra. Noi, astăzi, nu am pierdut din cauza unor greșeli de arbitraj, ci din cauza faptului că nu am reușit să fructificăm niciuna din ocaziile mari avute. Acum, la cald, pot să reamintesc doar ce mi-au spus după joc oameni din cadrul clubului, că am avut, de exemplu, o lovitură de la 11 metri neacordată la scorul de 0-1, un cartonaș roșu în prima repriză la o lovitură aeriană cu cotul, offside la golul din prelungiri și un offside ridicat eronat de acelaș asistent la o incursiune a lui Vlad Rusu. În concluzie, trebuie să muncim mult în continuare, să fim modești și să facem tot ceea ce ține de noi pentru a câștiga puncte”, a concluzionat Zima.

Tabelă electronică la stadion

Altfel, stadionul Jiul din Petroșani, acolo unde își desfășoară meciurile de pe teren propriu echipa Energeticianul, are începând din acest an o tabelă electronică.

1.000 de euro a scos din buzunar finanțatorul Nicolae Sarcină pentru că arena Jiul să își rezolve problema în privința tabelei de scor. Cu doar o zi înainte de meciul cu „U” Cluj, tabela a fost montată pe stadion, astfel că, la televizor, „bătrânul” Jiul a dat bine. Mai puțin scorul de pe noua tabelă, dar e timp și pentru revanșă.

Rămasă cu 29 de puncte, Energeticianul a avut noroc de celelalte rezultate ale etapei și s-a menținut pe locul 9 în Liga 2. La finalul săptămânii urmează să joace sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, cu Aerostar Bacău.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 25 Feb. 2019, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă