Doar nouă minute și un penalty au despărțit cazemata Dorohoiului de trei puncte de aur

Mihai Andries 02 Nov. 2014, 14:51 Campionat

Câțiva dintre spectatorii prezenți la derbyul suferinței de la Balotești dintre echipa locală și FCM Dorohoi comentau cinic despre meci că se duelează „morții” cu „răniții”. Și, din păcate, spectacolul din teren le-a dat dreptate, căci gazdele, ocupanți ai ultimului loc în serie, au jucat rolul „morților”, cu o prestație mai mult decât modestă, în ciuda ocaziilor avute.

Butică, „demonul” Baloteștiului

Culmea, problemele mari nu au fost la improvizațiile Lucian Ion, retras de la închidere ca fundaș central ca urmare a absenței lui Păun, accidentat în amicalul cu Rapid și Bogdan Oprea, mutat la închidere. Suferința gazdelor a fost majoră în ofensivă, acolo unde nu a existat cineva care să construiască și nici cineva care să dea goluri. Marinaș și Ștefan Radu au avut prestații palide, singurii evidențiați fiind Chiacu și Butică, ultimul însă în rol negativ, după ce a ratat trei ocazii majore.

Juniorul venit de la Comprest în această vară nu a reușit să îl învingă de două ori pe Prisacă în prima repriză, o dată cu un șut prea ușor de prins (30) și o dată cu un balon prea slab trimis, agățat cu piciorul de veteranul oaspeților (38). Însă cea mai mare ocazie a fost cea din debutul reprizei secundă (53), atunci când Butică a trimis din patru metri pe lângă portar, dar în bara din stânga lui Prisacă, deși nu ducea lipsă de poartă goală în care să plaseze mingea.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA CS BALOTEȘTI – FCM DOROHOI

Chiacu a marcat doar de la punctul cu var

Experimentatul Chiacu a marcat singurul gol al Baloteștiului atunci când scorul era deja 1-0 pentru Dorohoi și mai erau doar nouă minute de jucat. Un corner de pe dreapta, a fost urmat de „capul” lui Flămânzeanu care a proiectat mingea în mâna ridicată a lui Vlaicu și s-a dictat corect penalty. Protestele moldovenilor nu au schimbat decizia lui Florin Costin Dan și pătrarul gazdelor a înscris de la punctul cu var. Chiacu a mai avut o șansă imensă de a marca în prima repriză, atunci când a executat aproape perfect o lovitură liberă de la circa 20 de metri, cu efect, pe lângă zid, dar mingea a lovit bara din stânga lui Prisacă, iar Bogdan Oprea a trimis peste bară.

Colban a scos de la cutie un 6-3-1 aproape perfect

Cât despre „răniții” lui Colban, dorohoienii au fost conștienți că pornesc cu șansa a doua, așa că au luptat cu toate armele avute la dispoziție pentru a scoate un rezultat pozitiv. Insistența lui Edi Sandu asupra unui balon în careul lui Tănase le-a adus un gol nesperat, după ce Vrabie (21) a șutat din unghi, efectiv prin portarul gazdelor, pe care mingea l-a lovit cumva sub corp, apoi a atins pământul și a sărit sub bară.

La adăpostul golului marcat, oaspeții au mai avut câteva șarje ofensive, fără a pune în prea mare pericol poarta Baloteștiului, iar după pauză s-a trecut la o apărare supraaglomerată, dar foarte mobilă. Așa s-a ajuns ca în unele momente să fie pe fund și șase oameni în linie de forma Barabaș – Vlaicu – G. Luca – Cososchi – Pavăl – Edi Sandu! Fără un „creativ” la mijloc, ilfovenii nu au găsit soluții de a sparge acest zid, cu atât mai mult cu cât Colban și-a învățat elevii să iasă pe rând la presing, astfel că la fiecare fază de atac ilfovenii nu puteau construi.

Singura soluție rămasă la dispoziție a fost faza fixă, din care a și ieșit penaltyul ce a dus la golul egalării. După fluierul de final, tehnicianul oaspeților și doi-trei jucători mai importanți s-au dus la central să îi reproșeze penaltyul acordat, pe un ton civilizat, dar în care se simțea frustrarea. De altfel, după meci, Colban a și comentat „Dacă eram egalați dintr-o fază de joc, nu mă durea la fel de mult ca golul primit din penalty”.

De partea cealaltă, îngândurat, Tudorel Dumitru s-a plâns de problemele de efectiv avute, dar și de șansa ratată prin pierderea celor două puncte de azi. „Jocul rezultatelor ne-a ajutat, dar noi nu am fost în stare să batem. Dacă luam cele trei puncte azi, urcam pe 10” a comentat tehnicianul gazdelor

CS BALOTEȘTI       1
FCM DOROHOI       1

H. Chiacu ”81 – pen. / Vrabie ”21

C. Tănase – G. Lupașcu, Flămânzeanu (cpt.), L. Ion, N. Filip – Bg. Oprea, I. Sandu – Marinaș, H. Chiacu, Buțică (Mande ”71) – Șt. Radu (Corcoveanu ”59)
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – M. Dobrescu, V. Crăciun, V. Niță, Sidek
Antrenor: Tudorel Dumitru

Prisacă – A. Vlaicu, Cososchi, G. Luca, Pavăl – Ghiviziu, Orășanu (cpt.) – Barabaș (Juncănaru ”90+1), Vrabie, Ed. Sandu (Mateiuc ”87) – Grumezescu
Rezerve neutilizate: C. Ungureanu – Șuiu, Amarinei, T. Tudorache, Stancoschi
Antrenor: Vespazian Colban

Stadion: Comunal (Balotești); Spectatori: 200; Arbitru: Florin Costin Dan (Oltenița); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și Mihăiță Necula (București); Jucătorul meciului: Vasile Prisacă

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 02 Nov. 2014, 14:51 Campionat
Pe aceeași temă