Dunărea și-a asigurat locul de baraj prin victoria cu Brăila. Călărășenii așteaptă depunctarea Rapidului pentru a urca pe primul loc

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 14:36 Campionat

Dunărea Călărași a învins, miercuri, la Brăila și și-a asigurat poziția a 2-a care merge la barajul pentru promovare în Liga 1. Într-un alt meci, Rapid s-a impus la limită la Constanța cu Farul, scor 1-0 și rămâne pe primul loc în play-off-ul Seriei I, asta până la o nouă decizie luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în cazul depunctării giuleștenilor.

Elevii lui Adrian Mihalcea au reușit să se impună în deplasarea de la Brăila cu scorul de 2-0, prin golurile marcate în prima repriză de Kanda și Alami. Călărășenii au făcut un meci bun și se mențin pe locul 2 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 2 cu 38 de puncte, poziție care duce la barajul pentru promovarea în Liga 1. Dunărea a avut și o lovitură de la 11 metri, ratată de Vădrariu în minutul 65, iar cel mai bun jucător al călărășenilor din partida cu Brăila, mijlocașul Alami Saifeddine, a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatorii veniți pe un stadion construit în 1974 să vadă un meci crucial pentru locul 2.

Echipa de pe malul Borcei este foarte aproape de o prezență în Liga 1. Călărășenii mai au două meciuri de jucat în play-off-ul Ligii a 2-a, cu Farul și la Clinceni, dar și-au asigurat deja prezența la baraj, însă se pot duce direct în Liga 1 de pe prima poziție, asta în cazul în care cei de la Rapid nu vor primi acea depunctare despre care se tot vorbește în ultimele zile. Rapidul are o datorie față de un fost jucător și trebuie să-i plătească suma 53.000 de euro, decizie luată de FIFA și urmează ca echipa din Giulești să fie și depunctată cu 6 puncte.

Trupa lui Mihalcea a ajuns la o performanță unică în fotbalul local. Aflată la prima participare în Liga a 2-a după 20 de ani, Dunărea se bate acum pentru promovarea în Liga 1, un obiectiv foarte îndrăzneț care poate fi realizat. Clubul călărășean și-a depășit condiția, iar actualul lot devine astfel cel mai bun din istoria clubului de 90 de ani de existență.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA     0
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI       2

Kanda 4, Alami 19

Cr. Mitrea – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (D. Oprea ’61), Olenic (Petean ’36), Pușcașu (M. Enciu ’65), Frunză (cpt.) – Onofraș, Al. Muscă
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – Necoară, M. Dima, G. Iordache
Antrenor: Alin Pânzaru

C. Lungu – Țenea, M. Popescu, Bg. Panait (cpt.), Bumbac – Sg. Popescu, Alami (Val. Andrei ’79), S. Matei, Vădrariu (V. Balint ’65) – Kanda, Al. Stoica (Preoteasa ’79)
Rezerve neutilizate: G. Popa – M. Ștefan, M. Chițu, Săftescu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Mircea Orbuleț și Bogdan Gheorghe (ambii din București).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 19 May. 2016, 14:36 Campionat
Pe aceeași temă