Emil Săndoi, supărat pe arbitrajul românesc după egalul Argeșului la Ripensia: „Dacă ni se acordau toate penalty-urile, acum eram pe primul loc”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 17:42 Campionat

Emil Săndoi a intrat negru de supărare pe tunelul spre vestiare la finalul meciul dintre Ripensia și FC Argeș, desfășurat vineri seară la Timișoara, pe „Dan Păltinișanu”, și terminat la egalitate, scor 1-1, după ce gazdele au marcat în minutul 90. Tehnicianul piteștenilor i-a reproșat arbitrului Florin Mazilu că a dictat prea ușor lovitură de la 11 metri la ținerea în careu a lui Dumiter de către Mihăescu. Altfel, antrenorul a apreciat rezultatul ca echitabil.

Săndoi a punctat că Ripensia a putut egala, deoarece echipa sa a comis greșeli individuale. „Un joc disputat pe tot parcursul celor 90 de minute. Am spus-o de la bun început că, din punctul meu de vedere, Ripensia ar merita să fie mult mai sus, locul nu este conform cu calitate jocului prestat. Noi am început mai bine, am avut câteva ocazii de a înscrie, apoi am făcut diferența pe tabelă. Apoi au intervenit niște inexactități în apărarea noastră. Am fost nevoit să fac o schimbare, cu un jucător nefolosit sezonul acesta și care venea după o accidentare. Dacă stau bine să mă gândesc, rezulatul este echitabil, pentru pentru că și Ripensia a avut ocazii pe final, pe fondul greșelilor noastre. Am făcut cadouri echipei adverse și nu am știut bine să gestionăm finalul de meci”, a spus Săndoi despre jocul cu Ripensia.

Săndoi reproșează maniera diferită de arbitraj, în funcție de brigadă

Antrenorul lui FC Argeș spune că Mazilu a dat ușor penalty-ul la Dumiter. Săndoi preciează că i se pare că echipa sa nu primește penalty și pentru că nu au, cel puțin momentan, drept de promovare, deoarece sunt organizați ca și club de drept public.

„Poate sunt subiectiv, dar a fost un fault fluierat ușor pentru Ripensia, apoi și la faultul din care a apărut lovitura liberă de dinainte de 11 metri, cred că jucătorul nostru a lovit mingea corect. Vreau să fim tratați cu aceeași monedă. S-a tot vehiculat că FC Argeș nu are drept de promovare. Noi am avut un singur gol marcat din penalty în 15 etape. În rest, au mai fost cinci partide în care am avut 11 metri clar, mingi jucate cu mâna în careu, ca la volei, ca la handbal. Nu s-a acordat nimic. De asta poate că sunt supărat, pentru că se judecă cu monede diferte. Eu cred că dueluri de acest gen sunt zeci în careu. Scuzați-mi subiectivismul, dar îmi place să fiu o persoană realist. Dacă ni se acordau aceste penalty-uri eram pe primul loc în clasament”, a punctat Săndoi.

Altfel, fostul selecționer al naționalei de tineret îi urează baftă lui Alexandru Pelici, care va prelua Ripensia de luni. „Felicit echipa gazdă. Va avea un nou antrenor, pe care îl cunosc. Îi urez multă baftă”, a punctat antrenorul piteștenilor.

FC Argeș se menține pe locul 5, cu 29 de puncte, însă ar putea fi devansată duminică, dacă „U” Cluj câștigă la Arad, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 03 Nov. 2018, 17:42 Campionat
Pe aceeași temă