Eficiență versus risipă de ocazii! Sportul Snagov redevine lider după un succes cu Ripensia, în care și-a valorificat toate șansele importante de poartă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 11:30 Campionat

Sportul Snagov a revenit, duminică, în fruntea clasamentului ligii secunde după victoria cu 2-1 cu Ripensia Timișoara. Elevii lui Eugen Trică au marcat repede, în minutele 3 și 20, prin Alexandru Ioniță, după care au conservat rezultatul. Roș-galbenii au ratat iar destul de mult și au putut marca doar din penalty. La final, Snagovul a făcut un nou chef la vestiarele de la „Dan Păltinișanu”, cu muzica machedonească.

De altfel, Sportul a dominat prima repriză, mai ales după golul marcat în minutul 4. După o lovitură liberă respinsă de zid, Huiban i-a pasat lui Ioniță, care a marcat cu latul din 14 metri. Timișorenii puteau fi periculoși la un corner, dar apărarea oaspeților a respins o minge trimisă periculos în fața careului mic. Ocaziile ratate s-au răzbunat și, în minutul 20, Snagovul a marcat din nou. După un contraatac, dar cu aceiași protagoniști, Huiban i-a pasat lui Ioniță, care a marcat fără emoții.

Pelici a schimbat din prima repriză

Ripensia s-a chinuit în van să fie periculoasă, dar nu a reușit. Nici Snagovul nu a mai dominat cu goluri, dar a știut să ducă jocul în favoarea ei. Pelici l-a și înlocuit pe Burdeț cu Vlad Chera, pentru a mai dinamiza jocul. Până la urmă, în prelungirile reprzei, gazdele au redus diferența. La un corner, Străuț a fost faultat în careu de Ioniță. Călin Toma a bătut penalty-ul bine și la vestiare s-a intrat cu 1-2.

Snagovul a jucat la rezultat în repriza secundă

În a doua jumătate a meciului, Ripensia a preluat inițiativa, iar Snagovul a jucat în principal să conserve rezultatul. Stoi a încercat degeaba cu un șut de la distanță, după care Mansour a trimis pe lângă poartă din 8 metri. La un moment dat, pentru proteste la adresa arbitrajului, antrenorul cu portarii al ilfovenilor, Martin Tudor, a fost trimis în tribună. De altfel, Snagovul a și făcut schimbările târziu, prima abia în minutul 80, când timișoreanul Darius Buia a intrat pe teren.

Ripensia a dominat finalul, dar a ratat încontinuu

Pelici a plusat ofensiv, cu Stoica în locul lui Popa. Ripensia a dominat clar finalul de meci, dar în zadar. Drăghici a trimis cu capul peste poartă, din 6 metri. Asaltul a continuat, iar Marinescu a respins o centrare a lui Străuț, iar fundașii au îndepărtat pericolul. La ultima fază, Drăghici a încercat o deviere cu capul, dar nu l-a putut păcăli pe Marinescu.

RIPENSIA TIMIȘOARA – SPORTUL SNAGOV   1-2
Călin Toma 45+2′ / Alexandru Ioniță 4′, 20′

H. Moldovan – Străuț, Tînc, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeț (Chera 35′), Stoi – Ad. Popa (C-tin. Stoica 80′), Zaluschi, Dumiter – Mansour (Oct. Drăghici 62′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Anghelina, Istrătescu, Apro
Antrenor: Alexandru Pelici

Andr. Marinescu – Gîț, V. Lică, Fl. Ilie (cpt.), Nicoară – Tazouti (Laur. Manole 82′), Borțoneanu, L. Ion, Huiban – Danale (I. Șerban 87′), Al. Ioniță (Buia 80′)
Rezerve neutilizate: Kololo – Liv. Gheorghe, Cubleșan, Elek
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 250; Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Casian Băla (Arad). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj-Napoca); Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Adrian Lucaci (Arad).

Snagovul a redevenit lider, cu 58 de puncte, și duminica viitoare, de la ora 13:00, va primi vizita ultimei clasate ACS Poli. Ripensia rămâne pe locul 11, cu 29 de puncte, și sâmbătă, de la ora 11:00, va juca la Balotești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Emanuel Titus ILIEȘI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 11:30 Campionat
Pe aceeași temă