Dunărea urcă pe prima poziție a Seriei I, peste Rapid sau Ceahlăul. Laurențiu Buș a adus victoria cu ACS Berceni

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 15:55 Campionat

Dunărea Călărași a preluat șefia clasamentului Seriei I a Ligii 2 după meciul câștigat sâmbătă, în etapa a 3-a, în fața celor de la ACS Berceni, scor 1-0. Singurul gol al partidei desfășurate pe stadionul „Ion Comșa” a fost reușit de Laurențiu Buș, în minutul 41, din lovitură de pedeapsă.

Trupa lui Ionel Ganea a reușit o victorie mare cu ACS Berceni, pe o vreme câinească. La Călărași a plouat în ziua meciului și acest lucru s-a simțit la stadionul „Ion Comșa”. Puțin spectatori și-au făcut curaj și au venit în tribune „înarmați” cu umbrele să-și susțină echipa favorită. Dunărea a produs surpriza acestui început de campionat. Cu o remiză și două victorii acumulate până acum, călărășenii „Ganezului” au urcat pe primul loc în clasamentul Seriei 1 din Liga a 2-a.

Meciul cu Berceni de astăzi a fost unul greu. Oaspeții veneau după ce au eliminat Rapid București din Cupă (1-0) și sperau la cele trei puncte puse în joc și la Călărași. S-a simțit pe teren faptul că cei de la ACS n-au jucat ca niște „curci plouate”. Dunărea, mai motivată ca oricând, a încercat să joace simplu și fără prea multe faze tehnice, asta pentru că gazonul era îmbibat cu apă. Valentin Alexandru a avut prima ocazie în minutul 9, dar atacantul Dunării a ratat din 16 metri. Cu cinci minute înainte de finalul primei părți, Ionuț Țenea este faultat în careul oaspeților de Alexandru Radu și centralul Robert Dumitru pune balonul la punctul cu var. Execută Laurențiu Buș și Dunărea deschide scorul. 1-0 din minutul 41.

După pauză, oaspeții par mai dezmorțiți. Leonard Dobre îl pune la încercare pe Cezar Lungu (50), iar același mijlocaș de la Berceni trimite cu capul balonul în transversala porții călărășene la o fază destul de periculoasă în minutul 71. Dunărea ratează și ea prin Valentin Alexandru, când ar fi putut să ridice scorul pe tabelă în minutul 75, scăpat singur din șase metri, însă îl ia la țintă pe portarul Manciu. Când partida se îndrepta spre final, gazdele mai au două ocazii, Alami nu-și reglează bine tirul la o fază la care portarul Manciu ieșise din careu, iar Andrei Valentin trimite imprecis din 20 de metri.

Prin prisma celorlalte rezultate, Dunărea Călărași devine liderul Seriei I din Liga a 2-a, o poziție meritată pentru o echipă care și-a dat totul să câștige astăzi pe teren, ambițioasă, bine organizată și cu jucăîtori experimentați. Etapa viitoare, sâmbătă, Dunărea se deplasează la Balotești.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    1
ACS BERCENI        0

L. Buș ’41 – pen.

C. Lungu – Țenea, V. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureșan – S. Matei – L. Buș (Al. Stoica ’80), Preoteasa (Sg. Popescu ’80), Saifeddine, Vădrariu (V. Andrei ’52) – V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – Bumbac, G. Săveanu, M. Ștefan
Antrenor: Ioan Ganea

Manciu – C. Cioranu, E. Nicu (cpt.), Pădurețu, Fâșie, Al. Radu, Andr. Radu, C. Mihai, M. Neagu, Ettien (V. Lungu ’58), L. Dobre (C. Ionică ’79)
Rezerve neutilizate: Stoian – Cană, A. Pătrașcu, R. Gheorghe, D. Civică
Antrenor: Marin Dragnea
Eliminat: Al. Radu ’76 (cumul de galbene)

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 200; Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Florin Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi); Jucătorul meciului: Ionuț Țenea.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 15:55 Campionat
Pe aceeași temă