Eduard a găsit scuzele pentru victoria chinuită cu ultima clasată. Cum a reușit să-și motiveze jucătorii la pauză: „Am avut o discuție mai aprinsă cu băieții”

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 11:40 Campionat
Eduard a găsit scuzele pentru victoria chinuită cu ultima clasată.** Cum a reușit să-și motiveze jucătorii la pauză:

FC Argeș s-a chinuit la Brăila, sâmbătă, în fața ultimei clasate din Liga 2, să obțină toate punctele puse în joc. După o primă repriză foarte slabă a piteștenilor, în partea secundă au reușit, totuși, să își demonstreze superioritatea și să deschidă scorul prin Vasile Buhăescu (52), asta după ce Eduard Florescu (50) nu l-a putut învinge nici din penalty pe Iulian Moldoveanu. Același Florescu (62) a adus liniștea în tabăra sa cu o jumătate de oră înainte de ultimul fluier, când a stabilit scorul final, 2-0.

La finalul partidei, antrenorul Augustin Eduard a explicat că jucătorii săi au avut dificultăți în fața unui adversar care și-a schimbat puțin primul „11” față de partidele precedente, însă a dat vina și pe suprafața de joc. Acesta a spus că la pauză a avut o discuție aprinsă cu jucătorii, lucru care i-a mobilizat.

„Meciul a fost mai greu decât ne așteptam, pentru că în săptămâna premergătoare jocului, cei de la Brăila au adus cinci seniori. Din echipa care pierdea la scor meciurile cu „U” Cluj și Aerostar Bacău, brăilenii au mai păstrat doar trei juniori. Ne-am dus hotărâți să câștigăm, pentru că altă variantă nu aveam după înfrângerea de pe propriul teren cu Farul Constanța. Pe mari porțiuni, terenul de joc era doar pământ cu smocuri de iarbă, iar mingea sărea când îți era lumea mai dragă. Suprafața de joc nu ne-a permis să construim, să pasăm… În prima repriză ne-am creat ocazii de gol, dar nu am reușit să înscriem. La pauză am avut o discuție mai aprinsă cu băieții și le-am cerut să ne concentrăm mai mult pe faza ofensivă. Jucătorii au înțeles mesajul meu și am marcat destul de repede, de două ori, prin Buhăescu și Florescu. Am avut și o lovitură de la 11 metri ratată de Florescu, însă acesta și-a spălat păcatele marcând al doilea gol. Apoi am controlat jocul până la final. Ne-am mai creat și alte ocazii, dar nu am mai reușit să înscriem. Cel mai important lucru este faptul că am reușit să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Îmi doresc ca această victorie să fie un nou început pentru echipa noastră și să începem să legăm din nou seria victoriilor”, a spus Eduard pentru site-ul oficial al FC Argeș.

Față de echipa Brăilei care pierde la Aerostar cu 9-0, cu FC Argeș au apărut în primul „11” alți patru jucători care nu sunt nici noi, nici seniori, așa cum se scuză antrenorul Augustin Eduard. Aceștia sunt Iulian Moldoveanu (20 ani), Leonard Coteț (19 ani), Marius Moroianu (21 ani) și Costin Ciucureanu (18 ani).

În fața unui adversar care în precedentele trei jocuri încasase

21 de goluri încasate și niciunul marcat avea Dacia Unirea înaintea meciului cu FC Argeș, echipă care s-a chinuit să o învingă la Brăila: 4-0 cu ASU Poli, 8-0 cu U Cluj și 9-0 cu Aerostar

Cu această victorie, FC Argeș a întrerupt seria de două eșecuri consecutive, după meciurile cu Daco-Getica și SSC Farul, ambele pierdute cu 1-0.

Cu 59 de puncte acumulate după 33 de etape, FC Argeș se află pe locul 6. Etapa următoare joacă vineri, de la ora 11:00, pe teren propriu cu Ripensia.

„Cât de mult” s-a schimbat Brăila în ultimele trei meciuri, așa cum susține Augustin Eduard:

Dacia Unirea cu FC Argeș (0-2): Iul. Moldoveanu – Coteț, Moroianu, Diakite (Șt. Sava 62′), R. Băluță – Val. Robu, D. Mihalcea, Van den Driest (cpt.), Ciucureanu (Băcanu 70′) – Konyeha (Cheleș 59′), Jalow
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Gurău, Al. Duțu, Sil. Robu

Dacia Unirea cu Aerostar (0-9): Rob. Chirilă – Cl. Popa (Em. Ion 58′), Cl. Țapu, Diakite, R. Băluță – Val. Robu, D. Mihalcea, Van den Driest, Cheleș (Sil. Robu 46′) – Konyeha (Al. Duțu 73′), Jallow
Rezerve neutilizate: Alin Mihai – Gurău, Sloată, Băcanu

Dacia Unirea cu „U” Cluj (0-8): Iul. Moldoveanu – Mușea, Prunescu, Moroianu (M. Mihalcea 46′), Van den Driest – Gab. Niță (cpt.), Pleșa, Izmană, Ciucureanu (Sahru 46′) – Konyeha (Val. Robu 65′), Jallow
Rezerve neutilizate: Rogers – Subțirică, Coteț, Căruță

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Realitatea de Brăila

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 11:40 Campionat
Pe aceeași temă