După primar, încă un om politic din Ploiești sare în ajutorul Petrolului. Ideea pe care i-o dă municipalității „pentru ca echipa să își poată continua activitatea”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2019, 12:00 Campionat

După primarul orașului Ploiești, Adrian Dobre (43 de ani, membru PNL), încă un om politic din capitala județului Prahova sare în ajutorul Petrolului, după ce Veolia a anunțat că își retrage finanțarea din cauza suporterilor. Andrei Volosevici (43 de ani, membru ALDE), edil-șef al Ploieștiului în perioada 2008-2012, și-a expus punctul de vedere, pe pagina sa personală de Facebook, despre ce ar trebui să se facă mai departe la echipa galben-albastră. Acesta dă o idee cum ar putea face rost de bani conducătorii care vor rămâne la club.

„Constat cu dezamăgire că Petrolul Ploiești tocmai a rămas fără finanțare. Studiată cu atenție, cred că legea 350/2005 poate fi utilizată de actualii reprezentanți ai municipalității pentru ca echipa să își poată continua activitatea. Voi ce părere aveți?”, a scris Volosevici, om politic apreciat de mulți dintre ploieșteni pentru realizările sale în oraș în perioada în care a fost primar. Acesta a fost și unul dintre oamenii care au contribuit la construcția noului stadion „Ilie Oană”.

Ulterior, după ce au apărut comentarii la postarea sa, unele în care era apreciat pentru ideea sa, iar altele în care s-a cerut ca din Petrolul să nu se facă o „jucărie electorală!”, Volosevici și-a cerut scuze. „Îmi cer scuze! Considerați că nu am avut nicio idee!!”, a scris fostul edil-șef.

Legea numărul 350/2005 privește regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Primarul Adrian Dobre: „Am convingerea că, pentru o echipă ca Petrolul, vom găsi soluții și sprijinul necesar să continuăm acest proiect frumos”

Tot ieri, comunicatul celor de la Veolia nu a rămas fără răspuns. Primarul orașului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat pe pagina sa de Facebook că atunci când a purtat negocieri cu reprezentantul gigantul francez furnizor de apă, energie și termoficare pentru prelungirea contractului de servicii în municipiul reședință al județului Prahova a pus și condiția ca Veolia să-și continue susținerea față de Petrolul. Acest lucru tocmai s-a încălcat acum, iar edilul spune că va solicita de urgență o întâlnire cu Mădălin Mihailovici pentru a discuta despre această problemă.

Edilul-șef al Ploieștiului era încrezător că va găsi soluții pentru ca Veolia să continue parteneriatul cu Petrolul. „Tocmai am aflat că Veolia a declarat că își retrage sprijinul financiar acordat echipei Petrolul Ploiești. Deși unul dintre motivele pentru care am continuat negocierile cu Veolia și am încheiat contractul cu ei a fost și susținerea echipei Petrolul, constat acum că Veolia dorește să se retragă. Interesul nostru pentru prelungirea contractului a luat în calcul și susținerea echipei de fotbal. Voi solicita conducerii companiei Veolia, domnului Mădălin Mihailovici, o întâlnire imediată pe acestă temă. Am convingerea că, pentru o echipă ca Petrolul, vom găsi soluții și sprijinul necesar să continuăm acest proiect frumos.
#PetrolulPloiești”
, a scris Adrian Dobre.

„101 la sută renunțarea asta a fost planificată” și „Ne-am supărat de la prima întrebare, ne-am luat luat jucătoriile și am plecat” au fost două dintre reacțiile reprezentanților suporterilor în conferința de presă susținută de ei după cea a lui Mihailovici.

Compania Veolia a anunțat printr-un comunicat oficial că și-a încheiat, începând de pe 13 iunie 2019, parteneriatul cu Petrolul, după ce reprezentantul acesteia în cadrul clubului ploieștean, Mădălin Mihailovici, s-a supărat pentru că unul dintre suporterii echipei i-a pus întrebări pertinente în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat președintele propus Marius Stan. Președinte propus de Mihailovici fără ca suporterii și reprezentantul membrilor fondatori să fie consultați, ba chiar și-a felicitat singur alegerea.

Singurul lucru cerut de suporteri fusese să existe transparență și să fie respectați, să fie consultați și ei înainte să se ia decizii, după ce au acceptat să fie scoși din actele clubului. De altfel, unul dintre liderii suporterilor a și spus că nu au nimic personal cu Marius Stan, Flavius Stoican, Mădălin Mihailovici sau Veolia: „Noi nu avem nimic împotriva domnului Marius Stan și nici împotriva domnului Mihailovici sau a grupului Veolia. Noi ne dorim transparența aia de care se vorbea la început. Transparență, care, din păcate, nu mai există și ați văzut cum s-a vorbit mai devreme în conferința de presă”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Jun. 2019, 12:00 Campionat
Pe aceeași temă