Dunărea Călărași și-a depus dosarul de licențiere. „A fost o muncă destul de grea. La mari surprize nu am cum să mă aștept”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2018, 12:44 Campionat
Dunărea Călărași și-a depus dosarul de licențiere.**

Liderul Ligii 2, Dunărea Călărași, echipă neînvinsă în acest sezon de 22 de meciuri, pare că nu va avea niciun obstacol în a-și îndeplini obiectivul de a promova pentru prima dată în primul eșalon. Față de a treia clasată, Chindia, care ar merge la baraj, are un avans de șapte puncte și demonstrează în fiecare etapă că e o echipă puternică și greu de întrecut.

În această săptămână, joi, președintele Dunării, Florentin Brișan, a fost la București, la sediul Federației Române de Fotbal, pentru a depune dosarul de licențiere. Oficialul grupării călărășene e convins că nu vor fi probleme cu aprobarea sa și că licența va fi luată fără penalități.

„Am fost programați joi pentru depunerea dosarului de licențiere. A fost o muncă destul de grea pentru elaborarea dosarului care a început la sfârșitul anului trecut. Dosarul cuprinde câteva criterii: sportiv, financiar, de infrastructură, de personal. Am reușit să îndeplinim și să respectăm aceste criterii fără alte penalități. La mari surprize nu am cum să mă aștept, pentru că știu ce am scris acolo, ce am depus. Am respectat toate prevederile impuse de federație și UEFA. Mai rămân două lucruri, ca echipa să-și facă datoria până la sfârșit și să promovăm, iar oficialitățile să-și respecte promisiunile și să avem și un stadion omologat pentru Liga 1. În dosarul pentru licențiere am trecut stadionul de la Călărași”, a spus Brișan, citat de site-ul oficial al Dunării.

Florentin Brișan anunța la începutul acestei săptămâni că primăria Călărași a predat baza sportivă Consiliului Județean pentru modernizare. Președintele Dunăriii e convins că este destul timp până la începerea noului sezon al Ligii 1 ca arena „Ion Comșa” să fie adusă la standardele cerute de LPF.

„Consiliul Județean a demarat procedurile de achiziție pentru lucrările de omologare. Au tot sprijinul meu în ceea ce privește partea de detalii pentru că sunt niște detalii pe care ei nu au de unde să le știe. Eu am transmis deja o adresă în acest sens în urma auditului pe care l-am avut de la LPF. Privesc cu speranță. Din punctul meu de vedere cred că este timp pentru realizarea lucrărilor. Nu sunt lucrări de nerealizat sau care să necesite o perioadă lungă de timp. Singura lucrare care are nevoie de avize suplimentare ar fi încălzirea stadionului, dacă bugetul permite asta. Nu am de unde să știu eu. S-ar putea realiza și asta dar nu pe 7 iulie când avem auditul pentru omologarea stadionului. Probabil o să avem nevoie în perioada următoare și de ajutorul iubitorilor fotbalului pentru că mai mult ca sigur o să existe și lucrări mai micuțe care ar putea fi realizate cu resurse proprii, din sponsorizări, din vânzarea biletelor. Eu o să fac apel în continuare pentru că ar fi păcat să nu ne putem prezenta așa cum trebuie”, a mai declarat Brișan.

Dunărea joacă duminică, 1 aprilie, de la ora 13:30, pe teren propriu, cu UTA Arad.
 

Marius ANGHEL 30 Mar. 2018, 12:44 Campionat
Pe aceeași temă