Doar cu Ferfelea, nu poți face primăvara! Dar poți retrograda Chindia!

Marius ANGHEL 27 Jun. 2013, 17:57 Campionat

Mult așteptatul duel dintre Sportul și Rapid Suceava a avut loc în cele din urmă în această dimineață, după ce suferise o amânare de ultim moment din cauza zilei de doliu național de ieri. Scorul final a fost unul destul de drastic, sucevenii impunându-se cu 5-2, deși au jucat timp de 70 de minute cu un om în minus. Însă, meciul ar fi putut avea altă turnură, dacă Ferfelea valorifica o mare șansă de gol la 1-1. Din păcate, decarul studenților nu a putut face miracole de unul singur, lipsa de experiență a colegilor din teren dovedindu-se fatală pentru Sportul

Eliminarea lui Zăvoi a dat emoții Rapidului!

Sucevenii au abordat meciul cu tot ce au avut mai bun la dispoziție, reușind să îi recupereze și pe frații Plămadă din cantonamentul Botoșaniului. Au lipsit Găldean (aflat în probe la Săgeata) și Morariu (liber de contract), aceștia fiind supliniți de Sumanariu și Sava. Ultimul a și deschis scorul, cu o lovitură de cap după o centrare a lui Semeghin (10). În minutul 20 am asistat la unul dintre momentele importante al meciului, atunci când Pațurcă a scăpat spre poartă, Zăvoi i-a ieșit în întâmpinare și atacantul bucureștenilor a încercat să îl lobeze. Portarul sucevenilor a întins mâinile să agațe balonul însă viteza cu care a ieșit din poartă i-a jucat feste, atingând mingea cu mâna o idee în afara careului. Atent pe fază, centralul a oprit jocul și i-a dat roșu lui Zăvoi, astfel că sucevenii l-au sacrificat pe atacantul Ionuț Plămadă pentru a-l introduce pe juniorul Niga între buturi. Puștiul de 17 ani a scos mingea din poartă la chiar prima fază de la intrarea sa între buturi, Ferfelea executând impecabil lovitura liberă dictată la hențul lui Zăvoi (minutul 21)

Dacă nu dai gol, primești două!

Cam așa se pot rezuma cele șapte minute de foc din intervalul 30-37, atunci când studenții au ratat două mari ocazii și au fost aspru pedepsiți de suceveni. Mai întâi, Mareș a făcut o cursă superbă pe stânga, dar a fost deposedat în careu de Bălan. Apoi, Ferfelea i-a suflat mingea lui Niga, după un presing care l-a făcut pe portar să se piardă cu firea, dar căpitanul studenților nu a mai apucat să trimită mingea în poarta goală. Replica oaspeților a fost tăioasă, în doar trei minute ducând scorul la 3-1. Mai întâi, o intervenție a unui fundaș al gazdelor l-a determinat pe central să arate spre punctul cu var, de unde Chiriac nu a ratat ținta (36). Semeghin a fost eroul fazei de la golul trei, după ce a recuperat un balon respins de Vâlceanu la șutul lui Negru. Veteranul sucevenilor a ratat inițial preluarea, dar a avut timp să pivoteze spre dreapta și apoi să lobeze balonul peste un fundaș advers, dar și peste portarul Vâlceanu (38).

Schimbare cu ghinion pentru Sportul. Ferfelea, bis din lovitură liberă

Andronache mută la pauză cu Buliga în locul lui Baniță, dar noul intrat este eroul negativ al primei faze din repriza secundă. Șutul lui Semeghin este respins în față de Vâlceanu, fix în picioarele noului intrat, care catapultează fără să vrea mingea în propria poartă (46). Sucevenii sunt pe val, iar raidurile lui Negru produc haos în defensiva Sportului, care face față din ce în ce mai greu. Vâlceanu scapă cu fața curată, iar golul cade la poarta cealaltă, după ce Ferfelea execută impecabil o nouă lovitură liberă, de data asta de pe la 25 de metri și Niga este din nou spectactor (72).

Scorul final este stabilit de Negru, care sparge ghinionul și își trece și el numele pe lista marcatorilor. O cursă impetuoasă a acestuia face ravagii pe axul central al studenților, nouarul Rapidului întorcând un adversar înainte de a-și potrivi balonul pentru un șut imparabil. Scorul final putea fi și mai mare, dar reușita lui Sumanariu a fost anulată corect pentru ofsaidul în care se afla mijlocașul oaspeților în momentul șutului.

Rapidul exultă, Chindia este retrogradată

Fluierul de final al lui Sebastian Colțescu aduce bucuria în tabăra suceveană, care prin victoria de azi a scăpat de la retrogradare. În schimb, victima colaterală a fost Chindia Târgoviște, care s-ar fi salvat și cu un rezultat egal în meciul de azi. Dâmbovițenii mai trag de doi bani speranță cu memoriul pe care l-au făcut contra Unirii Slobozia, pe baza articolului 34. Chindia susține în acest memoriu că ialomițenii nu au cele cinci echipe de juniori cerute de regulament, însă în articolul respectiv nu este menționată și sancțiunea pe care o poate primi o echipă de Liga a II-a, așa cum este scris negru pe alb la cele din eșalonul terț (n.a. – nouă puncte penalizare)

 

SPORTUL – RAPID SUCEAVA 2-5 (1-3) Ferfelea 21, 72 / Sava 10, Chiriac 36 – pen., Semeghin 38, Buliga 46 – aut., Negru 79

Sportul: Vâlceanu – Baniță (46 Buliga), C. Mihai, Riță, G. Dumitrescu – Văduva (53 Șumudică), B. Barbu, Olaru (78 Cîrjan), Mareș – Ferfelea (cpt.), Pațurcă. Antrenor Virgil Andronache

Rapid: Zăvoi – D. Bălan, Fl. Plămadă (cpt.), I. Sava, Semeghin – Doboș, Velescu, Sumanariu, M. Chiriac (84 Vornicu) – M. Negru (84 Homneac), I. Plămadă (21 Niga) Antrenor Bogdan Tudoreanu
Eliminare: Zăvoi (20) – roșu direct)

 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 Jun. 2013, 17:57 Campionat
Pe aceeași temă