E OFICIAL: se amână meciurile din decembrie de la Liga a II-a, a III-a și juniori!

Mihai Andries 28 Nov. 2013, 13:56 Campionat
E OFICIAL:** se amână meciurile din decembrie de la Liga a II-a, a III-a și juniori!

UPDATE 14:05:Pe siteul FRF a fost publicat adineauri un comunicat oficial prin care anunță amânarea etapelor din decembrie la Liga a II-a, Liga a III-a, juniori și fotbal feminin!

În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență al FRF, compus din SANDU Mircea – Președintele FRF, IORGULESCU Gino – Prim-vicepreședintele FRF și GOGA Octavian – Vicepreședinte FRF, cu unanimitate de voturi, hotărăște:

1. Ia act de solicitările membrilor afiliați, participanți la competițiile prevăzute la punctele 2-5, cu privire la reprogramarea etapelor ce urmează să se desfășoare ulterior datei de 02.12.2013, datorită condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol).

2. Aprobă amânarea jocurilor din cadrul etapelor a 17-a si a 18-a din cadrul Seriei I a Ligii a 2-a. Dispune reluarea competiției la data de 1 martie 2014, dată la care se vor desfășura jocurile etapei a 17-a din seria mai sus mentionață.

3. Aprobă amânarea jocurilor din cadrul etapelor a 15-a și a 16-a din cadrul Seriei a II-a a Ligii a 2-a. Dispune reluarea competiției la data de 1 martie 2014, data la care se vor desfășura jocurile etapei a 15-a din seria mai sus menționată.

4. Aprobă amânarea jocurilor din cadrul etapei a 16-a a campionatului Ligii a 3-a. Dispune reluarea competiției la data de 28 februarie 2014, dată la care se vor desfășura jocurile etapei menționate mai sus.

5. Aprobă amânarea jocurilor din cadrul etapei a 15-a din cadrul campionatelor de juniori A și B, jocuri ce urmau să se desfășoare la data de 08.12.2013 și reprogramarea acestora la data de 09.03.2014.

6. Aprobă amânarea jocurilor din Cupa României la fotbal feminin, faza optimilor de finală, programate la datele de 7 și 8 decembrie 2013. Datele la care vor fi reprogramate aceste jocuri va fi stabilită ulterior.


UPDATE 14:00: În urmă cu câteva minute, Auraș Brașoveanu a revenit cu o confirmare oficială a amânării: „Probabil în câteva minute se va anunța și pe siteul FRF. Până atunci, vă pot spune că este oficial. Etapa din weekend este ultima pe acest an pentru Liga a II-a”


De câteva zile se vorbește la nivelul cluburilor din liga a II-a și a III-a despre amânarea meciurilor din decembrie pentru anul viitor, din cauza vremii nefavorabile. Zvonul a prins contur în cursul zilei de azi, când mai multe cluburi au anunțat că au fost informate privind o decizie a Comitetului Executiv în urma căreia s-a pus în practică amânarea etapelor în discuție.

Cum, până la această oră, pe siteul FRF nu s-a publicat nimic oficial în acest sens, Liga2.ro a luat legătura cu cei care reprezintă destinele cluburilor din aceste eșaloane în Comitetul Executiv, pentru a afla mai multe detalii.

Iată ce ne-a spus Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai echipelor din Liga a II-a: „Neoficial, verbal ni s-a comunicat de către persoane din FRF că meciurile se amână și se reia campionatul în primăvară, în ordine cronologică. Însă în scris nu ni s-a comunicat, de aceea am cerut să se facă o informare scrisă. Mi s-a promis că în cursul zilei de azi va fi publicat și pe siteul FRF. Până atunci nu pot considera amânarea ca fiind oficială

Contactat telefonic și Gheorghe Constantin a confirmat informația privind amânarea meciurilor din luna decembrie. „Condiíțiile meteorologice nu sunt favorabile disputării partidelor, pentru că nici nu avem suprafețe de joc care să facă față cerințelor. Uitați-vă și ieri la Reșița ce probleme au fost, calitatea meciului fiind influențată în mod evident de gazon. Cel mai probabil vom avea un comunicat oficial în orele care urmează, prin care se va anunța amânarea meciurilor din Liga a II-a, a III-a și juniori, pentru că și acolo mai erau meciuri de jucat” a declarat cel de-al doilea reprezentant al cluburilor din eșalonul secund

Și la nivelul cluburilor de LIga a III-a se speră că meciurile de vineri și sâmbătă vor fi ultimele din acest an. „Oficial nu s-a anunțat nimic, dar sunt cluburi de Liga a III-a care au făcut solicitări în acest sens către Comisia de Competiții. Dacă se va amâna Liga a II-a, atunci și la noi se va proceda la fel, mai ales că la noi mai e de jucat doar o rundă în luna decembrie ” a confirmat Marius Burcă, unul dintre reprezentanții cluburilor din eșalonul terț în Comitetul Executiv

În aceste condiții, se pare că etapa din acest weekend va fi ultima pentru eșaloanele doi și trei ale fotbalului românesc.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 28 Nov. 2013, 13:56 Campionat
Pe aceeași temă