Dinamo II obține un punct în ultima secundă! Brăilenii au ratat șansa de a egala liderul

Marius ANGHEL 25 Nov. 2012, 17:03 Campionat

Dinamo II și CF Brăila s-au întâlnit astăzi pentru a stabili obiectivele returului din acest sezon: podiumul pentru brăileni, respectiv salvarea de la retrogradare pentru gazde. Cu doar 100 de spectatori în tribunele „centralului” din Ștefan cel Mare, pe un frig ce prevestește sfârșitul de toamnă și tur, cele două combatante nu au părut că vor să ofere micului public de la matineu un meci spectacol, ci mai degrabă o luptă pe așteptarea erorii adversarului.

Dinamoviștii au intrat mai hotărâți pe teren, încercând să paseze la firul ierbii și astfel să pătrundă în careul portarului Leu, fără o finalitate în ultimii treizeci de metri, acolo unde oaspeții au fragmentat pe cât se poate jocul. Așa se nasc și primele ocazii, prin șutul plasat spre vinclu și lovitura liberă executate de Buia, ultima trimisă cu capul de Ioniță, puțin pe lângă stâlpul porții brăilene. Elanul fără prea mare vlagă al roș-albilor nu este unul susținut, fiind tăiat în unele momente de verticalizarea cu punct final Adrian Cîmpeanu, impusă, fără rezultat pe tabelă, de Alin Pînzaru. Pe teren nu se comunică, echipele par că se cunosc din priviri, deși greșesc exagerat. Și Țălnar e calm pe bancă, ajutat voluntar prin urlete și indicații din tribună de către doi suporteri trecuți demult de prima tinerețe, acum pe post de antrenori fără licență pro și acces la marginea gazonului. Mai întâi colaborează, apoi se ceartă că se acoperă unul pe celălalt, fapt ce trezește încordări în obraji și răsete în hohote din partea celorlaltor spectatori. Cunosc formațiile foarte bine, ei sunt supraviețuitorii de serviciu. Nu își trag seva din Football Manager sau dintr-o experiență anterioară, ei sunt cei care învață și observă din greșelile lui Bonetti, Țălnar sau mai nou Dorinel, și dau culoare primei părți a partidei.

Poftiți greșeli !

Actul secund este unul cu un joc mult mai amorf decât cel practicat în primul. Atât „câinii” cât și fotbaliștii de la malul Dunării se invită reciproc în atac, dar nici una dintre tabere nu dorește să cadă în capcana celeilalte. Mult mai experimentații de la Brăila nu stau prea mult pe gânduri și desfac jocul pe flancuri, ba chiar reușind de câteva ori contraatacuri periculoase. Georgel Pungă și Alex Ciocâlteu centrează deseori de pe benzi, creând faze de poartă importante, raportat la ceea ce s-a jucat până în minutul 60, atunci când mingea așezată pe capul vârfului Cîmpeanu scutură poarta „câinelui” cu mănuși. Replica adversarilor apare două minute mai târziu, la șutul în forță trimis de Albert pe centrul porții, respins greșit de Leu până la Dorin Rotariu, care trimite din unghi paralel cu poarta.

Au mușcat din aceeași momeală

Cu 15 minute înainte de ultimul fluier, albaștrii primesc un penalty la intrarea în careu a aceleiași aripi, Ciocâlteu, goalkeeper-ul „câinilor mici” iese hazardat și faultează, tabela fiind schimbată de noul intrat Bălțoi. Văzuți cu sacii în căruță, sud-esticii se relaxează la ultima fază și uită să învețe din greșeala de care au profitat. Steliano Filip pătrunde în nouăsprezece metri și Ignat îl oprește neregulamentar. Roman trimite în plasă de la punctul cu var, restabilind nesperat egalitatea. Dinamo II – CF Brăila se termină nedecis, fără să mulțumească pe cineva. Nici măcar pe antrenorii din tribună.

Dinamo IICF Brăila 1-1 (0-0)
Bălțoi ’74 / Al. Roman ’90+3

Dinamo II (4-2-3-1): Râmniceanu (cpt.) – E. Crăciun, M. Ioniță, I. Nae, Burnea – Al. Albert, Al. Roman – S. Filip, D. Buia (’62 Cazacu), Rotariu – D. Lemac (’78 Balint)
Antrenor: Cornel Țălnar

CF Brăila (4-4-2): Leu – Bosoi (cpt.), D. Ignat, L. Ivan, S. Frunză – Ciocâlteu (’90+2 Prodan), Spiridon, Ochia (’62 Pușcașu), Pungă – Ad. Câmpeanu (’72 Bălțoi), Dima
Antrenor: Alin Pânzaru

Articol scris de George NISTOR

Marius ANGHEL 25 Nov. 2012, 17:03 Campionat
Pe aceeași temă