Dunărea își menține vii speranțele de salvare

Dunărea își menține vii speranțele de salvare

FCM Dunărea mai poate spera la o clasare pe locul trei, care înseamnă evitarea retrogradării, condiția esențială fiind să câștige toate cele trei meciuri rămase până la final. De la acest calcul au început gălățenii partida de pe teren propriu cu prima clasată din play-out, Unirea Tărlungeni, jucându-și șansa cu mult elan ofensiv, îndeosebi în prima repriză, una dintre cele mai spectaculoase din acest sezon.

Cei de la FCM Dunărea au avut nu mai puțin de șase ocazii uriașe de a marca până-n pauză, cele ratate de Bâtfoi (9”), Gohoreanu (18”), Sfrijan (20” și 23”), Neagu (36”), plus cea fructificată spectaculos de Sfrijan (28”), care a marcat cu un șut imparabil, din vole, la o centrare a lui Neagu.

Gălățenii au avut și noroc, ratarea meciului aparținând oaspeților: Elek a centrat de pe stânga la colțul lung, peste portar, Vlăsceanu a pus capul pentru a trimite în poarta goală, dar mingea a căzut în fața porții goale și a sărit puțin peste transversală.

În partea a doua, deși Unirea Târlungeni a fost mai insistentă și a ținut jocul mai mult în jumătatea de teren a gazdelor, tot cei de la Dunărea au fost cei cu faze de poartă, ratând golul desprinderii prin Bâtfoi (59” și 73”), Sfrijan (79”) și Moroșanu (85”), ultimii doi trimițând în barele laterale.

Problemele de la finalizare ar fi putut să-i coste rău pe gălățeni în primul minut de prelungiri, când Vlăsceanu a șutat din afara careului la o palmă de vinclu.

Momentan, în urma victoriei de astăzi, Dunărea se află la trei puncte în spatele echipei clasate pe locul 3, Rapid CFR Suceava, și la două față de CF Brăila, clasata pe locul 4. Totuși, cele două formații încă nu și-au jucat meciurile din etapa intermediară de astăzi.

În ultimele două etape, Dunărea va juca acasă cu Farul și în deplasare la Gloria Buzău.

DUNĂ‚REA GALAȚI
UNIREA TĂ‚RLUNGENI
1-0

Sfrijan ”28

C. Costea – L. Radu, I. Ursu, St. Cucu (cpt.), S. Cucu – I. Manea – C. Neagu, V. Ion (Moroșanu ”67), Sfrijan, Gohoreanu (Vraciu ”84) – Bâtfoi (Bg. Panait ”90+1)
Antrenor: Damian Băncilă

Dărăbanț – Vlăsceanu, R. Barbu, Frîncu, Iaru (A. Postolache ”78) – Antoche (Sz. Antal ”55), Brujan, S. Marin – L. Nicolae (cpt.)(Marcăș ”35), Elek, Al. Neculai
Antrenor: Laszlo Balint

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă