S-au făcut primii pași pentru modernizarea stadionului din Călărași. „Consiliul Județean a început procedurile de achiziție”. Cât ar costa transformarea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Mar. 2018, 13:47 Diverse

Dacă la Sibiu, primarul Astrid Fodor a prezentat, luni, proiectul noului stadion Municipal, cel pe care autoritățile locale vor să-l construiască pentru ca FC Hermannstadt să joace pe el în următoarea ediție a Ligii 1, la Călărași, primăria a predat baza sportivă Consiliului Județean, tot pentru modernizarea ei. Dunărea Călărași și FC Hermannstadt sunt mari favorite la promovarea în prima ligă și au nevoie de arene la standarde superioare pentru a-și desfășura pe ele meciurile în sezonul următor.

Președintele clubului Dunărea Călărași, Florentin Brișan, a anunțat, luni, că încă de săptămâna trecută s-a procedat la predarea bazei sportive de către primăria Municipiului Călărași către Consiliului Județean Călărași, aceasta din urmă urmând a susține financiar o parte din lucrările minim obligatorii de omologare a stadionului pentru găzduirea de jocuri în Liga 1.

„Săptămâna trecută, luni, tot ceea ce înseamnă bază sportivă s-a predat de către primărie Consiliului Județean, care a început procedurile de achiziție. În primă fază e vorba elaborarea documentației pentru efectuarea lucrărilor minim obligatorii. Am avut un pre-audit din partea LPF. A fost aici un reprezentant al Ligii și am punctat problemele existente la stadion. Nu sunt de nerezolvat. Ca și costuri, ne încadrăm în bugetul anunțat de Consiliul Județean de 20 de miliarde lei vechi. În mod normal, în momentul în care promovăm, ar trebui să avem baza omologată pentru Liga 1″, a spus Brișan.

Oficialul Dunării, liderul Ligii 2, a spus și ce lucrări ar trebui finalizate până la începutul lunii iulie. „Obligatoriu avem nevoie de un sistem de acces în stadion, cu turnicheți, sistem de emitere bilete, case de marcat, sistem de supraveghere video performant în concordanță cu cerințele Jandarmeriei, spații destinate presei scrise și audio – video, un sector acoperit pentru 150 de locuri, în primă fază, amenajarea parcărilor și a suprafeței de joc. Pe 7 iulie vom avea auditul final. Viitorul sezon al Ligii 1 debutează pe 22 iulie”, a continuat Brișan.

Fără nocturnă și instalație de încălzire a gazonului

Amenajarea suprafeței de joc ar avea nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a fi la standardele cerute de LPF. Nocturna și sistemul de încălzire al gazonului nu sunt obligatorii la participarea în primul an al Ligii 1, astfel că stadionul din Călărași va mai avea de așteptat pentru a primi și aceste upgrade-uri. „Cel mai mult ar dura amenajarea suprafeței de joc, cam o lună de zile. Eu sper să jucăm la Călărași până la finele stagiunii. Prin resurse proprii putem realiza sectorizarea stadionului, numerotarea scaunelor, amplasarea de indicatoare, pictograme în curtea stadionului. Ceea ce nu-i obligatoriu în primul an, ar fi nocturna și încălzirea terenului”, a mai spus Florentin Brișan.

După 25 de meciuri desfășurate în actuala ediție a Ligii 2, Dunărea Călărași e lider și are un avans de patru puncte față de Chindia, ocupanta locului 3, care duce la barajul pentru promovare, însă târgoviștenii au un meci în plus disputat. Până la finalul campionatului, echipa antrenată de Dan Alexa mai are de desfășurat pe teren propriu doar șase meciuri, cu UTA, ASU Poli, Foresta Suceava, Ripensia Timișoara, Dacia Unirea Brăila și Chindia Târgoviște.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Mar. 2018, 13:47 Diverse
Pe aceeași temă