Eduard a debutat cu dreptul ca antrenor la FC Argeș. „În final, Dumnezeu i-a ajutat pe cei mai curajoși sau mai darnici cu efortul și cu jocul”. Dică a fost la meci

Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 15:28 Campionat
Eduard a debutat cu dreptul ca antrenor la FC Argeș.

Schimbarea antrenorului la FC Argeș, chiar și cu un interimar, a coincis cu obținerea unei victorii după ce în ultimele șase jocuri nu mai cunoscuse această bucurie. Succesul cu 2-1 de pe teren propriu, cu CF Afumați, în etapa a 16-a a Ligii 2, nu a fost deloc obținut ușor, golul care a adus toate punctele fiind reușit în minutele de prelungiri.

La finalul meciului susținut miercuri, Augustin Eduard, unul dintre cei doi antrenori interimari ai piteștenilor, s-a declarat mulțumit de scorul final care a adus în contul echipei sale trei puncte foarte importante în economia clasamentului. Fostul mare jucător al clubului din Trivale consideră că mai este mult de muncă până când FC Argeș va deveni o forță, așa cum își doresc suporterii și autoritățile locale.

Eduard a fost moderat în declarații la conferința de presă de după meci. „A fost un meci cu o intensitate puțin mai mare decât de obicei. Pentru noi era foarte important să luăm cele trei puncte pentru a ne apropia de zona superioară a clasamentului și a ne îndepărta de cea inferioară. În aceste trei zile de când am fost numit la echipă, le-am spus jucătorilor că valoarea lor nu reflectă locul din clasament. Am avut foarte multe discuții cu ei și am încercat să le ridic moralul și să le redau încrederea în forțele lor. Văd că se încearcă să se facă pași în direcția performanței. Oficialitățile își doresc acest lucru. Noi încă nu suntem atât de pregătiți pentru a ne lupta la locurile superioare, dar acest început îmi dă mari speranțe. Jucătorii au înțeles ce le-am cerut. Vreau să-i felicit pentru această victorie. Pe bancă nu am avut așa mari emoții. Am avut însă o dorință mare de victorie. Le-am spus și jucătorilor că este un moment prielnic de a ieși din pasă puțin mai nereușită prin care treceau. Nu pot să-mi asum toate meritele și nici nu vreau pentru acest succes. Nu puteam să lucrez în câteva zile foarte mult la pregătirea fizică a jucătorilor. Vreau să le mulțumesc și celor care au fost înaintea mea că au făcut această pregătire fizică și că am putut face față unui joc tensionat mai mult din prisma unor decizii tardive ale brigăzii de arbitri. Au fost două faze litigioase care au creat o stare iritantă atât în rândul echipei, cât și a suporterilor”, a spus Augustin Eduard.

Tehnicianul a spus că și de acum încolo va lucra la moralul jucătorilor pentru a dobândi un spirit de învingător. „Vreau să menținem echipa cu un tonus bun și pe o linie de plutire. Îmi doresc să crească în valoare de la meci la meci. Am încercat și vom lucra și de acum încolo la psihicul jucătorilor. Poate și neșansa a dus la această serie de nerealizări. Astăzi poate și inspirația mea de a-l băga pe Nilă în teren a făcut să câștigăm. Chiar și la scorul de 1-1, dar și la cele două faze litigioase am încercat să găsesc soluții. Nu m-am resemnat niciun moment. Drept dovadă am fost și răsplătiți. În final, Dumnezeu i-a ajutat pe cei mai curajoși sau mai darnici cu efortul și cu jocul. Sportul de performanță cere sacrificii. Poate și atunci când ai niște nerealizări, ai niște trăiri, niște sentimente. Este greu să stai acolo 24 de ore din 24. Trebuie să încerci să-i motivezi, să-i înțelegi, să-i faci să conștientizeze că urmează alt meci, să-i menții conectați. Tot timpul trebuie să-i faci să înțeleagă că nu trebuie să renunțe”, a mai spus Eduard.  

Nicolae Dică, spectator

La meciul de miercuri dintre FC Argeș și CS Afumați a fost prezent și Nicolae Dică, antrenorul care a reușit să readucă Piteștiul în Liga a 2-a.

Tehnicianul celor de la FCSB a fost însoțit la stadion de secundul său, Alin Popescu, cu care a colaborat și în mandatul de 1 an și 6 luni pe care l-a avut la SCM Pitești. Deși a părăsit echipa din Trivale în această vară, Dică a rămas în relații bune cu șefii clubului FC Argeș alături de care a urmărit partida.

Prestație slabă a brigăzii de arbitri

Comisia Centrală de Arbitri a delegat la meciul de la Pitești o brigadă de arbitri compusă din Cătălin Nicolae Botaș (Timișoara), Ionuț Petrică Cîmpeanu (Cluj) și Patricia Samsudean (Ploiești). Doi dintre arbitri acestei partide au avut o prestație destul de slabă la acest meci, reușind să-i enerveze pe fotbaliștii și spectatorii piteșteni. La jumătatea reprizei secunde, la scorul de 1-1, asistentul Patricia Samsudean a validat un gol pentru FC Argeș, după care, la presiunea oaspeților, dar și după două minute de consultări cu centralul a decis să anuleze reușita alb-violeților. Și Cătălin Botaș a inflamat spiritele în rândul jucătorilor argeșeni și al oficialilor de la tribuna oficială după ce nu a sancționat un henț clar în careu comis de fundașul Robicek care avea și un cartonaș galben. Deși se afla într-o poziție foarte bună, centralul s-a făcut că nu vede infracțiunea și a lăsat jocul să continue. 

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 15:28 Campionat
Pe aceeași temă