Dramatism lângă Turn: Chindia bate în minutul 90+3!

17 Oct. 2011, 11:12 Campionat

Târgoviștea a trăit la intensitate maximă meciul cu FC Olt. 2.000 de suflete înghețate în bătrânele tribune au tremurat – și la propriu, și la figurat – până în ultimele secunde ale prelungilor – pentru o victorie aparent banală în fața un adversar apărut peste noapte în Liga a II-a, fără vreo legătură cu criteriile stabilite de Federație pentru promovare.

Că buturuga mică răstoarnă carul mare, se știe, s-a mai văzut.. Dar că FC Olt, o echipă de niciunde, conduce la Târgoviște și etalează un fotbal mai plăcut decât Argeșul sau Bistrița, deja părea de necrezut. După o repriză considerată subiectiv echilibrată – căci marile ocazii au fost la poarta lui Perianu – Oltul a deschis scorul repede, în debutul părții a doua. Mihai (51) a profitat de indecizia lui Dinu, ulterior de ezitarea lui Perianu, și a făcut 1-0.

Putea fi rău de tot lângă Turn, 20 de minute mai târziu: Huțanu a semnat ratarea anului la Târgoviște, șut mult peste transversală din marginea careului mic. Și cum ocaziile se răzbună, după câteva zeci de secunde de la șansa Oltului, Băluță a făcut 1-1. Puștiul de perspectivă al lui Gică Popescu s-a descurcat de minune în careul dinspre parc și a trimis în plasă, spre satisfacția tribunei, care s-a trezit, târziu dar energic. Și spectatorii au purtat echipa spre victorie, aidoma meciurilor din urmă cu un deceniu și jumătate, când stadionul plin se vedea tocmai de la Mănăstirea Dealu.

Dobre (89) a ratat singur cu Bordea – nu cel de la stand up comedy – anunțând izbânda finală. În ultimul minut al prelungirilor, o minge picată ca din senin, dar excelent, în careu a fost recentrată de Verdeș pentru același Dobre, care a răzbunat seria finalurilor nefericite ale Chindiei. Un 2-1 care duce Târgoviștea la trei puncte de locurile care asigură promovarea… Ireal parcă, analizând conjunctura și lotul prea puțin modificat față de cel care a asudat serios sezonul trecut.

Gică Popescu: Am crezut în victorie!

Președintele de onoare al Chindiei a urmărit meciul de la tribuna a doua, alături de Pompiliu Nedelcu, directorul DJTS Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, director CS Târgoviște, și Sorin Lungu, probabil viitorul președinte al grupării dâmbovițene. „Am avut încredere în băieți. Le-am spus și la pauză, în vestiar, că trebuie să câștige acest meci. A fost greu, mai avem mult de lucru până vom ajunge la ceea ce ne dorim. E prea devreme să discutăm de primele două locuri”, a declarat Popescu pentru liga2.ro.

Fostul internațional a ținut să precizeze că nu au existat niciun fel de discuții cu Ghiorghi Zotic – patronul FCM Târgoviște – pentru preluarea funcției de președinte executiv al Chindiei, după plecarea lui Ion Crăciunescu la CCA. „Zotic nu a fost niciodată o variantă pentru noi”, s-a exprimat tranșat Gică Popescu. Cele mai mari șanse pentru funcția de conducător al grupării dâmbovițene le deține Sorin Lungu, apropiat al lui Gică Popescu.

Băluță, gol pentru suporteri și pentru prietenă!

Puștiul care a readus egalitatea pe Eugen Popescu la capătul unui contraatac școală al Chindiei a ținut să dedice reușita suporterilor, în primul rând, dar și familiei și prietenei sale. „Mă bucur că am marcat și că nu am mai luat cartonaș roșu. E o victorie mare pentru noi”, ne-a declarat Băluță, vizibil emoționat. Chindia va juca etapa viitoare la Timișoara, cu Poli, formație care a pierdut sâmbătă la Luceafărul Oradea, 0-1, terminând meciul în inferioritate numerică după eliminarea lui Goga.

15 puncte a strâns Chindia în nouă etape

articol scris de Ionuț MARIN

foto: photochic.ro

17 Oct. 2011, 11:12 Campionat
Pe aceeași temă