Energeticianul fără vlagă cu Petrolul! Înfrângerea dură suferită pe teren propriu de echipa din Vale îi clatină scaunul lui Cristi Dulca. „Nu e nimic pierdut. Eu sunt singurul vinovat”

Marius ANGHEL 09 Sep. 2018, 12:10 Campionat

După ani buni, la Petroșani, un meci de fotbal a fost televizat, iar multă lume entuziasmată a venit la meci să vadă la lucru echipa adoptată de Vale. Însă nu la fel de entuziasmați au fost și jucătorii lui Cristian Dulca, care au avut o prestație slabă și au suferit cea de-a doua înfrângere în acest sezon.

Energeticianul a început slab partida, iar Petrolul, însoțit de o galerie formată din 50 de persoane, au deschis scorul foarte repede. S-a întâmplat în minutul 5. Nini Popescu a bătut un corner de pe dreapta la colțul scurt, Sebastian Ghinga a scapă din marcajul lui Nicoară și a deviat la prima bară, Horațiu Moldovan scapând mingea printre mâini. Gazdele, năucite de deschiderea rapidă a scorului, îl primesc la scurtă distanță și pe cel de-al doilea. În minutul 15, vechea tabelă de pe stadionul Jiul a indicat 0-2. După o acțiune continuă de atac a petroliștilor, Nini Popescu a pătruns din dreapta, i-a trimis lui Ciocâlteu, care a pasat imediat înapoi, iar mijlocașul „lupilor” a înțepat banul de la 13 metri direct în vinclul colțului lung, în dreapta lui Moldovan, rămas fără reacție și pentru că era mascat.

Jucătorii lui Dulca n-au fost deloc energici. „Vulpoiul” Laurențiu Marinescu a șutat în forță dintr-o lovitură liberă din stânga careului, mingea deviată de zid s-a dus la 11 metri, acolo de unde Lucian Cazan (37), nemarcat, a reluat dintr-un voleu lateral, direct sub transversală și, astfel, scorul s-a dus la un 3-0 dezastruos pentru gazde. Diferența pe tabelă putea fi chiar mai mare la pauză, însă cele trei goluri avans i-au mai relaxat în fața porții adverse pe ploieșteni. Energeticianul a fost de nerecunoscut în prima repriză.

În partea a doua, cea mai mare ocazie a gazdelor a fost irosită în minutul 69. Atunci, Neagu a centrat din stânga la bara a doua, Vlad Rusu a retrimis în centru pentru Enache, care, singur, nemarcat la 7 metri, a pus latul și a trimis în stânga, însă Tordai a salvat in extremis o minge pe care scria gol. Cum nici ploieștenii n-au mai forțat și s-au mulțumit cu avantajul consistent obținut în primele 37 de minute, tabela a rămas neschimbată până la final.

Petrolul câștigă fără emoții meciul cu Energeticianul, cu 3-0, la Petroșani, după un început perfect, cu toate golurile marcate în primele 37 de minute. Antrenorul Leo Grozavu scapă, pentru moment, de temerea de a fi demis, iar echipa sa urcă pe locul 5, cu 10 puncte, însă are un meci mai puțin disputat. În același timp, Energeticianul, care are tot 10 puncte, a căzut pe locul 7 din cauza golaverajului inferior ploieștenilor sau celor de la Chindia.

După eșecul din etapa a 3-a din deplasarea de la Cluj, 0-3 cu Universitatea, Energeticianul înregistrează a doua înfrângere în acest sezon tot cu 3-0, însă acum pe teren propriu, cu Petrolul, o altă mare favorită la promovare.

Presiunea, pe umerii lui Cristi Dulca

A fost ceva panică în rândul echipei Energeticianul și multe semne de întrebare când, în repriza a doua, antrenorul Cristian Dulca nu a mai dat nicio indicație și a stat aproape tot timpul în picioare, rezemat de de banca tehnică. A fost momentul în care s-a dat frâu liber zvonurilor cum că acesta ar fi primit o veste proastă la pauză sau, cel puțin, că va fi înlocuit zilele următoare. Cert este că cel de-al doilea eșec nu a căzut deloc bine oficialilor, care au făcut investiții masive și au adus pe ultima sută de metri jucători din Liga 1.

La final, antrenorul Energeticianului și-a asumat eșecul. „Este un rezultat rușinos pentru ceea ce ne propunem noi. Am pregătit jocul foarte bine, i-am simțit motivați pe băieți. Din păcate, am început jocul de la 2-0. Am întâlnit o echipă pragmatică. Ne-am propus un joc mai agresiv, dar, din păcate, nu am reușit. În a doua parte ne-am creat ocazii să marcăm, dar nu am reușit. Ne-a bătut o echipă foarte bună, care a câștigat pe merit. Jucătorii trebuie să-și dorească să câștige fiecare meci. Sperăm să ne revenim. Nu e nimic pierdut. Eu sunt singurul vinovat pentru acest rezultat. Trebuie să ne lingem rănile și să vedem ce este de făcut”, a spus Cristian Dulca.

Energeticianul nu are mult timp de reflectat. Miercuri, de la ora 16:30, joacă în deplasare la CSM Lugoj, în turul 4 al Cupei României, iar sâmbătă, de la ora 11:00, are o altă deplasare, la CS Mioveni, pentru etapa a 7-a a Ligii 2.

De partea cealaltă, Petrolul, eliminată deja din Cupă, joacă miercuri, de la ora 19:30, restanța din etapa a 5-a, pe teren propriu, cu Chindia. Apoi, la finalul săptămânii, joacă din nou acasă, în runda a 7-a, cu ASU Politehnica Timișoara.

ENERGETICIANUL – PETROLUL PLOIEȘTI   0-3
Sebastian Ghinga 5′, Nini Popescu 15′, Lucian Cazan 37′

H. Moldovan – Tomozei, D. Lung (cpt.), M. Ioniță, Andr. Dragu – C. Cristea – Al. Neacșa, Stoenac (C. Neagu 39′), Cioiu (R. Enache 39′), Nicoară (D. Drugă 55′) – Vl. Rusu
Rezeve neutilizate: Bg. Miron – Ninu, Laur. Manole, C. Ionică
Antrenor: Cristian Dulca

Tordai – Olaru, Fl. Plămadă, L. Cazan, Țigănașu – Ghinga (cpt.), Laur. Marinescu – N. Popescu (Lumu 71′), Ciocâlteu (Ct. Ștefănescu 61′), Șaim Tudor – Arnăutu (Ant. Cruceru 84′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Velisar, Antoche, Rob. Grecu
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Jiul (Petroșani); Arbitru: Robert Avram; Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (toți din Pitești).

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: FC Petrolul

Marius ANGHEL 09 Sep. 2018, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă