Eduard se contrazice singur după eșecul Argeșului la București. A identificat patru cauze ale înfrângerii și a încheiat cu „nu trebuie să căutăm scuze”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 18:11 Campionat
Eduard se contrazice singur după eșecul Argeșului la București.** A identificat patru cauze ale înfrângerii și a încheiat cu

FC Argeș și-a pierdut, în weekendul trecut, seria de invincibilitate de când a fost preluată de Augustin Eduard. După patru victorii, două dintre ele obținute în meciuri foarte importante, cu Petrolul și CS Mioveni, piteștenii au cedat, neașteptat, la București, cu Daco-Getica (scor 1-0), echipă aflată pe loc retrogradabil. Singurul gol al partidei a fost reușit în minutul 27 de Mihai Stancu, un jucător care și-a început cariera chiar la FC Argeș.

La finalul meciului de sâmbătă, Augustin Eduard a identificat trei cauze care au dus la această înfrângere cu Daco-Getica. Una privește poziția în care a ajuns jucătorul care a marcat, alta e legată de faptul că arbitrul nu le-a dat două lovituri de pedeapsă, iar ultima ține tot de arbitraj, care, spune antrenorul Argeșului, a fluierat într-o singură direcție. Eduard a mai dat vina și pe suprafața de joc, ca apoi, în concluzie, să spună că nu trebuie să caute scuze pentru înfrângere, deși asta făcuse până atunci.

„Înainte de meciul cu Daco-Getica am vorbit foarte mult cu băieții despre importanța acestui joc. Le-am cerut să abordeze partida cu cea mai mare seriozitate și să dea totul pe teren pentru a câștiga. În discuțiile pe care le-am avut cu ei, mi-au spus că sunt conștienți de importanța acestui meci. Nu a ieșit așa cum mi-aș fi dorit, iar scorul final nu mă mulțumește. Din punctul meu de vedere, au fost trei cauze care au dus la această înfrângere. Am primit gol în urma unei mingi respinse, iar jucătorul lor a șutat din voleu, dintre doi fundași centrali și doi mijlocași defensivi. Nu trebuia să se ajungă aici. Am avut două lovituri de la 11 metri, clare ca lumina zilei, care nu ne-au fost acordate. A treia cauză este maniera centralului care a fluierat numai într-o direcție. Nici terenul de joc nu s-a prezentat în cele mai bune condiții și ne-a pus mari probleme pe faza de construcție. Noi suntem o echipă care construim, pasăm, însă suprafața de joc nu ne-a permis să facem acest lucru pentru că mingea sărea și nu o puteai controla așa cum trebuie. Acestea sunt motivele care au dus la acest eșec. Consider că o echipă profesionistă, cum suntem noi, nu trebuie să caute scuze pentru înfrângere, indiferent de motive. Vom pregăti foarte bine meciul cu Farul Constanța pentru că vrem să reînnodăm seria victoriilor”, a comentat, citat de pagina de facebook a FC Argeș, Augustin Eduard eșecul cu Daco-Getica.

După acest rezultat, FC Argeș se menține pe locul 6, cu 56 de puncte, iar în etapa următoare o întâlnește duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe SSC Farul.

Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 18:11 Campionat
Pe aceeași temă