„Dubla” lui Vlad Rusu și paradele lui Miron i-au adus Energeticianului o victorie ce la un moment dat părea pierdută. Daco-Getica s-a ținut tare la Petroșani

Marius ANGHEL 22 Sep. 2018, 20:58 Campionat

Cu încă interimarul George Zima pe banca tehnică, ACS Energeticianul a respirat ușurată după ce a obținut cele trei puncte în fața echipei lui Marius Baciu, Daco Getica, sâmbătă, la Petroșani, în meciul câștigat cu 2-1 în minutul 90, în etapa a 8-a.

Un meci mediocru la Petroșani, de jumătatea clasamentului, cu multe greșeli tehnico-tactice, gafe individuale, dar și cu opt minute de prelungire arătate de către centralul partidei, arbitru căruia gazdele i-au reproșat un fault în atac asupra lui Dragu, foarte activ în acest meci, la golul marcat de oaspeți. De altfel, aceștia din urmă au început tare meciul, cu două ocazii foarte mari încă în primele două minute, dar paradele spectaculoase ale lui Bogdan Miron au salvat-o pe Energeticianul de la două goluri ca și făcute. Treptat, petroșănenii au ieșit la joc și au încercat poarta lui Botaș prin Cioiu și Neacșa, ca, mai apoi, Daco-Getica să mai irosească o bună oportunitate de a marca.

„Capul” lui Ducu Ninu din minutul 12 s-a dus puțin peste poarta oaspeților, iar șutul lui Stoenac a prins iarba și a trecut pe lângă poartă. Și când finalul primei reprize nu mai anunța nimic spectaculos, a venit centrarea șutată a lui Vlad Rusu (45+1), mingea s-a dus înșelător pe sub Botaș și Energeticianul a deschis scorul chiar înainte să intre la cabine.

Repriza a doua a fost la fel de încurcată ca și prima, cu atacuri haotice de ambele părți, dar norocul le-a surâs bucureștenilor, care au reușit să egaleze în minutul 82, prin Adrian Voicu, care a trimis din careu, mingea a fost ușor deviată și l-a păcălit pe Miron. La această fază, gazdele au reclamat un fault în atac asupra lui Dragu, însă arbitrul a validat reușita.

La puțin tip după reușită, Adrian Voicu a luat drumul vestiarului, după o eliminare.

Și când egalul părea bătut în cuie, minutul 90 a adus victoria descătușării pentru Energeticianul. Vlad Tudorache a pasat pe culoar, Vlad Rusu a pătruns în careu și de la 10 metri ușor lateral dreapta a trimis la colțul lung, tot pe sub portar. Inspirată introducerea pe teren a lui Tudorache, iar atacantul Rusu a ținut să dedice cele două goluri marcate masorului Octavian Fage, care în urmă cu o săptămână și-a pierdut mama.

Energeticianul n-a fost însă lipsită de emoții pe final, fiindcă arbitrul a prelungit cu opt minute partida, pentru trageri de timp inutile.

ENERGETICIANUL – DACO-GETICA BUCUREȘTI   2-1
Vlad Rusu 45+1′, 90′ / Adrian Voicu 82′

Bg. Miron (cpt.) – Tomozei, C. Achim, E. Ninu, Andr. Dragu – Stoenac, C. Cristea (Vl. Tudorache 69′), Al. Neacșa (Gîrbiță 50′), Leasă (C. Neagu 75′) – Cioiu, Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – D. Lung, D. Drugă, Rob. Petre
Antrenor: George Zima

Botaș – Cotigă, Motroc, G. Vladimir, Mușat – Al. Iordănescu (Teuț 75′), D. Cârjan (Bustea 46′), Rapf. Stănescu, Călințaru – Nica (Rob. Neacșu 60′), Ad. Voicu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Gavrilaș – Carabela, M. Grigore, Mârzea
Antrenor: Marius Baciu
Eliminat: Adrian Voicu 87′ (roșu direct)

Stadion: Jiul (Petroșani – Hunedoara); Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Ovidiu Timar (Marghita).   

Cu acest succes, Energeticianul a acumulat 13 puncte și a urcat pe locul 8, în timp ce Daco-Getica a rămas cu 9 puncte și a căzut pe locul 12. În etapa următoare, Daco-Getica joacă acasă cu ASU Poli, sâmbătă, de la ora 11:00, iar Energeticianul se deplasează duminică la Constanța, pentru jocul cu SSC Farul. Până atunci, Energeticianul joacă în 16-imile Cupei României, marți, de la ora 16:30, la Miercurea Ciuc, cu AFK Csikszereda, acolo unde antrenor secund este Dan Vasilică, fostul principal al echipei de la Petroșani.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 22 Sep. 2018, 20:58 Campionat
Pe aceeași temă