Egal in extremis la Voluntari. Rapidiștii au ratat victoria în ultimele minute, dar au detronat liderul Seriei I

Marius ANGHEL 27 Oct. 2014, 13:42 Campionat

Rapid Suceava a remizat ieri, scor 2-2, pe terenul liderului la zi al Seriei I, FC Voluntari, după o deplasare de coșmar. Ajunși în Capitală încă de vineri, „alb-vișiniii” au avut surpriza să nu poată juca a doua zi, după ce arbitrul Marian Balaci a decis amânarea meciului cu 24 de ore din cauza vijeliei care pusese stăpânire pe București. Partida, care a stat mult timp sub semnul întrebării, a început însă duminică la ora 12.00, abia după ce organizatorii au reușit să îndepărteze în totalitate zăpada de pe suprafața de joc.

Meciul propriu-zis n-a fost nici el lipsit de suspans. Contrar așteptărilor celor prezenți, fotbaliștii pregătiți de Bogdan Tudoreanu au izbutit să deschidă scorul încă din minutul 4, prin Marinkovic, un jucător transferat în această vară tocmai de la FC Voluntari, care a înscris cu un șut în diagonală, la colțul lung, din pasa lui Gheorghiciuc. La adăpostul acestui gol înscris rapid, sucevenii au continuat să practice un joc solid, echilibrat, astfel că au reușit să-și apere avantajul fără probleme în primele 45 de minute.

Repriza a doua a început tot cu rapidiștii în prim plan: Cerlincă a executat o lovitură de colț, iar Plecanciuc, aflat la finalizare, a reluat balonul din apropiere, în bara porții adverse. După o altă mare oportunitate irosită de Matei, gazdele au izbutit egalarea în minutul 65, prin Voduț, care l-a învins pe Rohețki cu un șut fără preluare, la colțul lung. Mai mult, în minutul 80, în plină dominare a ilfovenilor, sucevenii se văd rămași în nouă jucători de câmp ca urmare a eliminării de pe teren a lui Cerlincă, pentru două cartonașe galbene. Chiar și așa, „ceferiștii” nu renunță la luptă și reușesc să treacă din nou în avantaj, în minutul 88, după ce Sfrijan a punctat cu capul, din centrarea perfectă a lui Semeghin. Nu acesta avea să fie și scorul final, Voluntariul izbutind să smulgă un punct în minutul 90+1 prin nou intratul G. Deac, în urma unui corner.

„Ă‚sta-i fotbalul, am făcut un meci bun, dar am pierdut din nou două puncte mari, în urma unei neatenții la o fază fixă”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

FC VOLUNTARI        2
RAPID CFR SUCEAVA    2

Voduț ”65, G. Deac ”90 / Marinkovici ”4, Sfrijan ”88

Botaș – Sg. Moga, C. Achim, Mitache, Fl. Maxim – C. Roșu (A. Voicu ”59), S. Rădoi (cpt.), Todoran, Călințaru (Lircă ”72) – A. Bălan (G. Deac ”82), Voduț
Rezerve neutilizate: Hânțescu – B. Barbu, E. Stan, V. Mihai
Antrenor: Ilie Poenaru

Rohețki – D. Bălan, Plecanciuc, Velescu, Semeghin (cpt.) – Cerlincă, Sumanariu (Golofca ”88), Sfrijan, Gheorghiciuc – M. Negru (Ferariu ”62), Marinkovici (M. Matei ”46)
Rezerve neutilizate: C. Pascal – Burcea, Tiron
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminat: Cerlincă ”80 (două galbene)

Stadion: „Niță Pintea” (Voluntari); Spectatori: 100; Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Bogdan Velicu (București) și Adrian Mărginean (Aiud); Jucătorul meciului: Mihai Voduț.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 27 Oct. 2014, 13:42 Campionat
Pe aceeași temă