Dacia Unirea a controlat cap coadă derby-ul de miercuri, din etapa a 21-a a Ligii 2, cu Rapid, și-a creat destule situații de gol, însă a înscris doar o singură dată, spre deosebire de formația bucureșteană care a avut două ocazii de gol și una a fructificat-o în minutele de prelungire ale reprizei a doua. Culmea, giuleștenii au reușit să înscrie în doar opt jucători de câmp, deoarece Trandu a fost eliminat în minutul 79, iar Martin a văzut cartonașul roșu în minutul 89.
Formația brăileană s-a acomodat foarte repede cu suprafața de joc și a fost net superioară echipei cu cele mai mari șanse la accederea în Liga 1, Rapid București. Pe un teren îmbibat cu apă, Frunză & company au controlat în mod autoritar prima repriză. Rapidul a avut o situație de poartă în minutul 2, apoi au urmat ocaziile gazdelor. Petean (4) a trimis mingea în bara din dreapta a porții lui Drăghia, iar două minute mai târziu, tot după o centrare a lui Petean, Enciu și Muscă nu au reușit să șuteze spre poartă. Dima (10) a ratat de puțin ținta, iar mingea șutată de Roșu (13), deviată de un rapidist, a fost reținută cu dificultate de portarul formației vizitatoare.
Două minute mai târziu, balonul a circulat pe traseul Roșu, Niță, Petean, ultimul a șutat la colțul scurt, însă Drăghia a reușit să acorde corner. O nouă mare ocazie a gazdelor s-a derulat în minutul 29: Stănciulescu i-a pasat lui Muscă, acesta a centrat în fața porții și din cădere Costel Roșu a trimis mingea exact acolo unde se afla Drăghia. Golul care plutea în aer a venit în minutul 37, când Enciu a fost ținut în careul giuleștenilor de Robuste, iar centralul Ionuț Coza a arătat punctul cu var, Costel Roșu a marcat și Dacia Unirea începea să spere că punctele rămân la Brăila.
La un minut după deschiderea scorului putea fi 2-0 pentru gazde, însă mingea șutată de Marius Dima a trecut razant cu bara porții bucureștenilor. În minutul 41, Nkoyi a reușit să trimită mingea în plasa porții lui Olaru, însă asistentul Adrian Vornicu era deja cu fanionul sus, iar golul nu a fost validat.
Joc de uzură în repriza a doua
La fel ca și în prima parte, Rapidul a încercat să se apropie în primele minute de poarta lui Olaru, însă acțiunile giuleștenilor au fost oprite de brăileni înainte ca acestea să devină periculoase. Totuși, în minutul 48 Rapidul a avut prima ocazie de gol, însă Robuste nu a găsit spațiul porții din 5-6 metri.
Pe un teren foarte greu ambele formații și-au cam epuizat forțele, astfel că în partea a doua ocaziile de gol au fost rare. Oaspeții au fost ceva mai periculoși în minutul 58, însă Fota a trimis imprecis, cu capul, din interiorul careului brăilean. Enciu a fost și el foarte aproape de gol în minutul 75, însă a faultat în atac și nu a reușit să fructifice gafele făcute de apărătorii centrali bucureșteni.
Rapid a rămas în inferioritate în minutul 79, când pentru un fault grosolan asupra lui Petean, Trandu a văzut direct cartonașul roșu. Oaspeții au rămas în nouă jucători cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc pentru că Martin a simulat că a fost faultat în careul brăilean, a primit al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Cu doi jucători mai mult, brăilenii s-au relaxat prematur, iar la o lovitură liberă în minutele de prelungire, după o recentrare a lui Cruz, Vlăduț Morar a profitat de apatia fundașilor centrali și a trimis mingea în plasa porții lui Olaru, astfel că Rapidul a smuls un punct nesperat la Brăila.
„Am muncit degeaba, ca să pierdem două puncte. Un punct nu face altceva decât să țină campionatul pe loc. Le-am permis să vină peste noi și doar i-am avertizat pe jucători la pauză că Rapidul va încerca să arunce mingi spre careul nostru poate, poate gafăm și reușesc să marcheze și așa s-a întâmplat. Un fault pe care l-am făcut prea ușor, nu am făcut marcaj la atacanții adverși și am fost taxați. În rest ce să spun, fără acea fază pot să spun că am avut o atitudine bună pe toată durata partidei”, a spus, după joc, antrenorul Brăilei, Alin Pânzaru.
„Mă bucur că jucătorii mei nu au renunțat la luptă și s-a dovedit că eforturile lor nu au fost în zadar. Dacia Unirea este o echipă bună, care s-a acomodat repede cu starea terenului. Însă un asemenea teren am mai întâlnit în Liga a 2-a doar la Pojorâta”, a comentat și Dan Alexa, antrenorul Rapidului.
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 1
RAPID BUCUREȘTI 1
C. Roșu 36 – pen. / V. Morar 90+1
Bg. Olaru – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (Pușcașu 73), M. Dima, Petean (Onofraș 89), Frunză (cpt.) – Al. Muscă, M. Enciu
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Olenic, St. Nicoliță, Necoară, D. Oprea
Antrenor: Alin Pânzaru
Drăghia (cpt.) – Kusnir, Robuste, Cruz, Fota (V. Morar 59) – R. Costin (Țîră 66), Trandu – Tudoran (Raiciu 46), N’Koyi, I. Popa – M. Martin
Rezerve neutilizate: Botaș – Avrămia, G. Ganea, N. Vasile
Antrenor: Dan Alexa
Eliminați: Trandu 79 (roșu direct), Martin 89 (cumul de galbene)
Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 700; Arbitru: Ionuț Coza 3 (Cernica); Asistenți: Adrian Vornicu 3 (Iași) și Florin Liviu Burlacu 3 (Urziceni); Jucătorul meciului: Laurențiu Petean 4.
Articol scris de Costel FILIP