Efectul vizitei suporterilor în vestiarul UTA-ei după derby-ul pierdut cu Poli: „Unii jucători au fost șocați, dar în cele din urmă au înțeles demersul”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 May. 2019, 18:04 Actualizat: 09 May. 2019, 18:05 Campionat
Efectul vizitei suporterilor în vestiarul UTA-ei după derby-ul pierdut cu Poli:  „Unii jucători au fost șocați, dar în cele din urmă au înțeles demersul”

Insuccesul din derby-ul cu ASU Poli (scor 0-2) a agitat apele la Arad. Suporterii nu au digerat manifestările de bucurie ale rivalului istoric chiar în „fieful” utist și au provocat o întâlnire cu conducerea, stafful tehnic și jucătorii cu ocazia primului antrenament al săptămânii. Alexandru Meszar, Cristian Păcurar și câțiva dintre fotbaliști au răspuns acuzelor fanilor, dar nu a existat o concluzie clară. Adică, e clar că toată lumea și-a dorit mai mult de la disputa cu timișorenii, în special din punct de vedere al determinării, dar – se pare – că atât s-a putut la momentul respectiv. Una dintre cauze ar putea fi programul greu de antrenamente, asumat de Păcurar, dar situația pare mai complexă din moment ce exprimarea în teren a lăsat de dorit din toate punctele de vedere.

După trei zile de la acel episod, „secundul” echipei fanion a Aradului a vorbit mai ales despre efectele acelei discuții fără perdea cu suporterii. „În primul rând, era bine ca fanii echipei să fi venit, ca de fiecare dată, și înainte de acest meci atât de important pentru toată lumea. Am înțeles că și-au dorit asta, dar, fiindcă antrenamentul a fost într-o zi de vineri, la ora meciului (n.r. – 13:30) nu s-a reușit din motive legate de servici, școală și altele. Altfel îi dau perfectă dreptate galeriei, suporterilor. Au venit în vestiarul nostru pentru că suferă pentru aceste culori, au dreptatea lor. Dar, eu spun că, în cazul în care am pierdut pe un fond de dăruire din partea noastră, altfel stăteau lucrurile. Dar, cum această dăruire și determinare au lipsit, au fost supărați. Pe undeva, e bine că au văzut și jucătorii mai noi ce înseamnă tradiție, culori, brand și presiune. Sper să fi fost un declick al celor noi, care să simtă că UTA este un nume de la care suporterii au pretenții, iar antrenorii și conducerea administrativă vor în permanență rezultate. Unii dintre jucători au fost șocați vis-a-vis de această discuție mai directă cu suporterii, dar, în cele din urmă, au înțeles acest demers”, a spus Cristi Păcurar, citat de Sport Arad.

Antrenorul secund al „roș-albilor” nu a mai dorit să dezvolte episodul contrelor între Alex Manea și unul dintre fani, mai ales că ele s-au stins rapid. „Disucțiile au fost ok până la un moment dat, deși lucrurile din acestea se întâmplă peste tot. A fost doar un ton mai ridicat, nu a degenerat nimic, nu este momentul să îi dăm importanță, Trebuie să rămână fatul că jucătorii și galeria au vrut victoria, iar noi nu putem nominaliza jucători care au jucat bine și alții care au jucat slab. Când joacă toată echipa slab, s-a greșit undeva, s-a greșit mental sau cu pregătirea fizică. Unii au avut cârcei, alții s-au sufocat, nu sunt scuze, doar explicăm că asta s-a întâmplat. Cred că este greu să repetăm un așa meci execrabil. Vom juca mai bine sau mai puțin bine, dar nu chiar atât de slab”, mai crede Păcurar.

Pe lângă dojana suporterilor, jucătorii „Bătrânei Doamne” au primit și amendă din partea conducerii, care a decis și înghețarea salariilor și primelor până nu se pun la păstrare alte 6 puncte în clasamentul ligii secunde. „Băieții au înțeles că a fost meciul anului, le-am explicat, am discutat, își asumă. Acceptă penalizările conducerii, ținem capul în pământ, dar tot noi trebuie să o scoatem cât mai repede posibil”, a mai menționat „secundul” lui Ionuț Popa.

UTA joacă duminică, de la ora 14:00, în deplasare la Cluj-Napoca, cu Universitatea Cluj. Meciul contează pentru etapa a 34-a a Ligii 2.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 May. 2019, 18:04 Actualizat: 09 May. 2019, 18:05 Campionat
Pe aceeași temă