Dinamo II continuă seria înfrângerilor! Rapid a întors scorul și a câștigat

Marius ANGHEL 13 Oct. 2012, 15:59 Campionat
Dinamo II continuă seria înfrângerilor!** Rapid a întors scorul și a câștigat

Cooptarea lui Cornel Țălnar în staff-ul echipei secunde a lui Dinamo nu a avut efectul scontat. Cel puțin deocamdată, fostul tehnician al primei formații din Ștefan cel Mare nu a reușit să își ajute elevii să spargă gheața în acest sezon. Cu toate acestea, Dinamo II a arătat mai bine decât în primele 5 partide din acest început de stagiune.

În componență cu mai mulți jucători care au cochetat cu prezențele în trupa lui Dario Bonetti, Dinamo II a început în forță partida contra oaspeților de la Rapid CFR Suceava. Strătilă a tras periculos de la 20 de metri in minutul 2, însă mingea a trecut la o palmă de bară. Peste 10 minute a ieșit la rampă și Andrei Cristea, dar acesta a reluat slab din centrul careului, din poziție de unu la unu cu portarul advers.

Speranța primelor puncte din acest sezon a prins contur în minutul 35, atunci cand Alin Roman a deschis scorul. Mijlocașul câinilor a prins un șut năpraznic de la 20 de metri la colțul lung și l-a învins pe Preda. În minutul de prelungire al primei reprize, apărătorii lui Dinamo II se gândeau deja la pauză, iar Ionuț Plămadă a reușit să profite de naivitatea lor: a scăpat din marcaj și a readus egalitatea pe tabelă cu un șut din interiorul suprafeței de pedeapsă.

La doar 6 minute după reluare, Rapid CFR Suceava a rămas în 10 oameni. Arotăriței i-a aplicat un cot în figură lui Scutaru, gest pentru care a văzut direct „roșu”. În urma accidentării, fundașul dinamovist nu a mai putut continua partida.

În superioritate numerică, trupa din Ștefan cel Mare a fost cea care a condus ostilitățile. Mai întâi Axente (’62) a pătruns foarte bine în careu, însă a preferat să cadă teatral în loc să tragă periculos spre buturile adverse. Arbitrul Florin Constantin a fost pe fază și i-a acordat cartonașul galben pentru simulare. Doar un minut mai târziu, Cristea a mai rămas o dată singur cu Preda, dar nici atunci nu a nimerit cadrul porții.

Egalitatea de pe teren s-a refăcut în minutul 83, când marcatorul golului dinamovist, Alin Roman, a primit destul de ușor al doilea avertisment pentru un fault la mijlocul terenului.

Cu doar trei minute înainte de fluierul de final, Rapid CFR Suceava a dat lovitura. Nou-intratul Vlad Gheorghiu a profitat de greșelile în lanț ale lui Ioniță și Manyur și a înscris din 6 metri.

Astfel, Dinamo II ratează încă o șansă de a acumula primele puncte, are 6 înfrângeri din tot atâtea jocuri și nori negri se adună deasupra clubului din Ștefan cel Mare. De cealaltă parte, moldovenii reușesc a doua victorie în deplasare după cea de la Botoșani și urcă până pe poziția a șasea în Liga a II-a cu 9 puncte.

Dinamo II – Rapid CFR Suceava 1-2 (1-1)
A. Roman (’35)/ I. Plămadă (’45+1), Gheorghiu (’87)

Manyur – Cazacu, Scutaru(’53 Dobrosavlevici), Ioniță, Burnea – Strătilă, R. Stănescu, A. Roman, Mușat – A. Cristea (cpt.), Alexe (’87 Bitez)
Antrenor: Cătălin Ion

Preda – D. Bălan, Fl. Plămadă (cpt.), Lozneanu, Semeghin – I. Plămadă (’89 R. Sava), Căinari, Velescu, Spătar (’84 Duman)- Marinkovic (’71 Cerlincă), Arotăriței.
Antrenor: Ovidiu Murariu

Articol scris de Gabriel MORARIU

Marius ANGHEL 13 Oct. 2012, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă