Dorohoiul a rămas fără antrenor: Colban a fost pus pe liber

Mihai Andries 04 Aug. 2014, 17:00 Campionat
Dorohoiul a rămas fără antrenor:** Colban a fost pus pe liber

Finanțatorul echipei FCM Dorohoi, Victor Mihalachi, a anunțat schimbări radicale la echipa sa, printre acestea numărându-se și renunțarea la serviciile principalului Vespazian Colban. Astfel, conform siteului Botoșăneni.ro, Victor Mihalachi a explicat la postul local de televiziune SomaxTV că despărțirea a avut loc datorită unor diferențe de opinie avute cu acesta, privind noua politică a clubului, de a se pune accentul pe juniori și a se limita salariile.

„M-am despărțit de Colban, deoarece ideile noastre nu se mai potriveau. I-am spus lui Colby că nu sunt prea mulți bani, sunt singur și nu ne dă nimeni un pahar cu apă, astfel că trebuie să punem accentul pe tineri de perspectivă și să limităm salariile celor în vârstă. Colban n-a fost însă de acord, el avea alte interese, voia salarii mari, jucători cu experiență și visa probabil să promoveze în Liga 1. Eu sincer, n-am nimic împotriva să promovăm, dar ne mai trebuie și bani mulți. Dacă se găsesc sponsori noi, care să ne susțină, eu le dau gratis acțiuni la club, dar n-am găsit pe nimeni. Echipa asta am luat-o în Liga a 4-a și așa de unul singur cu bani destul de puțini am ajuns în Liga a 2-a, acum vom merge tot cu un buget ceva mai mic, însă vom încerca totuși să facem performanță și să promovăm tineri de valoare, care să ajungă fotbaliști în Liga 1, nu să sprijine barele în ligile inferioare”, a declarat Victor Mihalachi conform sursei mai sus citate

Prisacă interimar, salariile jucătorilor nu vor depăși 1000 lei

Deja se negociază cu doi tehnicieni, dar până la finalizarea discuțiilor de echipă se va ocupa Vasile Prisacă, antrenorul secund al dorohoienilor. Însă „secunzii” lui Vespazian Colban, Prisacă și Iovu vor părăsi mai mult ca sigur echipa, noul antrenor urmând să vină cu propriul staff. Totodată, Victor Mihalachi a anunțat despărțirea de mai mulți jucători care au făcut parte din lot, în sezonul trecut: Rohetki, Halip, A. Marin, Bordeianu si Atudorei, ultimii doi ajunși de ceva vreme la Botoșani. Aceștia urmând să fie înlocuiți cu jucători tineri, proveniți de la echipele de juniori. Victor Mihalachi intenționează ca noul lot al FCM Dorohoi să fie format din jucători cu vârsta cuprinsă între 17 și 21 de ani și spune că nu îl interesează pe ce loc va încheia viitorul sezon competițional.

FCM Dorohoi urmează să implementeze începând din această vară un plafon salarial, astfel că jucătorii vor avea un salariu lunar de maxim 1.000 de lei (plus eventuale prime). „Este adevărat că am hotărât să impun un plafon salariar, dar nu vă pot spune despre cât e vorba, însă am făcut-o pentru a face performanță. Eu nu vreau să am la echipa jucători de 28-29 de ani, care în loc să joace în Liga 1 sau în străinătate, stau la mine aici să sprijine barele pe bani călduți. Asta nu se va mai întâmplă de acum încolo”, a precizat Mihalachi.

Mihai Andries 04 Aug. 2014, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă