Adrian Bălan, golgheterul absolut al Ligii a III-a

Mihai Andries 07 Jun. 2014, 05:56 Special
Adrian Bălan,** golgheterul absolut al Ligii a III-a

Eșalonul terț a ajuns ieri la final, runda a zecea a play-off-ului și play-out-ului stabilind echipele care vor promova în Liga a II-a, dar și situația din subsol, în cazul în care va mai retrograda cineva. Ultima rundă a sezonului a consemnat o ploaie de goluri în câteva partide, prilej bun de schimbare a ierarhiei golgheterilor.

Astfel, în seria I, Edy Sandu de la FCM Dorohoi l-a egalat pe golgheterul Miroslavei, Gabi Petrea. Cei doi împart titlul de golgheter al seriei I cu câte 17 reușite. În seria secundă, brăileanul Nicoliță a marcat de trei ori, urcând pe locul secund, cu 19 reușite, cu două mai mult decât Vlada de la Afumați, dar la cinci în spatele liderului Adrian Bălan. În seria a III-a, Cristi Panait de la CS Tunari a cules laurii primului loc cu 20 goluri, în timp ce în seria a IV-a, Andrei Hodiș de la Becicherecu a câștigat cu 14 reușite. În seria a V-a, deși pus pe liber de club, Blănaru de la Național Sebiș a fost lider cu 19 goluri.

Podiumul seriei a VI-a a fost adjudecat în întregime de noua campioană, Fortuna Poiana Câmpina. Valentin Munteanu și Antohi au împărțit primul loc cu câte 16 goluri, urmați de Chipirliu cu 14, însă acesta din urmă se poate lăuda că le-a înscris pe toate în sezonul de primăvară.

Privită în ansamblul Ligii a III-a, situația finală a golgheterilor îl are ca lider pe Bălan de la Voluntari, urmat de tripleta Nicoliță – Cr. Panait – Blănaru, toți cu câte 19 goluri. Lista primilor șapte clasați la general este închisă de careul Ed. Sandu – G. Petrea – Vlada – Cârstean, toți cu câte 17 goluri.

VEZI LISTA COMPLETĂ‚ A MARCATORILOR DIN LIGA A III-A

TOPUL GOLGHETERILOR LIGII A III-A:

– pe serii:
seria I – Ed. Sandu (Dorohoi) și G. Petrea (Miroslava) – 17 goluri
seria a II-a – Ad. Bălan (Voluntari / Ștefănești) – 24 goluri
seria a III-a Cr. Panait (Tunari) –  20 goluri
seria a IV-a – Hodiș (Becicherecu) – 14 goluri
seria a V-a – Blănaru (Sebiș) – 19 goluri
seria a VI-a – V. Munteanu și Antohi (Fortuna) – 16 goluri

– general:

Ad. Bălan (foto) (Voluntari / Ștefănești) – 24 goluri
Cr. Panait (Tunari) – 20 goluri
S. Nicoliță (Cireșu), Blănaru (Sebiș) – 19 goluri
Ed. Sandu (Dorohoi), G. Petrea (Miroslava), Vlada (Tunari), Cârstean (Cugir) – 17 goluri

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Gabriel FLUERARIU

Mihai Andries 07 Jun. 2014, 05:56 Special
Pe aceeași temă