Dragalina le-a adus „șoimilor” punctul care îi menține în Liga 2. „E o mare realizare pentru orașul Pâncota ce am realizat noi”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 17:38 Campionat
Dragalina le-a adus

După ce a cochetat cu ideea play-off-ului la un moment dat, Șoimii Pâncota, trupa din micuțul oraș de lângă Arad, a trecut aproape și de purgatoriul retrogradării. Totuși, elevii pregătiți de Zsolt Musznay au dat dovadă de multă stăpânire de sine și au obținut biletele salvării de la retrogradare chiar în meciul cu contracandidata directă, pe terenul acesteia, la Satu Mare, 1-1 cu Olimpia. Unul dintre eroii acestei performanțe este Dragoș Dragalina, singurul localnic din echipa Pâncotei.

„A fost un meci foarte greu, noi din start am decis că trebuie să stăm cât mai bine în teren pentru că era clar că ne va ajuta egalul. După ce am primit golul am decis să ieșim mai mult în atac, pentru că era clar că nu mai avem ce pierde. Faza golului nu a fost o greșeală a apărării lor, a fost o centrare foarte bună a lui Dan Daniel, am preluat în centru și am înscris. Suntem foarte fericiți, este o mare realizare pentru noi că am reușit să ne salvăm de la retrogradare, având în vedere că am depășit echipe cu tradiție ca Reșița, Clujul sau Satu Mare. Sigur, e și mai special pentru mine pentru că sunt din Pâncota, știu ce așteptări aveau toți cei de acolo, oamenii din Primărie, toți localnicii și sunt cu atât mai bucuros de această reușită. De asemenea, sunt bucuros că am avut un sezon bun, care ne-a ajutat în îndeplinirea obiectivului. În plus, vreau să dedic golul pe care l-am reușit astăzi nașului meu Răzvan Marinca”, a declarat decarul Pâncotei.

Poate, momentele culminante pentru trupa din Podgorie au fost răsturnările de scor pozitive obținute în ultimele minute în fața celor de la Tărlungeni și Râmnicu Vâlcea. „Meciurile acelea ne-au demonstrat că suntem uniți, că suntem ca o familie. Mereu am crezut în noi, ne-a ajutat și soarta, și Dumnezeu să reușim această salvare. Am avut multe momente grele în acest sezon, multe momente dificile, dar la sfârșit am știut că doar noi jucătorii putem să ne decidem soarta, că doar noi putem să obținem salvarea”, a încheiat Dragalina.

Șoimii Pâncota reușește astfel, pentru al doilea an consecutiv, să-și îndeplinească obiectivul și să rămână în Liga 2, în timp ce Olimpia va merge la barajul de evitare a retrogradării contra Gloriei Buzău. „U” Cluj a retrogradat după înfrângerea de la Tărlungeni, iar Unirea și Metalul Reșița merg și ele în Liga 3.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 04 Jun. 2016, 17:38 Campionat
Pe aceeași temă