Egal noroios

07 Mar. 2009, 20:39 Campionat
Egal noroios

Revenirea timișorenilor în proriul fief nu a fost de bun augur pentru trupa lui Florin Bugar. „Feroviarii” au mai pierdut două puncte mari în clasamentul „adevărului” și grijile cresc.

 

Meciul s-a jucat pe o ploaie mocănească și rece, pe un teren care nu a permis dezvoltarea oricărei idei de joc combinativ și pe fondul amenințării ambelor echipe cu retrogradarea. Coordonatele au fost suficiente pentru o partidă fără ritm, cu precauții, greșeli și fragmentări dese, iar CFR și Arieșul s-au angajat încă de la început într-o luptă surdă și fizică, fiecare așteptând ca adversarul să fie cel care va ceda primul. Au făcut-o oaspeții în ultimul minut al primei reprize. Mijlocașii au pierdut ușor o minge la centrul terenului, un fotbalist timișorean l-a deschis perpendicular pe poartă pe Szekely, iar atacantul a deschis scorul cu un șut plasat pe lângă portarul Moldovan.

 

Turda, condusă, a ieșit mai mult la pressing în a doua repriză, încercând să recupereze cât mai multe mingi în jumătatea CFR-ului, echipă care făcuse pasul înapoi foarte devreme. Apoi, speculând condițiile meteo, jucătorii Arieșului l-au încercat pe portarul Mutu cu câteva șuturi de la distanță, dar timișoreanul nu a greșit. A făcut-o însă apărarea gazdelor la o minge aruncată înalt de oaspeți spre careul advers. Goșa a alunecat, flancul drept „feroviar” a rămas liber, iar Dâmbean (69) a adus egalarea cu un șut pe colțul scurt. Chiar dacă pe final de meci ambele echipe au căutat o nouă lovitură, pe nici unii nu i-au mai ținut picioarele, picând fizic deodată, astfel că un punct a rămas la Timișoara, unul s-a dus în Turda, iar al treilea punct pus în joc s-a anulat, spre satisfacția contracandidatelor la evitarea retrogradării.

 

"Am făcut un meci șters, slab. Jucătorii au avut ambiție, s-au dăruit pentru meciul cu Turda, au întâlnit un adversar foarte ambițios. Din păcate, avem aceeași problemă pe teren propriu, nu ne desfășurăm cum trebuie în atac"
Florin Bugar, antrenor CFR Timișoara


"Mă bucur că am recuperat un punct după înfrângerea din etapa precedentă. Cred că este un rezultat echitabil. Sunt prieten cu Florin Bugar, antrenorul gazdelor, de aceea sper că Turda și CFR vor fi împreună la startul viitorului sezon al ligii secunde"

Alexandru Pelici, antrenor Arieșul Turda
 

07 Mar. 2009, 20:39 Campionat
Pe aceeași temă