Dulca, supărat la unison cu finanțatorul Luceafărului după egalul cu Ripensia. „Să dai patru goluri în deplasare, dar să și primești patru și să nu câștigi e, așa, un pic…”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 15:02 Campionat

Luceafărul Oradea a încheiat prima parte a campionatului Ligii 2, meciurile din 2017, pe locul 14, la un punct peste ultimele două locuri retrogradabile. Bihorenii puteau fi primul club care se retrăgea din acest sezon, atunci când, la finalul etapei a 4-a, finanțatorul din vremea respectivă a abandonat proiectul și a lăsat echipa să nu se prezinte la meciul de la Pitești. Gruparea a fost preluată apoi de Nicolae Sarcină și s-a evitat excluderea din campionat.

În ultima etapă de Liga a 2-a din 2017, Luceafărul a încheiat la egalitate meciul de la Timișoara cu Ripensia. A fost un 4-4 cu răsturnări spectaculoase de scor, un joc foarte antrenant, la care a venit și finanțatorul din umbră Nicolae Sarcină, cât și președintele Lucia Vladimirescu. La final, supărat că echipa sa a condus de trei ori și nu a putut câștiga, Cristian Dulca a fugit destul de repede la autocar.

Antrenorul bihorenilor a spus că doar 15 din cei 18 fotbaliști trecuți pe foaia de arbitraj a meciului cu Ripensia erau și apți de joc. „Important e că nu am pierdut. Să dai patru goluri în deplasare, dar să și primești patru și să nu câștigi e, așa, un pic peste mână. Una peste alta, am câștigat etapa trecută, am făcut un egal acum, în condițiile în care noi suntem cu 15 jucători valizi în tot lotul, avem doi accidentați. Asta e, ne pregătim de vacanță și de pregătire. Trif a marcat un gol frumos, e jucător bun, dar eu sunt supărat pentru neconcentrarea lor la anumite faze, și la primul gol, și la ultimul. Vlad Rusu se vede că a jucat în Europa League, în străinătate, că e jucător foarte bun. Lui Goia nu am ce să-i reproșez, toți au greșit la gol”, a declarat Dulca.

Cu gândul la perioada de transferuri și vise de promovare în sezonul viitor

Tehnicianul Luceafărului e cu gândul la transferuri deja. „Asta e, ne pregătim de vacanță și de pregătire. Pe mine mă interesează să ne facem la Luceafărul o echipă competitivă, să să ne întărim lotul de jucători și să atacăm primele locuri în retur, să fim cât mai în față. De la anul, dacă lucrurile merg bine, să atacăm promovarea. Nu am apucat să discut cu domnul Sarcină, acum avem o masă. Dacă eu sunt supărat, sigur și el e supărat că nu am reușit să câștigăm dacă am condus de trei ori. Am avut ocazii, dar fotbalul se joacă pe goluri. Și cu Miroslava am avut nouă ocazii mult mai mari ca acestea și nu am reușit să învingem. Vlad Rusu se vede că a jucat în Europa League, în străinătate, că e jucător foarte bun. Avem și câțiva jucători de Liga 1 cu care suntem în discuții, vom vedea, nu pot să spun că avem ceva foarte sigur”, a punctat Dulca la finalul jocului cu Ripensia.

Luceafărul Oradea în meciul cu Ripensia: Goia – Balea, A. Mutu, Tînc, Trif – Cuc (C-tin. Roșu 46′), Țegle – Al. Dulca, Codoban (cpt.)(Antohi 67′), Ban (Rocha 58′) – Vl Rusu. Rezerve neutilizate: Gudea – D. Ciobanu, Feher, Chiș Toie.

După 21 de etape trecute din actualul sezon al Ligii 2, una dintre ele pierdute la „masa verde”, Luceafărul Oradea se află pe locul 14, cu 21 de puncte acumulate după ce a înregistrat 5 victorii, 6 egaluri și 10 înfrângeri, iar golaverajul îl are negativ: 31-38.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 15:02 Campionat
Pe aceeași temă