Andrei Bălan: „Au fost nouă ani frumoși petrecuți în Copou. Sper să revin ca titular în poarta Iașiului”

Andrei Bălan:**

CSMS Iași s-a despărțit în această vară de mai mulți jucători ieșeni. Adrian Avrămia și Andrei Herghelegiu au semnat încă din iarnă cu CSU Craiova, în timp ce căpitanul Marius Onofraș și portarul Andrei Bălan au ajuns la final de contract și nu le-au fost prelungite angajamentele. Ultimii doi sunt cei mai vechi componenți ai vestiarului ieșean, dar lui Bălan nu i s-a dat șansa să apere nici măcar în liga secundă, deși a fost considerat un mare talent al școlii ieșene de portari și promovat la echipa mare la 18 ani.

Bălan, eternă rezervă

Dacă Onofraș speră să-și găsească echipă în prima ligă, finul său, Andrei Bălan, este în discuții cu mai multe echipe din liga a doua. De nouă ani în Copou, Bălan a avut ghinionul de a sta în umbra unor portari experimentați la Iași. În trecut i-a prins pe Brăneț și Pleșca, doi goal-keeperi foarte buni care apără și acum în prima ligă, iar ulterior a fost rezerva lui Hăisan sau Miron, chiar dacă aceștia au avut evoluții mult sub așteptări la Iași. Abia în finalul sezonului trecut Bălan a prins câteva meciuri ca titular, după accidentarea lui Caparco.

Deși trist după despărțirea de echipa sa de suflet, Andrei Bălan, în vârstă de 26 de ani, speră ca plecarea din Copou să-i relanseze cariera și visează într-o revenire la Iași, poate chiar din postura de titular.

„Regret că am plecat de la Iași. Au fost nouă ani frumoși pentru mine, chiar dacă în această perioadă am fost doar rezervă și nu mi s-a dat nicio șansă să apăr. Am și avut ghinionul de a fi rezerva unor portari precum Brăneț sau Pleșca, greu de scos din poartă. Îmi pare rău că plec și chiar nu înțeleg de ce această ruptură, dar poate că acest moment îmi poate relansa cariera. Sper să-mi găsesc o echipă unde să apăr și visul meu este să revin la Iași din postura de titular. Poate chiar din sezonul viitor, în Liga I”, a declarat Andrei Bălan.

Discuții cu echipe din liga a doua

Acesta este încă în vacanță și speră să semneze în scurt timp cu o echipă din liga secundă. „Deocamdată sunt în vacanță, dar sper ca în scurt timp să mă apuc de treabă. Sunt ceva discuții cu unele echipe din liga a doua, între care Tărlungeniul și Dorohoiul, dar nimic sigur. Eu sper să continui în liga a doua, dar să apăr titular”, a mai spus Andrei Bălan, care a fost promovat la echipa mare de fostul antrenor cu portarii al Iașiului, Nelu Câmpeanu.

Acesta le-a transmis jucătorilor multă baftă în viitorul sezon al Ligii I: „Le urez foștilor mei colegi să facă un sezon bun și să rămână în Liga I. Va fi foarte greu, dar îmi doresc mult ca Iașiul să rămână în Liga I. Sunt ieșean, iubesc această echipă și am tremurat la fiecare meci pentru victorie, chiar dacă am stat pe banca de rezerve sau în tribune”.

Onofraș vrea să mai joace

În căutare de echipă este și nașul lui Andrei Bălan, fostul căpitan ieșean Marius Onofraș. După două promovări cu CSMS, „Ono” s-a despărțit în această vară de gruparea ieșeană, dar nu vrea să agațe ghetele în cui.

„Încă simt că mai pot juca fotbal, chiar și în prima ligă. Nu mă interesează pentru moment o funcție de conducere la club, poate în viitor. Acum vreau să joc și îmi caut echipă. Dacă nu va fi în liga I, rămân în eșalonul al doilea, dar vreau să joc. E un moment dificil pentru mine, nu este ușor să te desparți de echipa ta de suflet după trei ani frumoși. În viața unui sportiv se întâmplă și momente din acestea, mai puțin plăcute, dar trebuie să treci peste ele”, a declarat Marius Onofraș.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

 

Pe aceeași temă