Egalul nimănui. Vâlcea și Reșița s-au dat din nou cap în cap

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 May. 2014, 15:06 Campionat

Fostele echipe ale Vâlcei, acum CSM și Metalul Reșița, și-au dat din nou în cap, prin remiza de ieri, din Zăvoi, scor 1-1, un rezultat care nu ajută niciuna dintre echipe. CSM nu mai speră la locurile 1-2, în timp ce Reșița nu mai visează nici ea la locul 3, pentru a aștepta ulterior un verdict favorabil de la Comisia de Disciplină în privința dreptului de promovare al Craiovei.

După reușita de la Târgu Mureș, CSM putea marca din primul minut, dar reluarea cu capul a lui N’Kongue a fost scoasă de un apărător de pe linia porții, mingea a ajuns la Ionuț Stoica, care, din 10 metri, a tras pe lângă. În finalul primei părți, Enciu are o șansă bună pentru Reșița, dar Matache scoate providențial cu piciorul.

„La 10 ani de la înființare, vrem prima promovare!” a fost mesajul afișat de Liga Suporterilor Vâlceni, însă vechiul coșmar, cel al echipei lui Rufă, a revenit.

Reșița a deschis scorul în minutul 57 printr-un jucător originar din Vâlcea, care a jucat mulți ani în Zăvoi. Bebe Vasile a prins un șut fabulos de la 20 de metri, în vinclul porții vâlcene, acesta fiind primul gol încasat de alb-albaștrii după cinci jocuri în care au păstrat tabela imaculată. Vasile a fost imediat schimbat și a fost taxat pentru gol cu huiduieli de fanii vâlceni, care au uitat anii în care mijlocașul dreapta a trudit pentru Vâlcea.

Peste numai trei minute, centralul Alexandru Tudor a arătat penalty după o contră a lui Enciu în careu la Codin, fază neelucidată de fanii din tribune, care au urmărit traiectoria șutului și văzută doar la reluările tv. Penalty-ul a fost transformat cu emoții de Adrian Codin și Vâlcea a revenit în joc.

Ocaziile finalului de joc au aparținut însă oaspeților. În minutul 73, atacantul Reșiței, Enciu scapă singur în careu, dar trage puțin pe lângă poarta vâlceană, fază la care s-a și accidentat. În prelungiri, portarul vâlcenilor, Florin Matache, a fost magistral, reușind să salveze miraculos două lovituri de cap.

Tensiunea jocului și-a spus cuvântul și antrenorul Eric Lincar s-a contrat verbal cu câțiva suporteri vâlceni, în timp ce Florin Matache a fost ovaționat de toți cei 2.000 de spectatori pentru evoluțiile sale excelente între buturile Vâlcei.

CSM RÂMNICU VÂLCEA
METALUL REȘIȚA
1-1

Codin ”60 – pen. / Oct. Vasile ”57

Matache – Samson, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag – Cîrstoiu, Todea, Bg. Geantă (Deaconescu ”62) – Ad. Popa (A. Crețu ”76), N”Kongue, D. Iancu (Codin ”25)
Antrenor: Erik Lincar

Zimmermann – V. Crețu, I. Popescu, Tătaru, Vaștag – Breșneni, A. Neagoe – Oct. Vasile (Vădrariu ”61), C. Stoica, I. Szabo (Făgărășanu ”89) – M. Enciu (S. Mureșan ”74)
Antrenor: Daniel Oprița

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 May. 2014, 15:06 Campionat
Pe aceeași temă