Diniță, după victoria în inferioritate în fața Farului: „Jos pălăria pentru ei, au făcut un joc admirabil.” Cum vede lupta pentru promovare antrenorul Concordiei

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 15:14 Campionat

Concordia Chiajna a obținut o victorie nesperată din meciul cu Farul (2-1), având în vedere că din minutul 26 a jucat în inferioritate numerică, după ce căpitanul Alin Dobrosavlevici a fost eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător. Echipa lui Laurențiu Diniță s-a impus cu 2-1 și are punctaj maxim pe teren propriu în acest sezon, cu șase puncte acumulate în trei etape situându-se pe locul 8 în clasament.

Ilfovenii au deschis scorul în minutul 9, după un șut superb din afara careului al lui Ionuț Păun, constănțenii au egalat destul de repede, după golul cu capul marcat de fundașul Ionuț Ursu (22), iar apoi a fost faza eliminării. Chiar și în superioritate, fariștii nu au putut prelua conducerea, iar Chiajna a dat lovitura cu un al șut din afara careului, al lui Costin Ciucureanu (75). În ultima parte a jocului, nu s-a mai jucat aproape nimic, meciul fiind fragmentat de accidentări și trageri de timp.

La finalul partidei, antrenorul Laurențiu Diniță a felicitat jucătorii pentru modul în care au tratat meciul cu Farul. „În primul rând, vreau să felicit toți jucătorii. Au depus un efort fantastic, au ținut cont de ceea ce am vorbit la pauză. Jos pălăria pentru ei, au făcut un joc admirabil. Dacă o ținem pe linia aceasta de atitudine și determinare, o să avem reușite. Trebuie să înțeleagă că fără sacrificii și fără efort nu putem să ne atingem obiectivul. Acești jucători fantastici, care au jucat în zece din minutul 26 și care au dat totul pe teren, merită toate felicitările noastre”, a spus Diniță la microfonul DigiSport.

Promovarea este obiectivul Chiajnei, iar antrenorul echipei spune că lupta pentru Liga 1 este foarte dificilă în acest sezon. „Obiectivul este promovarea, dar, cum am spus, dacă nu intrăm pe teren cu aceeași determinare pe care am avut-o în acest meci, este foarte greu. Pentru că sunt foarte multe echipe valoroase, cu jucători buni, care își propun să fie acolo, pe locurile de promovare, unde ne dorim și noi. Acum, totul ține de noi, cum ne pregătim și cum ne prezentăm la fiecare meci”, a mai vorbit Laurențiu Diniță.

Antrenorul a spus și motivul pentru care Ionuț Păun, autorul primului gol, a fost scos cu ambulanța de pe teren în minutele de final ale partidei. „Cred că i-a sărit clavicula. Sper să fie bine și să-l aducem cât mai repede lângă de noi”, a spus Diniță.

În următoarea etapă a Ligii 2, Concordia Chiajna joacă tot acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Turris Oltul Turnu Măgurele.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Concordia Chiajna

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 15:14 Campionat
Pe aceeași temă