„Egal cu gust amar”. VIDEO Brăilenii au ratat cât pentru trei meciuri la Balotești

Marius ANGHEL 05 Sep. 2016, 11:51 Campionat

După două deplasări soldate cu tot atâtea eșecuri, Dacia Unirea a obținut, sâmbătă, un punct la CS Balotești, însă antrenorul Alin Pânzaru consideră că este un egal cu gust amar. Iar raportul ocaziilor reflectă întru totul concluzia antrenorului.

Cu mici excepții din finalul primei reprize, când gazdele au pus cât de cât probleme, Dacia Unirea, urmărită din tribună de reprezentanți ai cluburilor Juventus București și CS Afumați, a fost echipa care a dictat ritmul jocului, dar care a irosit ocazii mari de gol cât pentru trei partide. Formația brăileană a preluat inițiativa din primul minut al jocului și, la prima ocazie clară de gol, a deschis scorul. Dăduț Oprea (12) a fost lansat pe partea stângă de Neagu, brăileanul a obținut un corner pe care l-a executat Necoară, mingea a ajuns la Pușcașu, care, de la marginea careului mare, a șutat plasat și a deschis scorul. Oprea a mai avut o acțiune frumoasă în minutul 16, însă a fost faultat dur de Antoche, iar arbitrul craiovean Cristian Dumitrică i-a arătat direct cartonașul roșu mijlocașului și CS Balotești a rămas în inferioritate numerică. În minutul 18, putea fi 2-0 pentru Dacia Unirea, însă, după o centrare foarte bună a lui Costel Roșu, de departe cel mai bun jucător al formației brăilene, Neagu a șutat la colțul scurt, dar Fulga a deviat mingea în corner. În următoarele două minute, oaspeții au irosit tot atâte mari șanse de gol prin Neagu și Muscă.

CS Balotești a periclitat poarta brăilenă pentru prima dată abia în minutul 23, când Herea a centrat în fața porții, Bâtfoi a reluat mingea cu capul pe spațiul porții, însă Mitrea a deviat-o în corner. În minutul 35, Dacia Unirea a mai creat o fază spectaculoasă în careul advers, Oprea i-a pasat lui Pușcașu, iar acesta din întoarcere a șutat la poartă, însă Fulga a reușit să prindă mingea în doi timpi din fața lui Muscă. CS Balotaști  a beneficiat în minutul 42 de o lovitură liberă indirectă de la 8 metri, însă Andrei a șutat în Ghiocel, iar brăilenii au scăpat de emoții.

La ultima fază a primei reprize, Ion a profitat de ieșirea greșită a lui Mitrea și a trimis balonul în plasă, însă reușita acestuia a fost anulată corect, pe motiv de ofsaid, de asistentul de pe acea parte.

Oprea, Pușcașu, Muscă au ratat marile ocazii din repriza a doua

Repriza a doua a început cu două mari ocazii ale oaspeților. În minutul 47mingea a circulat pe traseul Niță, Roșu, Neagu, Oprea, dar acesta din urmă a șutat prea slab, de la 3-4 metri și Flămânzeanu a înlăturat pericolul, iar două minute mai târziu Niță i-a pasat lui Muscă, însă, de la marginea careului mic, atacantul brăilean nu a reușit să-l învingă pe Fulga. În minutul 55, Necoară l-a scăpat din marcaj pe adversarul direct, Oprea a fost nevoit să faulteze, a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost tremis la cabine, iar egalitatea numerică din teren se restabilea. În minutul 61, plecat din poziție de ofsaid, Bâtfoi a fost faultat în careu de Necoară, centralul a arătat punctul cu var, iar Claudiu Herea, cu un șut plasat, a restabilit egalitatea, 1-1.

Gazdele au avut șansa de a trece în avantaj după numai patru minute, dar mingea reluată cu călcâiul de Bâtfoi a fost respinsă în afara careului de Ghiocel. Dacia Unirea a revenit în atac și până la finalul meciului a mai irosit câteva mari ocazii de gol prin Roșu (72), care a șutat razant cu bara, Pușcașu (81) care nu s-a descurcat la 6 metri într-un duel unu la unu cu portarul gazdelor și Adăscăliței (90).

CS BALOTEȘTI – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA     1-1
Cl. Herea 61 – pen. / Pușcașu 12

Fulga – C-tin. Dedu, Flămânzeanu (cpt.), Antoche, N. Ion –  Fl. Niculae, Păduraru (Darie ’66), Cl. Herea, Val. Andrei (I. Sandu ’86) – Bâtfoi (R. Stănescu ’82), Bakalli
Rezerve neutilizate: Iordan – Marciuc, Al. Grigore, N. Filip
Antrenor: Cornel Nica
Eliminat: Antoche ’16 (roșu direct)

Cr. Mitrea – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Necoară – Rz. Adăscăliței – C. Roșu, Pușcașu, C. Neagu (Stănciulescu ’82), D. Oprea – Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Gârlea – Olenic, Mucuță, M. Enciu, P. Ioan, Roșoagă
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: D. Oprea ’55 (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Comunal (Balotești); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Cosmin Vătămanu (București) și Florian Alexandru Vișan (Galați).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 05 Sep. 2016, 11:51 Campionat
Pe aceeași temă