Dunărea a spart gheața „afară”

20 Sep. 2011, 13:02 Campionat
Dunărea a spart gheața

După o partidă presărată cu decizii cel puțin curioase ale brigăzii conduse de Marius Avram, Dunărea Galați a reușit să scoată primul rezultat pozitiv din acest sezon departe de propriul stadion. La Brănești, trupa lui Viorel Tănase a avut puterea să revină după ce a primit un gol extrem de rapid în minutul 3, a condus chiar cu 2-1, însă la final a trebuit să se mulțumească cu un punct. Imediat după sfârșitul jocului, la cald, antrenorul gălățenilor a declarat următoarele.

Ați reușit să obțineți primul punct în deplasare din acest sezon. Ce credeți că s-a schimbat față de meciurile precedente?
Am avut o evoluție foarte bună, însă îmi pare rău că nu am avut încrederea necesară până la sfârșit, pentru că eu cred că puteam chiar câștiga acest meci. Am revenit de la 1-0 pentru ei, am făcut 2-1 pentru noi, după un joc destul de bun zic eu, am avut consistență și ne-am mai creat alte câteva situații bune de a marca. Chiar și în finalul meciului am avut o ocazie imensă, Enache în poziție de unu la unu cu portarul.

Una peste alta sunteți mulțumit de evoluția formației și de rezultat?
Aș fi ipocrit să spun că nu sunt mulțumit de rezultat, este totuși un punct muncit, însă puteau să fie și 3, dar la fel de bine puteam să ne întoarcem acasă fără nimic. Am ratat mult astăzi și pe final am avut emoții să nu pierdem, dar evoluția jucătorilor a fost bună și sper că pe viitor ei vor juca cel puțin la fel de bine ca astăzi, dacă nu chiar mai bine.

Am observat că în minutele de prelungire ați scos la încălzire un jucător, i-ați spus să se schimbe, iar când s-a ridicat de pe bancă să intre în teren, i-ați făcut semn că nu mai e nevoie. Ce s-a întâmplat?
A fost un moment în care am vrut să schimb un jucător pe care abia îl băgasem în teren, însă m-am hotărât să îi mai dau o șansă, un minut-două poate își revine, iar apoi a făcut o recuperare, o pasă foarte bună în adâncime și nu l-am mai schimbat. Acestea sunt decizii pur tactice, pe care le iei în funcție de ce se întâmplă pe teren.

Echipa joacă acasă foarte bine, ca dovadă ați câștigat ambele meciuri de pe teren propriu, dar în deplasare nu arată aceeași față. Cum vă explicați acest lucru?
Este o problemă cu care mă confront și eu, la fel ca multe alte cluburi. Este o problemă de mentalitate, pentru că după o victorie acasă, nu vine acel moment de autodepășire, să aibă forța să câștige și „afară”. Dunărea joacă numai la victorie, iar acum am făcut un joc foarte bun, cel mai bun din deplasare. Sperăm să mai urmeze și altele.

Cum comentați faza offside-ului din minutul 74? Cei de la Brănești au acuzat grav maniera de arbitraj a lui Marius Avram…
Nu sunt eu în măsură să comentez deciziile arbitrilor. Sunt bucuros pentru acest punct, pe care l-am obținut cu greu. El ( n.r.Marius Avram ) este un arbitru de prima ligă, nu cred că putea să greșească atât de grav. Dar cum v-am mai spus, nu comentez niciodata deciziile arbitrilor, nici la victorie și nici la înfrângere, deoarece risc să fiu subiectiv.

Cum pregătiți săptămâna viitoare, una dificilă pentru echipa Dvs.? Jucați două meciuri acasă..
Este adevărat, o săptămâna de foc. Jucăm miercuri acasă cu Sportul în Cupă și apoi cu Săgeata în campionat. Avem o posibilitate mare, să trecem de o echipă de Liga I, cu toate că va fi un meci foarte greu, dar care ne poate scoate în prim-plan ca echipă și pe unii dintre jucători la nivel individual. Apoi sâmbătă, cu Săgeata, alt meci dificil, cu o forță a campionatului, am înteles că și astăzi a bătut cu 6-0, deci vom avea o misiune foarte grea. Sper să rezistăm din toate punctele de vedere, atât fizic cât și psihic și să trecem cu bine peste aceste două meciuri.

Articol scris de Gabriel MORARIU

20 Sep. 2011, 13:02 Campionat
Pe aceeași temă