Eliminarea din derby-ul cu UTA i-a oferit momente unice căpitanului Politehnicii. Ioan Mera despre meciul cu arădenii, bătaia cu Curtuiuș și obiectivul din acest sezon

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 14:03 Campionat

Conflictul dintre suporterii arădeni și timișoreni din startul reprizei secunde a derby-ului ASU Poli – UTA Arad (2-1) a tensionat și atmosfera de pe teren, acolo unde cele două echipe rivale din Vest erau la egalitate în acel moment, scor 1-1. Acest lucru s-a putut observa foarte clar la doar patru minute după debutul părții a doua a jocului. La un banal fault aproape de mijlocul terenului, căpitanii celor două echipe, Marius Curtuiuș, respectiv Ioan Mera s-au îmbrâncit și și-au dat palme după ce primul a fost faultat ușor de al doilea și nu a fost lăsat să repună repede mingea în joc.

Conflictul a fost aplanat repede după ce arbitrul de rezervă, dar și jucătorii celor două echipe au intervenit și i-au despărțit pe cei doi, însă centralul Adrian Illyeș (Ploiești) a decis să-i elimine pe cei doi căpitani. Astfel, în ultimele 40 de minute de joc, meciul s-a desfășurat 10 contra 10, Poli reușind să se descurce mai bine și să marcheze golul victoriei în minutul 62, prin Dănuț Bilia.

La final de meci, căpitanul Ioan Mera a comentat meciul câștigat cu UTA. „A fost un derby câștigat de noi. Am intrat motivați pe teren, s-a văzut asta și i-am dominat de la început până la final. Suntem fericiți că i-am făcut pe suporterii timișoreni să fie mândri de noi. Sper să continuăm pe linia asta și să aducem și alte victorii. Noi ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci. Doar prin concentrare și prin dăruire am reușit. Nu mai contează cum stă UTA în clasament sau cum stăm noi. Tot ce contează e motivația pe care o ai atunci când intri în teren”, a spus Mera.

Mera: „M-a luat și pe mine valul după ce am văzut agitația mare din tribune”

Fundașul Politehnicii consideră că el și Curtuiuș au fost eliminați ușor, însă recunoaște că l-a luat valul atunci când a văzut bătaia din tribună dintre suporteri.

„Nu știu ce s-a întâmplat. Mă mai ia cu amețeală când văd roșu în față. L-am împins pe Curtuiuș și am fost eliminat. Dar nu cred că se impunea cartonaș roșu, nici pentru mine, nici pentru el. Nu mi-a spus nimic, doar ne-am împins puțin și l-am auzit pe tușier spunându-i arbitrului de centru «dă-le roșu!». Nu cred că se impunea, într-un astfel de meci, să dea roșu atât de repede. Probabil m-a luat și pe mine valul, pentru că am auzit că a fost bătaie între suporteri la pauză. Când am intrat pe teren am văzut că era agitație mare în tribună și probabil m-a luat și pe mine valul”, a mai spus Mera.

„Am trăit momente minunate cântând alături de ei”

Mera a povestit și cum s-a simțit în peluză, după ce a văzut roșu acesta fiind chemat în galerie.

„A fost pentru prima oară când am fost chemat în mijlocul suporterilor. Am trăit momente minunate cântând alături de ei. Sunt niște suporteri unici în România, alături de cei de la Rapid, care au fost și ei astăzi la meci. Vreau să le mulțumesc pentru sprijinul pe care ni l-au oferit astăzi. Ne-au dus spre victorie, pentru că au cântat tot meciul, ne-au susținut și asta a contat cel mai mult. I-am văzut pe oameni fericiți, așa cum nu i-am mai văzut de mult”, a mai spus căpitanul alb-violeților.

„Eu mă gândesc să prindem locul 3, cel puțin”

Fundașul central visează frumos după această victorie cu UTA, la un baraj la final de sezon.

„Ne gândim că terminăm un meci în primele trei. Avem un lot foarte bun pentru Liga a 2-a. Am văzut celelalte echipe. Eu mă gândesc să prindem locul 3, cel puțin, de asta am venit aici. S-au făcut transferuri importante, s-au cheltuit bani foarte mulți pentru posibilitățile noastre. Noi avem niște salarii foarte mici, în comparație cu cei de la UTA, de pildă. Dar într-un derby nu mai contează aceste lucruri”, a mai spus Mera.

După victoria din derby-ul cu UTA, ASU Poli s-a distanțat la opt puncte de rivala arădeană. Timișorenii sunt pe locul 6, cu 19 puncte, la cinci în spatele Chindiei, care se află pe poziția care duce la barajul pentru promovare. UTA e pe locul 16, retrogradabil, cu 11 puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus Iliesi (Mediafax foto) și Ciprian Petcuț

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă