„Lanterna roșie” a dat fază lungă și a orbit Dacia… Unirea! Rufă visează din nou că scapă de retrogradare: „Sunt sigur că ne vom salva”

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 16:05 Campionat

După aproape patru luni, Metalul Reșița, lanterna roșie a Ligii 2, a cunoscut din nou gustul victoriei obținute pe teren, nu la „masa verde”. Iar atunci când câștigă, trupa reșițeano-ilfoveană o face de o manieră categorică. Ultima dată a trecut cu 4-0 de Olimpia Satu Mare, iar sâmbătă, în etapa a 30-a, a învins pe teren propriu, la Ghermănești, cu 3-0, pe Dacia Unirea Brăila, o echipă care s-a surprins pe ea singură de cât de slabă a putut să fie.

Cu al șaptelea portar legitimat în acest sezon între buturi, Paul Botaș, Metalul Reșița a făcut ce a vrut din Dacia Unirea, a opta clasată în campionat și una dintre echipele care atunci când își propune să câștige un meci sau să obțină o victorie pentru a i-o dedica cuiva chiar reușește aproape de fiecare dată. De această dată însă, brăilenii au fost cuminți și i-au permis „lanternei roșii” să o umilească cu un scor de neprezentare.

Alin Pătrașcu (26) a deschis balul cu un șut în stânga portarului, după ce Buduroi a pătrund în careu și i-a centrat. Și tot Pătrașcu (64) l-a învins apoi pe juniorul Albert Popa dintr-un lovitură liberă din dreapta bătută cu șut-centrare către colțul lung, dintr-un unghi închis. Cireașa din vârful tortului cu trei blaturi a fost pusă înainte de încheierea timpului regulamentar de energicul Alexandru Radu (89), cu o lovitură de cap într-o minge centrată dintr-un corner de pe stânga de Dima și deviată apoi.

A fost o victorie frumoasă pentru Metalul, care a acumulat 19 puncte după 30 de etape și în sfârșit a trecut în clasament peste retrasa CSM Râmnicu Vâlcea, acum sitându-se pe locul 16. Echipa lui Cătălin Rufă are însă 8 puncte sub ASU Poli și CS Balotești și slabe șanse să scape de ultima poziție retrogradabilă. Chiar și așa, finanțatorul struțocămilei e convins că echipa sa va rămâne în Liga 2 și în sezonul următor, la fel cum a făcut-o și în acesta, cu toate că pe teren nu a fost în stare să se mențină în acest eșalon. Rufă se bazează pe un nou abandon, în acest campionat sau înainte de începerea următorului.

„A fost primul meci în care n-am avut greșeli de portar și nici personale. Avem o echipă bună. Cred că a fost o greșeală de strategie a noastră, încercând să atacăm în toate meciurile. Sper să continuăm în ritmul asta. Eu sunt sigur că ne vom salva de la retrogradare. Banii de pe transferul lui Vătajelu au ajuns, îmi doresc să rămânem la Snagov, numai că o să-mi fie greu să fac singur performanță aici, dacă primăria nu se va implică”,  a declarat Cătălin Rufă la radio Sport Total FM.

Foștii portari au „mâncat” meciurile Metalului după Rufă

Cât despre debutul lui Paul Botaș (27 ani), al șaptelea portar care a fost trecut pe foaia de joc în actuala ediție de campionat pentru Metalul Reșița, după Angelco Prvulovic, Cătălin Samoilă, Alexandru Radu, Iulian Raiu, M’Sendo Kololo și Vlad Ignat, Rufă spune că a avut și el o contribuție la această victorie cu Dacia Unirea.

„Pierdusem multe puncte pe mâna portarilor, fără ca aceștia să fie singurii vinovați în respectivele meciuri. De aceea am căutat să aducem un portar care să ne ofere garanțiile necesare. Se pare că am reușit cu Paul Botaș”, a declarat, pentru IlfovSport, Rufă despre portarul care în prima parte a sezonului a bifat doar 5 meciuri pentru CS Afumați.

METALUL REȘIȚA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    3-0
Alin Pătrașcu 26′, 64′, Alexandru Radu 89′

Botaș – Dănănae, Cr. Munteanu (cpt.), C-tin. Dima, Val. Lupu – Al. Radu – Oct. Vasile (Al. Dan 74), Borțoneanu, Alin Pătrașcu (Fl. Pîrvu 80), Dr. Matei – Buduroi (Dina 63)
Rezerve neutilizate: Vl. Ignat – Al. Ionescu, Rz. Petre, Gab. Nedelcu
Antrenor: Mihai Stoica

Alb. Popa – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu – C. Necoară, Rz. Adăscăliței, Moglan (Roșoagă 46), C. Neagu – C. Roșu (D. Oprea 76), Pușcașu (Puia 74)
Rezerve neutilizate: Olaru – Olenic, Ed. Oprea, P. Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Voința (Ghermănești); Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Cătană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

În acest sezon, Metalul Reșița a luat puncte doar cu CS Balotești (2-1, acasă), Academica Clinceni (3-2, d), CS Mioveni (0-0, a), Olimpia Satu Mare (4-0, a) și Dacia Unirea Brăila (3-0, a). În plus, șase puncte a luat la „masa verde” cu Unirea Tărlungeni și CSM Râmnicu Vâlcea.

În etapa intermediară, Metalul Reșița joacă miercuri, de la ora 17:00, acasă cu Academica Clinceni, iar apoi se deplasează pentru meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, de la Mioveni.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Apr. 2017, 16:05 Campionat
Pe aceeași temă