„Dulce teamă de Ploiești”! Ce a reprezentat coregrafia afișată pe Peluza Latină la derby-ul Petrolul – ASU Politehnica

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 16:55 Campionat

Petrolul a învins-o cu 2-0, duminică, pe teren propriu, pe ASU Politehnica Timișoara, iar suporterii echipei ploieștene au fost la înălțime. În startul meciului din etapa a 7-a a Ligii 2, galeria de la peluza unde e rezervat și locul fanilor oaspeți a afișat o scenografie impresionantă, care l-a avut în prim-plan pe clovnul creat de Stephen King în bestseller-ul „It”, lansat în 1986. Personajul a revenit în atenția publicului anul trecut, cu ocazia filmului „It: Chapter One”, regizat de Andres Muschietti.

Mesajul afișat alături de personajul care a băgat spaima în milioane de cetățeni a fost: „Dulce teamă de Ploiești”, pus deasupra anilor anilor 2013 și 2018, dar și a patru clădiri simbol ale orașului Ploiești: Catredala, Muzeul Ceasului, Palatul Culturii și Halele Centrale.

Pe parcursul jocului au mai fost afișate numeroase bannere, printe care și unul pe care era scris următorul mesaj: „Petrolul și Poli, din cenușă renăscute, datorită ultrașilor cu inimi neînfrânte”.

Ulterior, pe pagina sa de facebook, Peluza Latină a explicat ce a reprezentat coregrafia din meciul cu ASU Politehnica:

„DULCE TEAMĂ‚ DE PLOIEȘTI

De curând s-au împlinit 5 ani de la înființarea Peluzei Latine, celebrată printr-o coregrafie care arată că Ploieștiul nu a cedat niciodată în fața oricărui adversar, ba din contră a provocat teamă și frică celor care au încercat să suprime un oraș în care fenomenul ULTRAS e pus la mare preț.
Coregrafia a fost reprezentată de 4 cladiri simbolice ale orașului Ploiești (Catredala, Muzeul Ceasului, Palatul Culturii și Halele Centrale), din spatele lor ridicându-se un personaj (Clovnul Pennywise) din celebrul roman „IT” al lui Steven King, el fiind simbolul temerii și al fricii.

Înainte Latini, înainte ULTRAȘI!”

Petrolul s-a impus cu 2-0 în derby-ul cu Politehnica, grație golurilor marcate în prelungiri de Laurențiu Marinescu (90+2) și Alexandru Tudor Șaim (90+4). În urma acestui succes, „Lupii” s-au menținut pe locul 3, cu 16 puncte, și se află la două lungimi de liderul Academica Clinceni. Sportul Snagov completează podiumul, având 17 puncte. ASU Poli Timișoara ocupă poziția 13, cu șapte puncte.

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 16:55 Campionat
Pe aceeași temă