Dispare SSC Farul? Anunțul făcut de Marica: „Nimeni altcineva nu poate să folosească acest nume”

Octavian Vasilescu 14 Aug. 2018, 21:16 Campionat
Dispare SSC Farul? Anunțul făcut de Marica:

Ciprian Marica a anunțat că echipa sa, FC Farul, va pleca la drum din Liga a IV-a, iar oficialii SSC Farul vor fi somați să nu mai folosească denumirea echipei de tradiție.

„Așa cum am anunțat, am înscris FC Farul în Liga a IV-a. Cei de la SSC Farul au fost notificați, dar nu am primit niciun răspuns din partea lor. Dacă lucrurile nu se vor clarifica și nu vor înțelege că aceasta este decizia mea, ca nimeni altcineva să folosească numele, culorile și palmaresul, este păcat. Voi urmări calea legală. Nu mă interesează ce fac ceilalți, mă interesează ca proiectul meu să fie unul de succes”, a spus Ciprian Marica, pentru Digi Sport.

Asociația Județeană de Fotbal (AFJ) Constanța a definitivat sâmbătă componența campionatului, iar cererea echipei AS CS Farul de a participa în al patrulea eșalon valoric a fost acceptată. Ciprian Marica a achiziționat la licitație brandul Farul, iar în această iarnă ar intenționa să transforme echipa înscris în Liga a IV-a în continuatoarea echipei care a scris istorie pentru orașul Constanța.

Sorin Mihăilescu, fost lider al galeriei de la Farul, acum posesor de firmă care comercializează echipament sportiv, membru fondator și susținător al SSC Farul, a arătat cu degetul spre Marica, afirmând că a venit la Constanța pentru ca, în înțelegere cu alți afaceriști și cu autoritățile locale, să construiască pe locul stadionului un cartier de blocuri.

Într-un dialog cu ProSport, Adrian Pitu, fost președinte la SSC Farul plecat cu scandal de acolo după ce a adus un grav prejudiciu clubului (a reziliat contractul de închiriere a stadionului cu câteva zile înainte să demisioneze, lăsând SSC Farul fără loc unde să poată juca în Liga 2), a vorbit despre proiectul lui Marica la FC Farul la persoana I plural. Impresia dată de Pitu a fost că acesta face o echipă cu noul proprietar al FC Farul.

Suporterii de la SSC Farul au acuzat presiuni politice și faptul că Marica n-ar fi străin de un ordin dat de liderii PSD Constanța ca echipa de Liga 2 să fie refuzată peste tot în județ, într-o încercare de a-i împinge către excluderea din campionat.

Vă invităm să citiți mai departe INTERVIU | Ciprian Marica, proprietarul FC Farul: „Propunerea mea e un proiect pe 4 ani, după care las totul Primăriei. Nu-mi trebuie mie, nu iau nimic acasă. Dacă se fac blocuri pe locul stadionului, ies în secunda unu din această poveste!”

Octavian Vasilescu 14 Aug. 2018, 21:16 Campionat
Pe aceeași temă